tiistai 26. joulukuuta 2017

Joulumekko

Tyttären mekko valmistui marraskuun lopulla koulun Suomi 100 -juhlaa varten. Samalla mekolla juhlittiin myös joulua. Almandiinin sininen ruusukangas on yksi kauneimpia kankaita, joita olen koskaan ommellut. Haaveilin ensin siitä itselleni tunikaa tai puseroa, mutta päädyinkin yhdistämään kangasta Eurokankaan tummansiniseen polyesteri-viskoosiin ja siitä syntyi mekko tyttärelle. Minun oli tarkoitus ommella samistelumekot meille molemmille, mutta omani odottelee vielä ompelemista. Yksivärisessä kankaassa on mukana elastaania, mikä tekee kankaasta hiukan joustavan. Lisäksi mekko on mitoitukseltaan sen verran väljä, että mekkoon ei tarvinut ommella edes vetoketjua. Helma on rypytetty keskeltä edestä ja takaa. Hihat ovat vajaamittaiset ja ompelin niihin pienet röyhelöt ruusukankaasta. Etu- ja takakappale ovat kaksinkertaiset. Vuorikankaana käytin samaa yksiväristä tummansinistä kangasta. Mekosta tuli todella suloinen ja kukista huolimatta se sopii omasta mielestäni oikein hyvin talvimekoksi. Almandiiniin on muuten saapunut juuri kuorma uutuuskankaita suoraan Japanista. Kannattaa käydä kurkkaamassa verkkokaupassa puuvillaiset ja puuvilla-pellavaiset ihanuudet!

Meillä joulun vietto jatkuu vielä koko viikon. Vaapaapäivistä ja rennosta yhdessäolosta on nautittu täysin sydämin ja kerätty energiaa ensi vuotta varten. Tämä vuosi on ollut suurien muutoksien täyteinen ja kovin kiireinen. Siitä on kuitenkin selvitty ja vuodesta on kertynyt paljon hyviä muistoja sekä arvokkaita kokemuksia. Käsitöille ja blogin kirjoittamiselle on jäänyt entistä vähemmän aikaa. Yhä vielä blogi on minulle tärkeä henkireikä ja harrastus. Kiitos teille kaikille, jotka olette pysyneet blogini mukana ja jättäneet ihania kommenttejanne. Toivotan teille oikein onnellista vuotta 2018!






Kangas saatu Almandiinista blogiyhteistyötä varten

12 kommenttia:

  1. Ihan tosi kaunis mekko! Minusta ruusukuoseissa on sitä jotakin.. ❤ Tätä samaista kuosia ihastelin käsityömessuilla Almandiinin kojussa, vaan sinne jäi kun jäljellä olevat palat olivat niin pieniä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Raisa ♥ Olet ihan oikeassa - ruusukuoseissa on sitä jotakin! Minusta tämä kuosi on kauniin klassinen. Tummansininen on kaiken lisäksi lempivärini vaatetuksessa ja siksi kangas ehkä kolahti niin kovasti. Verkkokaupassa tätä kuosia näyttäisi olevan vielä myynnissä. Messuilla kankaat tosiaan hupenivat melkoista vauhtia.

      Poista
  2. Kuinka kaunis mekko ja kuvat ❤ Mukavaa lomaa teille ja ihanaa uutta vuotta 👌🌹

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Oikein hyvää uutta vuotta myös sinulle! ♥

      Poista
  3. Aivan ihastuttava mekko <3 Instassa tätä jo ihastelinkin, mutta kyllähän se pääsee näissä isoissa blogikuvissa vielä paremmin oikeuksiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika ♥ Tästä mekosta tuli oikein mieleinen ja on päässyt jo useampaan kertaan päälle. Vaikka insta onkin tosi kiva ja nopea, niin kyllä minäkin tykkään käydä ihailemassa blogeista ne isommat kuvat. Oikein hyvää uutta vuotta sinulle!

      Poista
  4. Tämä on kyllä niin ihastuttava talvimekko! Ruusukuoseissa vaan on sitä jotakin taikaa 😃. Toivottavasti ehdit jossakin välissä tehdä omankin mekon valmiiksi, pääsette sitten samistelemaan! Minäkin kävin jo ihastelemassa Almandiinin uusia kankaita 😊. Kiva kuulla että olette ehtinyt huilia joulun aikana. Täällä on pyritty myös huilimaan ja ottamasn loma melko rennolla otteella 😊.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista ❤ Minun piti ommella molemmat mekot samalla kertaa ja laittaa blogiinkin vasta sitten, mutta oma mekko jäi kuitenkin tekemättä. Itseasiassa en ole vielä ihan varma millaisen siitä haluaisin... No, kangas on kuitenkin niin ihana ja ajaton, että ehtiihän sitä myöhemminkin. Joulunpyhät on tehnyt mieli vain ulkoilla ja löhöillä sohvan nurkassa joku lankatyö sylissä.

      Poista
  5. Oi miten hieno! Ja kiitos kommentista, kiva että joku vielä muistaa minutkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vanhat tutut vielä muistetaan, vaikka vähän harvakseltaan kai molemmat ehditään täällä blogistaniassa vaikuttamaan :) Kiitos ja ihanaa alkanutta vuotta sinulle!

      Poista
  6. Ooh, on kyllä hurmaavan kaunis talvimekko<3 Ihanat nuo hihojen röyhelöt ja tykkään tuosta kankaiden yhdistelmästä<3 Minä oon kans tykästyny ruusukuoseihin, tuo Almandiinin kangas on kyllä tosi nättiä ja sinisenkin sävy on just mun mieleen<3 Päästäänkö kohta ihastelemaan sinun mekkoa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna <3 Tämmöinen tummansininen on vaan niin ihana väri. Saas nähdä, milloin saan oman mekkoni ommeltua. Minulta nimittäin lähti ompeluhuone tuossa pari viikkoa sitten, kun meillä rymsteerattiin huonejärjestys uusiksi. Lapset saivat omat huoneensa ja me vanhemmat muutimme siihen huoneeseen, joka oli aiemmin minun kässävaltakuntani. Tavarat etsivät vielä paikkaansa, mutta eiköhän tässä kohta pääse taas ompeluunkin käsiksi. Sillä välin on hyvä tehdä hyviä suunnitelmia :)

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥