lauantai 6. kesäkuuta 2015

Pellavainen pitsikaulusmekko

Luulisin, että tästä tuli meidän tämän kesän kaunein mekko ♥ Jo pitkään minulla on ollut ajatuksena virkata kaulus, jonka voisi sitten yhdistää mekkoon tai puseroon. Kun sain pari viikkoa sitten Almandiinin Tiinalta muutamia ihania kankaita kokeiltavaksi ja niiden joukossa tämän puuteriroosan värisen ihanan pellavakankaan oli ainekset mekkoon valmiina. Ensiksi virkkasin kauluksen. Virkatun kauluksen ohje löytyy täältä. Lankana kauluksessa on Lankamaailmasta blogitreffeillä saamani Bommix Bamboo. Tämän jälkeen ompelin mekon ja muokkasin pääntien kaulukseen sopivaksi. Halusin mekosta hyvin yksinkertaisen ja täydellinen kaava löytyi SK numerosta 10/2013. Kiinnitin kauluksen mekon pääntielle käsin valkoisella ompelulangalla. En vuorittanut mekkoa, että se olisi sopivan vilpoinen kesällä, vaan huolittelin pääntien ja kädentiet alavaroilla. Takana on piilovetoketju. Näitä suloisia ja todella laadukkaita Almandiinin kankaita on siis minulla tällä hetkellä enemmänkin työn alla ja kunhan saan niitä ommeltua valmiiksi, laitan teidänkin nähtäväksi. Pysykäähän siis kuulolla. Sillä välin toivotan teille lämmintä ja aurinkoista viikonloppua. Meillä aurinko näyttäytyi näin ihanasti tänä aamuna ja pihalla otettiin ensimmäiset askeleet paljain varpain ♥





32 kommenttia:

  1. Voi, miten ihastuttavan herkkä mekko <3! Virkattu kaulus ja kankaan väri ovat kuin luotuja toisilleen. Kaunista :). Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi <3 Tämän kankaan nähdessäni oli selvää, että se päätyy juuri tällaiseen mekkoon :) Oikein mukavaa viikonloppua myös sinulle!

      Poista
  2. Todella kaunis! Sopii täydellisesti kauniiseen kesäpäivään <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannariina <3 Aurinkoinen sää tuli kuin tilauksesta. Viime viikolla kylmän tuulen puhaltaessa ei ollut pihalle kesämekossa asiaa ja olin nimenomaan päättänyt, että haluan kuvata mekon omenapuiden alla. Nyt saimme onneksi kesäiset kuvatkin :)

      Poista
  3. Todella kaunis mekko! Herkkä ja kesäinen! Hyvä idea tuo virkattu kaulus, pitää laittaa mieleen, harvoin tulee virkattua nykyään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaikula! Kannattaa tosiaan laittaa tuo kauluksen ohje muistiin. Se on todella helppo ja nopea tehdä. Tosin muutaman kerran jouduin ottaa aloituksen uusiksi, että sain sopivan silmukkaluvun ja ympärysmitan. Alkuperäinen ohje kun on tehty pienempään kaula-aukkoon. Malli on kuitenkin helppo muuntaa tarvittavan kokoiseksi.

      Poista
  4. Suloinen! Aivan ihana. Voisin haluta itsellenikin tuollaisen pitsikaulusmekon :) Ja taustalla ihana kesä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Peppi! No sitä minäkin mietin, että pitäisikö tehdä itsellenikin. Osaisinko olla pitsikauluksessa... Tykkään kyllä kovasti tällaisesta hillitystä ja kun mekon mallin pitäisi yksinkertaisena, niin ei ehkä tulisi pitsikauluksenkaan kanssa yleisilmeeltään liian romanttista.

      Poista
  5. Ihanaakin ihanampi mekko <3 Olet oikein jaksanut virkata kauluksenkin. Kuvatkin on niin kauniin kesäisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika <3 Minä muistan hyvin sinun kauniin pitsikaulusompelusi! :) Lumoan mekotkin ovat minusta tosi kauniita, niin että oma versio samanmoisesta tyylistä oli kokeiltava.

      Poista
  6. Todella kaunis mekko, tuo pitsikaulus on hurmaava <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna Maria <3 Oikein kaunista kesää sinulle!

      Poista
  7. Ooh <3 . Kerrassaan upea ja herkkä mekko. Aivan tekisi mieleni tekaista meidänkin tytöille jotain tämän tyylistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kipa <3 Äkkiäkös sinä tällaiset tytöille tekaiset! Kauluksen ohje on tosi helppo ja nopeakin virkata, kun ohje on nelosen koukulle. Ja mekot pyöräytät siinä sivussa. Kokeile ihmeessä :)

      Poista
  8. Niin ihana tuo kaulus ja sopii pellavamekkoon ihan täydellisesti. Tuo kankaan sävy on kyllä kaunis, katsotaan milloin pääsen omani kimppuun ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! Minustakin kangas, väri ja pitsi suorastaan kuuluivat yhteen :) Innolla odotan, mitä sinä surautat tästä kankaasta! :)

      Poista
  9. Oi miten kaunista! Kaikki sopii niin täydellisesti yhteen. Ei voi muuta kuin ihailla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo <3 Tykkään yleensä melko yksinkertaisista vaatteista ja samaa makua sitä tulee näköjään toteutettua lastenkin vaatteissa. Tässä mekossa on minun makuuni sopivasti jotain spesiaalia ja silti kokonaisuus on rauhallinen.

      Poista
  10. Kaunis,yksinkertainen mekko ja pisteenä iin päällä ihana kaulus!
    -sirpa-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa! Juuri tuo oli tavoita, joten kiva jos lopputulos on sellainen :)

      Poista
  11. Kaunis mekko. Pitsikaulus antaa sille kivan lisän. Sopii hyvin pikkutytölle ;D ja miksei isommallekkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eija! Minustakin tämä malli sopii hyvin pikkutytölle. Pinterestistä löysin useammankin kauluksen ja moni niistä sopisi oikein hyvin aikuisellekin. Ehkä teen joskus vielä itsellenikin :)

      Poista
  12. Kaunis ja keveä mekko. Sopii mallilleen ihan justiinsa. Ihania kuvia, kukat hiuksissa sykähdyttivät erityisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos MiunMaun <3 Mekko sopii minustakin oikein hyvin meidän neitoselle. En malttanut olla laittamatta muutamia omenankukkia letin koristeeksi, kun sopivat niin hyvin :) Saatiin onneksi auringonpaisteessa kuviin juuri sitä tunnelmaa, kun halusin :)

      Poista
  13. Niin kaunis mekko ja virkattu pitsireunus on todella ihana. Muistan kun lapsena äitini teki mekkoihin tuollaisia pitsikauluksia, mutta ne oli irrallaan ja solmittiin niskan taakse. Todella suloisia nuo omenankukat tyttösen hiuksissa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli <3 Tämän kauluksen ohjeessa on nappikiinnitys ja kauluksen olisi siis näin voinut laittaa irrallisena mekon päälle. Kiinnitin kuitenkin nyt mekkoon kiinni, että pysyy kauniisti paikoillaan. Sellaisen irrotettavankin voisi tehdä, jota voisi sitten käyttää eri mekkojen ja puseroiden kanssa. Mukavaa viikkoa! :)

      Poista
  14. Ah mitä ihania kuvia ja mikä mekko! Heti tuli päivästä kesäisempi! Varsinkin kakkoskuvassa on jotain erityisen herkkää. Pellavamekko kuulostaa juuri siltä mihin itsekin haluaisi tänä kesänä pukeutua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Purrrlnau! :) Mahtavaa jos kuvien kautta välittyi vähän kesäfiilistä ruudun sinnekin puolelle! Nyt kun on taas ollut niin tuulista ja vaihtelevaa säätä, että kaikki lämpö on oikein tervetullutta. Kiva kun kävit kylässä! :)

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥