perjantai 13. helmikuuta 2015

Sisustusmietteitä ja kirja-arvonta

Sillä miltä koti ympärillä näyttää on ainakin minuun valtavan suuri vaikutus. En ole mikään supersiivoaja, mutta jos kotona vallitsee kaaos ja epäjärjestys tulen siitä pahalle tuulelle. Mukava pieni asetelma pöydällä, tuoreet kukat tai vaikka kynttilät tekevät heti paljon viihtyisämmän olon tällaiselle esteetikolle, eikä pölyt nurkissa tai säiden (ja lasten) tuhrimat ikkunatkaan enää niin harmita. Sisustuksen suhteen olen aika maltillinen ja hankin tavaroita harkiten niin, että niitä jaksaa katsella pidemmän aikaa. Näin keväällä, kun valo lisääntyy on suorastaan aivan pakko saada kukkia kotiin. Nappasin kauppareissulla kukkakaupasta ihanan tuoksuvan oksan (nimi ehti jo unohtua) ja marketista ruukkuruusun - ystävänpäivän väreissä tietysti :)

Toisinaan sitä kuitenkin kaipaa muutosta ja vinkkejä sisustukseen ja päteehän sisustuksessa toki ihan rehellisiä pelisääntöjäkin. Tavattuani vuoden vaihteessa vanhan koulukaverini, Hannan, sain käsiini hänen kirjoittamansa kirjan: Tiloissa. Opuksen luettuani täytyi heti alkaa katsoa paikkoja "sillä silmällä" ja Hannan vinkeillä muutamia epäkohtia tulikin korjattua kuntoon. "Tiloissa" on kirja, joka on tarkoitettu sisustusoppaaksi ensimmäiseen asuntoon muuttavalle, mutta löytyy siitä luettavaa ja vinkkejä tällaiselle monta kotia jo sisustaneellekin. Hannalla on tilasuunnitteluun, graafiseen suunnitteluun ja viestintään keskittyvä yritys Muoto Design, jonka nettisivuille pääset tästä. Kirjan lisäksi muita Hannan suunnittelemia tuotteita voi tilata verkkokaupasta, johon taas pääset tästä. Lisäksi niitä myyvät Domdom, Designbox ja Kuopus Tampereella.

Ystävänpäivän kunniaksi käynnistetään arvonta, sillä sain Hannalta yhden kirjan arvottavaksi. Voit osallistua arvontaan kommentoimalla postausta ja kertomalla millaiseen käyttöön kirja sinun käsissäsi pääsisi, mikä kotonasi kaipaa stailausta vai antaisitko kirjan kenties lahjaksi. Yhden arvan saa kommentoimalla postausta ja kaksi arpaa olemalla lukija + kommentoimalla postausta. Lukijaksi voit liittyä toki arvonnan aikanakin. Arvonta alkaa nyt ja päättyy perjantaina 27.2.2015. Onnea arvontaan!


Räpsäisin tänään aamuauringossa pari kuvaa olohuoneen lempinurkastani, jonka tuunasin taannoin mieleiseeni kuosiin. Rymsteeraamalla vähän huonekaluja siirtyi sohvan viereen Ikean Expedit, joka nielee sisäänsä kunnioitettavan määrän lasten leluja. Siihen päälle asettelin joululahjaksi saamani Marshallin ja vähän sisustusjuttuja. Tiedoksenne, että tuossa sohvannurkassa minä iltaisin kökötän puikot hyppysissä ja kuuntelen musiikkia :)

Näiden kuvien myötä haluan toivottaa kaikille oikein ihanaa ystävänpäivää ja liukasta laskiaista
35 kommenttia:

 1. Iiihaaanaaa puikkopaikka sinulla! Osallistun kirjan arvontaan kahdella arvalla, ois sille nimittäin tarvetta ;-)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania kuvia ja tunnelma <3 Ja tuo Marshall on aivan upea, miehelleni hankkisin heti jos tietäisin mistä niitä löytyy ;)

  Ihanaa ystävänpäivää täältä! <3
  Mukana arvonnassa kahdella arvalla. Tuo kirja ilahduttaisi itseäni, esteetikko vaikka olenkin niin sisustusasioihin tarvisin oppia. Aina silloin-tällöin kotoa löytyy uutta stailattavaa, ja nyt on taas se silloin-tällöin meneillään ;)

  VastaaPoista
 3. Yhdellä arvalla mukaan! Kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta. Lukemisen jälkeen ilahduttasin sillä varmaan jotakuta muuta, sillää koitan vältellä tavaroiden hankkimista kotiini...

  VastaaPoista
 4. kahdella mukana, olis tarvetta, katselisin vähän sillä silmällä kirjaa, miten saisin tähän kaaokseen enemmän seesteisyyttä

  VastaaPoista
 5. Kahdella arpasella mukaan arvontaan.
  Meillä taitaisi koko huusholli kaivata stailausta, mutta ehkä ensin iskisin makkarin kimppuun:)

  VastaaPoista
 6. Muutan kesän jälkeen vuokrakämppään, joten käyttöä tulisi. :-) Rakastan kaikkea sisustamiseen liittyvää... <3

  jelena.nieminen@hotmail.com
  Ja yksi arpa :)

  VastaaPoista
 7. irmeli.nieminen@hotmail.com13. helmikuuta 2015 klo 20.28

  Niin kaunista!! Kotonani yläkerta tarvitsee uuden ilmeen, sillä se on nyt kokonaan käytöstä pois ollut. Vierashuoneeseen ainakin kaipailisin vinkkejä.:) Mukana 1:llä arvalla.:)

  VastaaPoista
 8. Kahdella mukana! Muuton jälkeen (onko siitä jo 3 vuotta kohta???) sisustuskärpänen katosi aika pian. Kaaosta riittää - lasten leluja ja minun lankoja siellä täällä. Jospa tuo kirja toisi uutta innostusta:)

  VastaaPoista
 9. Sisustuskirjat ovat rakkauteni! Luen niitä paitsi omaksi ilokseni, myös kehittääkseni itseäni sisustusalan ihmisenä :)
  cherrycloud@luukku.com

  VastaaPoista
 10. Inspiraatiota itselle varmaan hakisin tuosta kirjasta =). Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Etsin asuntoa ja kaipaisin vähän sisustusvinkkejä :)

  voilooa@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Kahdella arvalla mukana! Kyllä tuota tulisi varmaan selailtua paljonkin, erityisesti siinä vaiheessa kun muutto poikaystävän kanssa yhteen tulee eteen ja pitäisi kahden ihmisen tavarat saada järkevästi...

  bxballe@hotmail.fi

  VastaaPoista
 13. Kahdella arvalla mukana :)
  Näyttäisi olevan ihania kuvia ja ideoita.

  VastaaPoista
 14. Kahdella mukana :) sisustusinspiraatioksi tarvittaisiin - tällä hetkellä kadonnut kokonaan (samoin siivousinspis 8) )
  Hyvää ystävänpäivää!!

  VastaaPoista
 15. Kahdella arvalla mukana. Kirja toimisi ideoiden ja inspiraation lähteenä, fiksaukselle on kyllä tarvetta.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Kahdella arvalla mukana. Etsisin kirjasta uusia ideoita kotini sisustukseen - käyttöä olisi siis ihan itselläkin. :-)
  Ps. Mukavan seesteinen tuo sohvanurkka, pidän siitä!

  VastaaPoista
 17. Sinulla on hyvä maku, ihana sisustus! Meillä taitaa majailla hyvin samanlainen sohva, sohvamme kangas väreineen ja malli vaikuttavat tismalleen samalta kuin teillä :). Marshall löytyy myös ja samassa nurkassa minäkin neulon sohvalla, hauska yhteensattuma! Osallistun ihanaan arvontaan kahdella arvalla, tämä olisi loistava lahja pian syntymäpäivää viettävälle veljelleni. Hänellä on suuri remontti tulossa ja toki kirjan lukisin minäkin ;). Ihanaa alkavaa viikkoa, ja myöhästyneenä ystävänpäivä toivotukset!

  VastaaPoista
 18. Meiltä löytyy montakin paikkaa, jotka pitäisi käydä läpi ja uudistaa (tavarainventaarion ohella). Kirjasta olisi varmasti apua! Mukana 2 arvalla :)

  VastaaPoista
 19. 2 arpaa minulle, kiitos! Minä taitaisin pitää kirjan itse :). Pian kolmen vuoden asumisen jälkeen tuntuu, että olisi hyvä pitää kunnollinen nurkkien siivous ihan joka nurkassa :). Lisäksi meillä pitäisi alkaa miettiä, mihin nuorimmainen tavaroineen siirretään, jaetaanko meidän oma iso makkari esim. sermillä, jotta neito saa sieltä oman sopen isomman sängyn kanssa vai mitä. Kesällä täytyy alkaa varmaan toimimaan tämän asian suhteen ja tehdä jonkinlaisia ratkaisuja :) Mukavaa sunnuntai-iltaa <3

  VastaaPoista
 20. Yksi arpa minulle, kirja lähtisi lahjaksi vasta asunnon ostaneelle siskolleni.
  marvu954@hotmail.com

  VastaaPoista
 21. Ihana kirja! Tulisi kyllä käyttöön heti, olisi aika pistää asunto uusiksi! :)

  VastaaPoista
 22. Mukana yhdellä arvalla. Kaipaan jotain inspiraatiota sisustukseen, joten pitisin kirjan kyllä itselläni :)
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 23. Antaisin lahjaksi tädilleni, joka on minun käsityösankarini :)
  tiinatsi@hotmail.com

  VastaaPoista
 24. Tyylikkään ja kotoisen oloinen sohvanurkkaus! Olispa mukava nähdä enemmänkin kuvia teidän kodista! :) Mukana arvonnassa 2 arvalla.

  VastaaPoista
 25. Kahdella arvalla kokeilen onneani :) Kyllä minä kaipaisin ideoita yleensäkin sisustuksesta, tapoja, joilla voisi omaa kotia kaunistaa:) Aivan ihania kuvia kodistanne!

  VastaaPoista
 26. Meillä sisustus on elänyt lähinnä lasten ehdoilla, kun lapsemme ovat vielä pieniä. Sen kyllä valitettavasti myös huomaa, niinpä olisi aika vihdoin tehdä asialle jotain, mutta ideat ovat totaalisen hukassa. Sisustusapua tarvittaisiin niin tupakeittiöön, eteiseen kuin työhuoneeseenkin, pieni eteinen ainakin on jo melkein katastrofi säilytystilan puutteineen, kun sinne pitäisi saada sovitettua kuuden perheenjäsenen päällysvaatteet ja kengät. Mukaan arvontaan kahdella arvalla :)

  VastaaPoista
 27. Mukana yhdellä arvalla! Omaan kotiin muutto alkaa pikkuhiljaa lähestyä ja koti olisi kiva saada kerralla omannäköiseksi.. :)
  juuliq(at)live.com

  VastaaPoista
 28. Yhdellä arvalla mukana. Kirjan kannessa luki jotain ensiasunnon kuosittamisesta, niin antaisin kirjan 18-vuotiaalle tyttärelleni, joka on varmasti kohta suunnittelemassa oman kodin sisustamista. :)

  VastaaPoista
 29. Mukana yhdellä arvalla, antaisin kirjan tuparilahjaksi ystävän uuteen kotiin.
  wafer@suomi24.fi

  VastaaPoista
 30. Muutan pian joten vinkkejä siihen:)
  luumunkukka(at)luukku.com

  VastaaPoista
 31. Miten en ole aiemmin törmännyt blogiisi, joten liityin heti lukijaksesi! Itselleni tuota kirjaa hamuan, sillä olen muuttanut pienempään asuntoon ja hieman on vaikeuksia sisustaa, liikaa tavaraa.
  Mukana siis kahdella arvalla.

  VastaaPoista
 32. Asumme kaksin yksiössä, ja muutama kohta on jatkuvassa mietinnässä että mitenköhän, pitäisköhän, vai mitenköhän pitäis tyyliin niin olisi kiva saada vinkkejä! Kännykkään olet jo päätynyt lukulistalle ihanan blogisi kanssa, mutta muita listoja en ole kerinnyt päivitellä, joten yhdellä arvalla mukana. :)

  VastaaPoista
 33. Kirja menisi lahjaksi ystävälle,joka on kova sisustusintoilija.
  Mukana yhdellä.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥