maanantai 1. toukokuuta 2017

Ristipistoilua

Innostuin pitkästä aikaa ristipistoista. Nuorena tein jonkin verran ristipistotöitä, mutta vuosikausiksi se tekniikka on jäänyt unholaan. Jos en ihan väärin muista, niin Suuri Käsityö -lehdessä oli joskus ennen ristipistokaavioita. Usein oli joku sarja, esim. hevos- tai koirarotuja aina peräkkäisissä lehdissä. Niitä sitten pistelin ja käytin töissä useita eri värejä. Pinterestiä selatessani ihastuin yksivärisiin ristipistotöihin, jotka minun silmääni näyttävät mukavan moderneilta. Löysin tällaisen melko yksinkertaisen tiikerin ja valitsin sen, sillä meidän perheen miesväki pitää kovasti isoista kissaeläimistä. Toistaiseksi taulu jäi olohuoneeseen, mutta ajattelin myöhemmin laittaa sen kuopuksen huoneeseen. Nyt lapsilla ei vielä ole omia huoneita, vaan jakavat yhteisen huoneen. Suunnitelmissa olisi remontti, jotta yläkertaan saataisiin kolme makuuhuonetta, mutta en vielä tiedä millä aikataululla remontti saadaan toteutettua.

Työn kanssa meinasi käydä köpelösti ja sainkin sen melkein pilattua ihan loppumetreillä. Olin jättänyt keskeneräisen työn liian pitkäksi aikaa kiinni kirjontakehykseen, enkä meinannut saada kehyksen painaumaa silittämällä pois kankaasta. Tuskastellessani sitä menin jossain ihmeen mielenhäiriössä suihkauttamaan kankaalle vettä, että saisin rypyn suoristettua ja tärkätty Aida-kangashan veti siitä ihan ryppyyn, kun se kutistui kostutetuista kohdista. Sain onneksi kankaan kuivuttua työn jokseenkin suoraksi, mutta meinasin pilata valmiin työn tyhmällä hätäilyllä. Vähän kuva vetää vinoon jos läheltä katsoo, mutta onneksi sitä ei niin hyvin kauempaa huomaa. Sain kirjontakehyksen ja Aida-kankaan Tampereen Lankamaailmasta. Leenalle suuri kiitos välineistä! Taisi kirjontakärpänen puraista minua oikein pahemman kerran.

Vappua ollaan vietetty todella vaihtelevassa säässä! Eilen aamulla lapset tekivät pihalle lumimadon isoista lumipalloista ja tänään on kymmenkunta astetta lämmintä ja aurinko porottaa. Mies lähti esikoisen kanssa vapputorille ja me jäätiin kuopuksen kanssa kotiin sairastamaan. Pienimmällä nousi viime yönä kuume. En jaksa edes laskea kuinka mones flunssa tämä on tälle talvelle, mutta niitä on meidän perheessä riittänyt. Itse taas olen ollut aivan tolkuttoman väsynyt koko viikonlopun ja kaikki vapaapäiville suunnittelemani käsityöt ovat jääneet tekemättä. Toukokuuta kuitenkin jo mennään, joten toivottavasti pöpökausi kohta hellittää ja aurinko antaa lisää virtaa. Iloista vappua!


14 kommenttia:

  1. Ihana! Oli tosiaan suuri käsityö lehdissä noita sarjoja, kun minulla on niitä vanhempia. :) Minunkin on tehnyt mielä tehdä ristipistoja, ehkäpä pitäisi, hmmm...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että joku muukin muistaa nämä ristipistosarjat :) Ristipistot on tosi kivoja. Kokeile ihmeessä! Kiitos kommentistasi Venla ❤️

      Poista
  2. Tulipa siitä hieno, moderni ja miehekäs! Sopii vallan mainiosti olkkariinkin :). Olipa onni, että sait työn kuitenkin oiottua, ristipistoissa on sen verran kova työ, että kyllä harmitus olisi suuri, jos sen loppumetreillä pilaisi! Minulla on muuten myös täällä juuri yksi ristipistotyö tekeillä, aloitin sunnuntaina :). Nyt on ollut paljon pöpöjä liikkeellä, meilläkin osa lapsista vähän nuhaisia. Toivottavasti siellä olo paranee pian ja pääsette nauttimaan vaihteeksi ihan mukavasta kevätsäästä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista ❤️ No tästä tuli tosiaankin vähän miehekäs ja tykkään, että yksivärisenä sopii hyvin muuhun sisustukseen. Kyllä mulla kylmä hiki tuli, kun huomasin, että nyt tuli mokattua. Onneksi en kuitenkaan pilannut työtä ihan kokonaan. Olis kyllä harmittanut hirveästi. Vaikka työ ei pistomäärältään ole mikään erityisen työläs, niin kyllä tähänkin aika monta työtuntia on käytetty. Tänään meillä oltiin jo taas töissä ja hoidossa, joten ehkäpä tauti tästä vähitellen talttuisi :)

      Poista
  3. Ihana taulu! ❤ Lapsuudenkodissani on vieläkin seinällä ala-asteella tekemäni ristipistotyö. Muistelisin, että silloin tykkäsin siitä ja taisin jotakin tehdä myös noiden koulutuntien ulkopuolella. Vaan eipä ole sen jälkeen tullut näitä pistoja pisteltyä.. Joku tuollainen mustavalkoinen voisikin olla kiva, hmmm... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä mustavalkoisia malleja löytyy aika kivasti Pinterestistä ja Googlettamalla. Kannattaa käydä katsomassa jos vaikka inspis iskisi ;) Kiitos sinulle Raisa ❤️

      Poista
  4. Upea tiikeri! Onneksi sait vahingon korjattua, kuvista ei ainakaan yhtään erota, että kuva vetää vinoon. Ihanaa toukokuun alkua sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi tosiaan! Harmi olisi ollut suuri jos useiden tuntien työ olisi mennyt pilalle. Aika vähän työ kiristää, eikä sitä kyllä nyt kehystettynä juurikaan huomaa. Kiitos Eerika ja aurinkoista toukokuuta myös sinne teille ❤️

      Poista
  5. Ihana! Tuollaisena mustavalkoisena menisi meillekin, tosin niillä pienten kisujen kuvilla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤️ Mustavalkoinen työ on kyllä helppo sovittaa sisustukseen. Minäkin etsiskelin pienempien kisujen kuvia, mutta tällä kertaa päädyin tällaiseen isompaan :)

      Poista
  6. Tämä ristipistotyö on kyllä ihan mun makuun, aivan huikee<3 Työ todellakin ansaitsi päästä kehyksiin ja moderni ja tyylikäs taulu tulikin. Musta-valkoinen toimii aina:)
    Voin kuvitella miten sydän siellä on pamppailut pienestä mokailusta, mutta onneksi ei käynyt kuinkaan<3 Kirjontatyöt tuppaa olemaan suuritöisiä (ihan ne simppelit ja pienimmätkin), että kyllä olisi kovasti harmittanut, jos työ olisi mennyt pilalle.
    Tuntuu muuten hassulle, että vapusta on jo kohta 2 kuukautta aikaa. Vastahan se oli:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen nähnyt instassa tosi upeita mustavalkoisia ristipistotöitä ja tekisikin mieli aloittaa joku vähän isompi projekti. Olisi kiva myös kehitellä itse aihe ja mietinkin, että mahtaisiko onnistua esim. mustavalkoisesta valokuvasta tyylitellä ristipistotyö... Nyt olen kuitenkin vain nauttinut siitä, kun kesäloma vihdoin alkoi ja olen neuloa päästellyt menemään oikein sydämeni kyllyydestä. Tuntuu, että en ole neulonut ikuisuuksiin ja on ollut niin terapeuttista päästä neulomaan pitkästä aikaa. Kiitos sinulle kommentistasi Villa Pipo ja aurinkoa kesääsi!

      Poista
  7. Todella kaunis! Itse tykkään nimenomaan yksinkertaisista ja mustavalkoisista ristipistotöistä. Harvemmin törmää sellaisiin, mutta onneksi tein pari löytöä käsityömessuilta. Uudessa blogissani on vasta yksi teksti, mutta nimenomaan ristipistoa koskeva. https://madebylauratee.blogspot.fi/ Näihin jää koukkuun! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤️ Ristipistoilu on mukavaa hommaa. Minulla on muutamia tällaisia yksivärisiä malleja Pinterestissä pinnattuna, kun vain ehtisi laittaa työn alle. Paljon onnea uudelle blogillesi! Kissatyö oli tosi suloinen! :)

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥