keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Bell sleeve shirt eli kellohihainen paita

Kerrankin ompelin lapselleni jotain trendikästä. Tai ainakin sanotaan, että bell sleeves (suomeksi kai kellohihat) on yksi kevään 2017 isoja trendejä. Minulla sattui olemaan kaapissa viime kesänä Eurokankaasta ostettu ohut pellavaa muistuttava siniharmaa neulos, jonka olin ostanut itselleni jonkinlaista hihatonta laatikkopaitaa varten. Paita jäi kuitenkin ompelematta ja nyt keksin, että kangas riittäisi juuri sopivasti tyttären kellohihaiseen puseroon. Tai siis itseasiassa en tehnyt kellotettuja vaan rypytetyt röyhelöhihat, mutta ei nyt olla turhan tarkkoja termeistä. Voi kuinka tästä tulikin ihana ❤️ Malli on maailman yksinkertaisin. Minä kun olen yksinkertaisen ystävä. Puseron helma on hiukan A-linjainen, hihat kapeat ja pääntie vähän tavallista avarampi. Hihat jätin muodikkaasti aavistuksen vajaamittaisiksi ja niissä on nuo ihanat röyhelöt. Olin niin laiska, etten jaksanut vaihtaa kaksoisneulaa koneeseen, vaan ompelin hihansuut ja helman ompelukoneen jousto-ompeleella. Pääntiekaitaletta varten jouduin neulan kuitenkin vaihtamaan, kun jousto-ommel näytti siinä minusta vähän pöhköltä. Ompelulanka on vähän liian tummaa, mutta en malttanut odottaa seuraavaan päivään, vaan paita oli saatava valmiiksi saman tien, kuin inspiraatio iski. Sovitaanko vaikka, että ompeleiden kuuluukin erottua noin selvästi? :) Niskaan laitoin Lidlin hyväksi todetulla leimasimella merkin. Lapsen on helpompi nähdä miten päin paita päälle puetaan. Mietin paidan miehustaan taskua, röyhelöä, glitteriä ja ties mitä, mutta totesin, että paita on minun mielestäni näin yksinkertaisena juuri hyvä. Muistatteko vielä omasta lapsuudestanne tai nuoruudestanne, kun röyhelöhihat olivat edellisen kerran muodissa? Vähän tekisi itsellekin mieli samanlaista... Iskeekö kellohihat teidän mieltymyksiinne? Aurinkoa ja lämpöä viikkoonne!







10 kommenttia:

  1. Kaunis paita! Röyhelöhihat veivät mukavasti ajatukset lapsuuteen ja nuoruuteen - ja sinne saavat minun kohdaltani kyllä jäädäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih :) Minäkin muistan lapsuudestani ainakin yhden valkoisen juhlapaidan, jossa oli röyhelöhihojen lisäksi myös röyhelökaulus. Ei kiitos niin paljoa röyhelöitä minullekaan enää ;) Kiitos sinulle Sanna ♥

      Poista
  2. Upea kellohihainen paita. Kyllä neidin kelpaa <3 . Iloista kevättä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kipa ♥ Tästä tuli minunkin mielestäni tosi kiva kaikessa yksinkertaisuudessaan. Ja neitikin tykkää :) Aurinkoista viikkoa!

      Poista
  3. Ei ole täälläkään lapset tainneet saada aikoihin oikeen mitään trendikästä :D. Täällä muuten kouluneiti ihastellen katseli paitaa ruudulta, terkut sinne <3. Kellohihat ja kaikki muutkin tän kevään trendit on kyllä multa menneet ihan ohi silmien, täytyispä ihan tehdä sellainen kauppakierros, mikä nyt on in :). Tuon kankaan pinta kyllä ihanasti elävöittää paidan mallia ja tuo siihen ripauksen reippautta. Mulla on muuten ollut 7 vuotta sitten tuon tyylinen jakku. Ostin sen raskausaikana ja pidin sitä tosi paljon. Just tänä talvena vein sen keräykseen, kun enpä ollut tietoinen näistä tulevista trendeistä :D. Mukavaa äitienpäivän viikonloppua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen nykyään niin harvoin aallon harjalla muotiasioissa, että tässä kohtaa on laitettava oikein raksi seinään :) Miten minusta tuntuu, että trendit kiertää nykyään entistä tiheämpään tahtiin vai onko sitä vain tullut vanhaksi, eikä huomaa kuinka aika kuluu. Ihan vastahan nämäkin kellohihat olivat edellisen kerran muodissa ja nyt taas. Kiitos terkuista, välitin ne eteenpäin! Edellisestä kirjeestä onkin muuten kulunut jo pitkä aika. Muistuttelenkin neitiä kaivelemaan kirjepaperit esiin :) Kiitos sinulle Krista ja mukavaa viikkoa sinne teille ♥

      Poista
  4. Huikean ihana paita 💛💛 Pitkästä aikaa täällä blogeissa vierailemassa. En ymmärrä miten aika karkaa 🤔 Mukavaa ja aurinkoista viikon jatkoa sinulle 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun ehdit piipahtamaan! Nykyään tuntuu, että blogivierailut jäävät niin vähiin, kun aika ei tunnu riittävän. Kiitos kommentistasi ja aurinkoa kesääsi!

      Poista
  5. Wautsi, on kyllä nätti paita! Ihan hyvin voisin käyttää tuon tyylistä paitaa itsekin:) Olen kans laittanut merkille, että röyhelöt on tällä hetkellä in. Nyt kun oikeen tarkkaan mietin, niin ompelin kyllä ala-asteella itselle puseron, jossa oli tuollaiset kellohihat. Hmm. oiskohan se vielä kotipaikalla tallessa..niin, en siis sillä että se mahtuisi päälle, mut ois hauska nähdä silloinen ompelujälki:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo! Minä ostin itselleni tänä keväänä mustan mekon tällaisilla kellohelmaisilla hihoilla. Tykkään siitä tosi paljon, mutta mekko ei ole päässyt vielä kertaakaan käyttöön. Kelit näyttää vähän sellaiselta, että mekoille ei liiemmin tänä kesänä ole käyttöä, mutta vielä on kesää jäljellä, joten pidetään peukut pystyssä :) Sun täytyy kyllä kaivaa käsiisi se ompelemasi pusero. Vanhoja töitä on kiva tutkia jälkeenpäin ja todeta, että ehkä hieman kehitystä on tapahtunut. Joistakin nuorena tekemistäni töistä olen kyllä ollut tosi yllättynyt, kun työn jälki on ollutkin tosi hyvää :) Nykyään voi jo laittaa ikänäön syyksi jos jälki ei ole ihan priimaa :)

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥