lauantai 22. huhtikuuta 2017

Kirjontaa ja tilkkutöitä

Jos joku ei ole vielä huomannut, niin kirjontatyöt ovat nyt käsityöpiireissä todella kovassa nosteessa. Olen joskus nuorena tehnyt jonkin verran ristipistotöitä ja kirjonutkin hiukan, mutta nyt kirjominen alkoi kiinnostaa uudelleen. Sain Tampereen Lankamaailmasta testattavakseni puisen kirjontakehyksen. Kehyksen kanssa työskentely on paljon helpompaa ja lopputuloksestakin saa varmemmin siistin, kun kangas on kehykseen pingotettuna kirjomisen ajan. Anchorin kirjontalangat hain Näsilinnankadun Nappikaupasta.

Pinterestissä olin törmännyt Lilipopo embroidery -blogin ihaniin kirjottuihin tyttöihin ja ne pääsivät ensimmäisinä työn alle. Valitsin mallin, jossa mekko on puuvillakankaasta ja muutoin tyttö on kirjottu pääosin tikkipistoilla. Työhön tuli kaksi tyttöä; esikoiseni parhaan ystävänsä kanssa ❤️ Värit on valinnut tyttäreni.

Kirjontatöissä on minun mielestäni haasteellista työn loppukäyttö. Mihin kirjaillun tilkun yhdistäisi tai missä sitä käyttäisi? Päätin, että minun kirjontatyöni päätyy koristetyynyyn. Yhdistelin vaaleanpunaista ja vaaleansinistä kukkakangasta beigeen lakanakankaaseen ja niistä syntyi tällainen hempeä tyyny. Tilkkujen leikkaaminen tylsyneellä leikkurilla oli melkoisen hermoja raastavaa hommaa, mutta olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen. Tilkut asettuivat symmetrisesti ja sain saumat hyvin kohdistettua. Tuli samalla elvyteltyä kahta unohduksissa ollutta käsityötekniikkaa; kirjontaa ja tilkkutöiden ompelua.

Mihinkäs sitä seuraavaksi ryhtyisi? Mieli tekisi pitkästä aikaa vaateompeluiden pariin ja tarvetta uusille vaatteille kyllä olisikin meillä useammassa vaatekaapissa. Mielessä olisi jo monta kivaa vaatetta, kun joku vaan viitsisi piirtää kaavat - puuh! Aurinkoista viikonloppua teille kaikille!





16 kommenttia:

  1. Ihan samat ovat tuumat ja fiilikset täällä. Kirjonta kiinnostaisi - siis ihan sen opettelu, eikä semmoinen räiskintä, mitä tähän asti olen harrastanut. Ja ompelu! Mutta se kaavat... Jospa me saisimme pian aurinko ja lämpöä, se kannustaisi varmaan ihan eri tavalla asesonkivaatteiden ompeluun. Pidetään peukkusia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjomalla saa vaikka miten hienoja juttuja aikaiseksi. Minun kärsivällisyyteni riittää tällaisiin pieniin töihin. Sellaiset perinteiset ja värikkäät työt ovat upeita, mutta ihailen niitä toistaiseksi vain muiden tekeminä :) Aurinkoa ja lämpöä tosiaan kaivattaisiin! Ja ehkä myös ihan vähän lisää aikaa, niin muutama vaatekappalekin saattaisi valmistua :) Peukut siis pystyyn!

      Poista
  2. Voi suloisuus tätä tyynyä <3 Tuota minäkin olen monesti miettinyt, kun toisten ihania kirjontatöitä ihastellessa tekisi mieli välillä itsekin puhaltaa pölyt omista kirjontavälineista, että mihin sen työn sitten käyttäisi. Pitäisi varmaan ekaksi keksiä selkeä visio mitä tekee, ettei valmis työ jäisi vain kuleksimaan kaapinperälle. Nämä kirjomasi tyttöset sopivat älyttömän hyvin tyynyyn. Niin kesäiset kuvat ettei toista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika ❤ Pinterestistä ja Instagramista saa onneksi hyviä vinkkejä siitä, mihin kirjottuja töitä voisi käyttää. Kannattaa käydä selailemassa :)

      Poista
  3. Aivan ihana kirjomus ja suloisen tyynyn olet tilkusta tehnyt! ❤ Kirjominen on niin mukavaa, vaikka aikaa viekin. Kirjontakehys on minullakin hankintalistalla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjominen on kyllä mukavaa. Tykkään siitä, että siinä ei tarvitse laskeskella kerroksia tai kuvioita, vaan aivot saa kunnolla vaihteeksi narikkaan :) Kiitos sinulle Raisa P ❤

      Poista
  4. Miten kaunis se onkaan ♡ Niin herkkä ja aivan ihanat värit ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna ❤ Tästä tuli sekä äidille että tyttärelle mieleinen :)

      Poista
  5. On kyllä ollut mukava seurata, kuinka kirjontainnostus on pikkuhiljaa alkanut vihdoin rantautua tänne Suomeenkin :). Tämä Lilipopo olikin minulle ihan uusi, mukava tuttavuus, kävin pikasiesti blogiakin katselemassa! Ihana ajatus tässä tyynyssä, bestikset <3 <3 <3. Tyyny on todella kaunis ja siististi tehty niin kuin sinulla työ kuin työ on aina :). Mukavaa Vappua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogeista, Pinterestistä ja Instagramista löytyy tosi paljon vinkkejä, joista minäkin innostuin. Jostain syystä minua viehättää kovasti tämä tilkkutöiden ja kirjonnan yhdistely. Juuri eilen illalla taas selailin ja etsiskelin ideoita. Aika on vain meillä taas niin kortilla, kun futiskausi käynnistyi, että taitaa jäädä käsityöt parilta seuraavalta kuukaudelta ihan minimiin. Kiitos Krista ja hauskaa vappua myös teille!

      Poista
  6. Ihana kerrassaan!

    Suvi
    tuulenlaulu.blogspot.fi

    VastaaPoista
  7. Voi miten suloinen tyyny kauniine kirjailuineen<3 Tilkkutyön ja kirjailun yhdistelmä on kyllä kerrassaan ihastuttava, ja nuo tyttöset<3 Ja niin on siistiä jälkeä, kuten aina sinun töissä:) Saumat kohdistettu ihan millin tarkasti:)
    Olen kans laittanut merkille, että kirjonta on tän hetken trendejä käsityömaailmassa ja mikäs sen parempaa:) Instan puolella tulee seurattua jonkin verran erilaisia kirjontajuttuja ja niistä kyllä saa hirmuisesti inspistä, ja kirjoista tietysti myös. Tässä mietinkin parhaillaan kirjontamallia yhteen trikoomekkoon(jos mekko siis onnistuu:D) Monta ideaa pyörii mielessä, kun vaan osaisi päättää..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon <3 Nyt kun katselen tätä työtä jälkeenpäin, niin minulle tulee mieleen Sarah Kayn piirrostyöt. Minusta tässä on vähän samaa henkeä ja värimaailmaa :) Tyyny on esikoiselle kovin tärkeä ja sehän onkin paras palkinto tekijälle! Kirjonta on kiehtovaa ja sillä saa aikaan niin monen tyyppistä jälkeä. Innolla odottelen mitä kivaa sinä siellä loihdit. Instassa näkyikin jo vähän esimakua, että jotain uniikkia on taas tulossa ;)

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥