sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Nukkekoti

Lapset saivat joululahjaksi nukkekodin. Tämä viimeinen kakkoslaadun kappale löytyi syksyllä ihan sattumalta Hong Kongista. Hintaa oli huimat kolmekymppiä. Nukkekoti oli kasattu vähän väärin ja siitä oli irronnut ulko-ovi. Myös sisäseinissä oli pari pientä maalitahraa. Tällaista nukekkotia olin haaveillutkin meille, mutta hinnat pyörivät pilvissä. Tämä honkkarin versio oli siis tosilöytö!

Miehen kanssa purettiin nukkekoti osiin ja kasattiin se oikein. Alkuperäinen ulkoseinien väri oli vaaleankeltainen, mutta maalasin ne vaaleansinisiksi. Osan sisäseinistä ja terassit maalasin valkoisella. Ulko-ovea ei saatu korjattua, mutta tuskin se niin oleellinen onkaan. Takaseinät tapetoin skräppipapereilla ja tapeteilla. Etuseinä avataan saranoilla ja myös katon saa avattua. Lisään vaikka parempia kuvia joskus. Kodissa on siis kolme kerrosta ja viisi huonetta.

Joulupaketista löytyi muutamia nukkekodin kalusteita, mutta niitä saisi alkaa haalia lisää. Myös asukkaat puuttuvat vielä. Nyt täällä on asustellut Lego-hahmoja. Yhden pikku maton virkkasin jo, mutta lisää tekstiilejä tämä kaipailisi ja tytär onkin tilannut seuraavaksi valkoisen maton. Meidän kuopus on vielä niin pieni, että nukkekodin ja kalusteiden pitää kestää koviakin otteita, että mitään "piiperrystä" tähän kotiin ei voi vielä laittaa vaan tämä on leikkejä varten. Hyvin on kaksikko kuitenkin tämän kanssa viihtynyt!


10 kommenttia:

 1. Oi mahtavuus mihin hintaan. Itsekin aina salaa katselen näitä taloja, vaan ovat aika arvokkaita. Mutta olishan tuo kiva äidin ja tytön yhteinen harrastus ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit vain arvata, mikä virnistys oli päällä monta päivää, kun kerrankin sattui tällainen löytö kohdalle :)

   Poista
 2. Todella upea. Meillä ei tyttö oikein vielä ole nukkekoti-iässä ja pojalle en vanhanaikaisesti ole osannut nukkekotia ajatella. Tosin onkin enemmän automies. Mutta pistetään korvan taa ajatus, että tuunaamalla saa hienomman, eikä ole sidottu tarjolla oleviin väreihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsittääkseni Honkkarissa on aina aika-ajoin ollut myynnissä näitä nukkekoteja ihan ykköslaatunakin ja hinta silloinkin vain 50 eur luokkaa. Kannattaa siis ehkä tiirailla Honkkarin valikoimia :)

   Poista
 3. Oi mikä ihana nukketalo!:)

  Blogissani on muuten sinulle pieni haaste, jos vaikka ehtisit jossain välissä vastailemaan...:)

  http://iinun.blogspot.fi/2013/01/11-kysymysta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kävin kurkkaamassa haasteen ja tosi kivalta näytti. Nappaan sen ja koitan saada pian vastauksia aikaiseksi :) Oikein aurinkoista ja kivaa kevään odotusta sinulle!

   Poista
 4. Moi! Blogissani on sinulle tunnustus! Lintuliini.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna!! Tosi kiva juttu :) Nappaan sen ja laitan eteenpäin!

   Poista
 5. Onpas suloinen nukkekoti ja onnistunut korjaus! Kiva blogi sinulla!

  VastaaPoista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥