torstai 6. heinäkuuta 2017

Sateenkaarisukkia

Kesäloma alkoi. En ole neulonut pitkään aikaan mitään ja nyt kun siihen on vihdoin aikaa, niin päästelinkin sitten oikein urakalla. Tuloksena neljä sukkaa neljässä päivässä. Tämä hauskan mallinen sukkaohje on Suuri Käsityö -lehdestä nro 11-12/2016. Olin laittanut mallin korvan taakse jo heti lehden ilmestyttyä ja nyt pääsin sitä vihdoin testaamaan. Todella hauska ja nopea tapa neuloa kantapää. Nämä sukat on neulottu 7-veikalla. Toisissa tummanharmaa ja toisissa vaaleanharmaa pohjaväri ja piristeenä sateenkaarilankaa kirkkaissa- ja pastelliväreissä. Neuloin nämä sukat lahjaksi ja ovat siksi minulle vähän liian lyhyet. Istuvuus ei siis ole kuvissa ihan parhain. Tykkäsin tosi paljon tästä sukkaohjeesta ja kylläpä helpotti, kun sai pitkästä aikaa neuloa. Nyt nopeasti uutta työtä puikoille, kun on kerran vauhti päällä ja villavaatteille näyttää taas tänä kesänä olevan tarvetta. Hyvää kesää kaikille!




8 kommenttia:

  1. Sielläpä on laitettu puikot laulamaan! :) Tuloksena kivan näköisiä sukkia. En olekaan itse huomioinut tätä sukkaohjetta vaikka mulla tuo lehti onkin.. :) melkein täytyy kyllä lehti kaivaa ja tutustua tuohon kantapäähän!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa P! :) Ohje on ihan lehden lopussa, eikä ihan ensimmäisenä pistä silmään. Kannattaa tutustua ohjeeseen. Mukavaa neuloa vaihteeksi vähän erilainen kantapää.

      Poista
  2. Ja tämän mallinhan käsityölehti on varastanut General Hogbufferilta. Malli on julkaistu maaliskuussa 2015, sen nimi Squircle. Löytyy Ravelrysta ilmaiseksi. General on suunnitellut sukat fingering langalle. Tämä käsityölehti on "suunnitellut" sen omalle paksulle, karhealle, muovimaiselle langalleen.

    © General Hogbuffer
    Garter2_small2

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. General Hogbufferin Squircle on minulle tuttu ja on ollut Ravelryssä to do -listallani jo pidemmän aikaa. Nämä sukat on toteutettu samalla periaatteella, mutta ohjeissa on myös paljon eroavaisuuksia. Olen nähnyt myös useita muita samalla tekniikalla toteutettuja sukkaohjeita, joten Suuri Käsityö -lehti ei ole suinkaan ainoa, joka tekniikkaa on varioinut. Minä neulon monista erilaisista langoista. Välillä näistä marketista helposti saatavista kutsumistasi paksuista, karheista ja muovimaisista langoista ja välillä taas erikoisliikeiden langoista. Aina ei ole aikaa, mahdollisuutta tai rahaa hankkia juuri sitä haluamaansa lankaa, joten hyvä, että on vaihtoehtoja. Sitäpaitsi tykkään näiden lankojen väreistä kovasti ja juuri siksi niistä sukat neuloinkin!

      Poista
  3. No terve :) Oletkin ollut paljon mielessäni, teilläkin on tainnut olla melkoisen kiirusta! Ihanaa, kun olet lomalla,nauti siitä! Sinulla on ollut neulomisvauhti päällä , puikot vain kilisseet ja näissä sukissa on ainakin aivan ihana lopputulos, kummassakin. Yritin nimittäin valita suosikkiani, mutten osannut :). Hauskan näköinen tuo kantapään ratkaisu myös.

    Oliko teidän neitokainen muuten sattumoisin täällä Keski-Suomessa päin turnauksessa joskus ehkä kuukausi sitten? Kun meidän neito sanoi, että oli nähnyt ihan teidän näköisen neidon kentällä, en ollut itse silloin paikalla ja asia tuli puheeksikin vasta paljon myöhemmin :).

    Kivaa heinäkuun jatkoa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No moikka sinullekin! 😄 Kiitos, olen itsekin mielissäni näistä hauskoista sukista. Kerrankin sain jotain ajoissa aikaiseksi. Meinasin nimittäin laittaa nämä pukinkonttiin.

      Ei olla kyllä oltu teillä päin turnauksessa, eikä muutenkaan nyt kevään aikana. Se on ollut sitten joku meidän neitokaisen kaksoisolento! 😄 Ihanaa kesää teille 💕

      Poista
  4. Aivan ihanat sukat ja millä vauhdilla valmistuneet! Siellä on puikot kilisseet hurjaa vauhtia:D Mun lempparit on ehdottomasti nuo tummanharmaat, kirkkailla tehosteilla, sopii tosi hyvin nuo värit yhteen.
    Kiva kuulla, että siellä on loma vihdoin koittanut, ehtii vähän omia juttujakin puuhastelemaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli ihan hirveä hinku neuloa pitkästä aikaa ja piti päästellä heti toiset sukat perään :) Loma alkaa olla puolessa välissä ja kyllä tässä on jo aika mukavasti lomamoodiin päästykin. Kiitos Hanna ja ihanaa kesää sinulle ❤

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥