keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Bomber

Kevät tai oikeastaan koko alkuvuosi on ollut melko hiljaista käsityörintamalla. Työt ja lapsiperheen arjen pyörittäminen ovat vieneet oman aikansa. Lisäksi olemme miehen kanssa mukana toista vuotta paikallisen futisseuran toimihenkilöinä ja tänä vuonna vielä huomattavasti isommalla roolituksella, joten aikaa käsitöille ei ole yksinkertaisesti jäänyt. Tai jos joskus iltamyöhään aikaa olisi ollutkin, olen ollut niin väsynyt, että en ole saanut mitään aikaiseksi. Käsitöiden tekemistä on ollut ikävä ja päätin, että kesälomalla korjaan tilanteen. Jos en mitään muuta saisi aikaiseksi, niin tämä monta kuukautta suunnitteilla ollut bomber -takki tyttärelle olisi saatava valmiiksi. Ja ihan hyvin olen aikataulussa, kun se valmistui jo ensimmäisen lomaviikon aikana.

Kankaana on Almandiinin ihana Perhoset puuvillasatiini. Tiina lähetti kankaan minulle jo viime joulun alla ja siitä piti alun alkaen tulla mekko. En kuitenkaan saanut mekkoa silloin ommeltua ja kun keväällä kaivoin kankaan uudelleen esiin, niin näinkin sen bomber -takkina. Kaava on SK 3/2017 ja koko 140 cm. Pidensin hihoja, mutta olisin saanut pidentää reilummin, sillä ne jäivät turhan naftiksi. Meidän neitonen on pituudeltaan jo reilusti yli 140 cm, mutta niin hoikka, että tein takin 140 cm mitoituksella. Lisäsin hihansuihin reilun mittaiset resorit, että takki menisi vähän pidemmän aikaa. Kuvissa resorit ovat kaksinkerroin käännettyinä. Vuorikankaana on Eurokankaan tummanvioletti vuorisatiini. Saman sävyisten vetskarin ja resorin metsästäminen vei vähän aikaa, eivätkä ne nytkään aivan samaa sävyä ole, mutta kelpaavat kyllä. Yritin tehdä mahdollisimman huolellista työtä, sillä en halunnut pilata kaunista takkikangasta. Vetskarin ja kauluksen harsin suosiolla, että sain ne kohdistettua kauniisti. Vuorikin asettui nätisti ja sisäpuolesta tuli myös siisti. Takissa on taskut ja ne on upotettu etukappaleiden muotoleikkausten saumoihin. Myös pieni sisäinen perfektionistini on tyytyväinen siisteihin saumoihin ja takin sisäpuoleen.

Kiitos Almandiinille ihanasta kankaasta! Tästä takista tuli meidän mielestämme todellinen kaunokainen. Nyt kun kiireet ovat hellittäneet hetkeksi, niin aion myös kierrellä kaikissa ihanissa blogeissa, joissa en ole ehtinyt vierailemaan ja kommentoimaan moneen viikkoon. Mutta ensin laitan lakanat ulos tuuleen kuivumaan, kun sadekin lakkasi ja virkkaan muutaman kerroksen ulkosalla.






10 kommenttia:

  1. Tämmöinen bomber on minulla haaveena tehdä ihan itselle, kunhan vähän ensin saisin raskauskiloja karistettua. :D Ihana takki, kuosi on kyllä todella kaunis! Mukavaa ja käsityörikasta lomaa.. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en alkuun oikein innostunut näistä bombereista, mutta kas kummaa kun mieli muuttuu 😊 Voisin myös ajatella ompelevani itsellenikin tällaisen. Kiitos sinulle ❤

      Poista
  2. Ooh, se on niin kaunis! Kangas on kuin tehty tuohon ja malli sopii tytöllesi nätisti. Kiva, että pääsit viimein bombereiden ompeluun kiinni, muistan kun sitä mietit yhdessä kommentissasi :D Ja hei kivaa lomaa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna ja kiitos inspiraatiosta! ❤ Kävin blogistasi kurkkimassa ompeluvinkit ennen aloitusta.

      Poista
    2. Tämä on aivan ihana ja kankaan sävyt teidän tytölle ihan nappi! Takki on varmaankin saanut olla jo paljon käytössä, kelit kun tänä kesänä ei ole ollut kovin lämpimästä päästä :). Mukava kuulla, että kesälomalla on vihdoin ollut aikaa kässäillä, sinulla oli ihanaa neulettakin siellä tuloillaan <3. Meillä mieskin on ollut lomalla ja ollaan aika paljon käyty sukuloimassa ja muilla pikku retkillä. Virkatun peiton sain valmiiksi minäkin, sitä oli helppo tehdä autossa istuessa :). Kohta se koulu ja arki taas alkaa, mukavaa heinäkuun loppua teille!

      Poista
    3. Kesäloma on hujahtanut ohi ihan liian nopeasti. Viimeisiä lomapäiviä tässä vietellään... Mobenlaista on onneksi kuitenkin puuhattu ja saatu aikaiseksikin monia juttuja. Onneksi pidän tosi paljon myös syksystä, joka seuraavaksi sitten saapuu.

      Tämä takki on ollut tosiaan jo paljon käytössä. Tyttö tykkää siitä kovasti ja se onkin jotenkin ihan hänen näköisensä 😊 Ompelu sujui kerrankin ilman mitään häslinkejä. Ainostaan toisen hihan jouduin kerran purkaa, että sain istumaan nätisti.

      Kiva kuulla, että teilläkin on ollut onnistunut kesä ja loma. Toivottavasti saadaan nauttia auringosta ja vähän lämmöstäkin vielä pitkään. Kiitos sinulle Krista ja mukavaa kohta alkavaa viikonloppua ❤️

      Poista
  3. Oh, niin kaunis takki! Ihana kangas, ja värit<3 Takilla on varmasti ollut käyttöä tänä kesänä ja sopii kyllä syksyynkin loistavasti! Lopputulos on palkitsevaa, kun vaate on saajalleen(tietysti tekijälleenkin) erityisen mieluinen ja ompelut sujuu mutkitta:) Kesä meni kyllä hurjan nopsaan, niin kuin aina..:) Toisaalta syksyn uusia arkikuviota odotan jo kovasti, lapsilla alkaa päivähoito vuoden tauon jälkeen. Että eiköhän nämä meidän työvuorojen/lastenhoito kuviot helpotu kummasti ja vähemmän stressiä:) Mukavaa syksyn alkua sinne:)

    VastaaPoista
  4. Kiitos ❤ Tätä takkia on tosiaan tänä kesänä käytetty jo paljon. Olin ihan turhaan huolissani, kun luulin, että jää käyttämättä, kun en ehtinyt sitä aikaisemmin keväällä ompelemaan. Jokin hyöty tästä epävakaisesta ja viileästä kesästä 😂 Tsemppiä kovasti teille uudenlaisen arjen aloitukseen. Toivotaan, että kuviot selkeytyvät ja päivähoito lähtee sujumaan hyvin. Minäkin odotan ihan hyvillä mielin syksyä. Olen vuosi vuodelta oppinut pitämään sitä enemmän. Oikein mukavaa pian koittava viikonloppua!

    VastaaPoista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥