torstai 27. heinäkuuta 2017

Virkattuja liinoja ja vauvan pöllöpipo

Novitan Cotton Soft puuvillalankakerät näyttivät kaupan hyllyllä niin herkullisen hempeiltä, että minun oli ihan pakko ostaa sitä kokeeksi muutama kerä. Virkkasin niistä muutaman pienen liinan tutulla Lankavan Juhannusruusu -ohjeella. Virkattuna lanka muodostaa hauskoja pastellivärisiä läikkiä. (Näyttää ehkä myös hiukan yksisarvisen kakalta tai Trio-jäätelöltä, mutta yhtä kaikki ihanalta!) Yhdestä kerästä riitti nipin napin yhteen liinaan. Reunaa jouduin tosin yksinkertaistamaan hiukan, että sain langan riittämään. Oikein kivoja ja kesäisiä näistä liinoista tuli. Hain aamulla muutaman jasmikkeen oksan maljakkoon ja levitin uudet liinat ruokailuhuoneen pöydälle. Näyttää taas vaihteeksi oikein sievältä ja siistiltä, kun pöytä on ollut pari edeltävää viikkoa täynnä pikkulegoja. Meillä on käyty lomalla läpi kymmeniä legojen rakennussarjoja, jotka ovat olleet jo pitkän aikaa onnettomasti sekaisin. Nyt on kaikki sarjat ohjeineen pakattuna omiin pusseihinsa ja toivotaan, että ne hetken pysyisivät järjestyksessä. Mikä homma!




Virkkasin myös poikavauvalle lahjaksi pöllöpipon. Pipon ohje on oma sovellukseni ja lankana pipossa on Novitan Bambu. Tämä pitäisi saada pikaisesti postipojan matkaan ennen kuin se jää liian pieneksi.


Kivoja ja nopeita kesälomaprojekteja nämä tämmöiset pienet virkkaustyöt. Ensi viikolla onkin taas edessä paluu arkeen. Saas nähdä kuinka siitä oikein selvitään. Tuntuu, että loma meni yhdessä hujauksessa, vaikka kaikenlaista ollaankin puuhattu ja saatu aikaiseksi. Onneksi kesää on kuitenkin vielä jäljellä. Nautitaan kukista ja vihreydestä vielä kun voidaan ja fiilistellään ihan täysillä jokaista aurinkoista päivää, joka saadaan!

16 kommenttia:

  1. Onpa sieviä pieniä virkkauksia! Jostain syystä nuo pastelliset liinat viehättää vietävästi, lienen saanut auringonpistoksen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emma! Satunnaiset aurinkoiset päivät voivat saada kummallisia ajatuksia pääkoppaan :D Olin aika skeptinen näitä liinoja aloittaessani, mutta tykkään niistä koko ajan enemmän.

      Poista
  2. Tälläisestä pätkävärjätystä langasta tehty liina näyttääkin tosi kivalle, eipä olisi itselle tullutkaan mieleen kokeilla! Hempukkaiset värit sopii ihanasti kesään, mulla tuli tästä heti mieleen vaahtokarkit :).

    Pöllöpipo on suloinen! Pian ne varmasti saa pipotkin kaivaa taas esille, jos ei nyt jokin yllättäinen elokuinen helleaalto saavu tänne Suomeen ;).

    Huh, te ootte legot saanut järjestykseen! Joskus taisikin olla puhetta siitä :). Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olin katsellut näitä keriä jo aiemmin kaupassa, mutta jätin ostamatta, kun en keksinyt mitä niistä tekisin. Kun ne sitten olivat Prismassa alessa ja viimeiset kerät notkuivat hyllyllä oli ihan pakko ostaa ja ajattelin kokeilla virkata liinoja. Hyvin ne siihen tarkoitukseen toimivat ja vaikka vähän epäilin ensin tätä läikikkyyttä, niin kivalta näyttää minunkin mielestäni lopputulos. Värit ovat kyllä tosi hempeät ja tuovat mieleen ihan vaahtokarkit!

      Koko kesä on kyllä säiden puolesta mennyt siihen, että on vain odoteltu koska se kesä oikein alkaisi. Legojen järjestely onkin ollut hyvää sadepäivien puuhaa. Onneksi se urakka on nyt tehty. Siinä sivussa olen saanut siivottua myös aika monta paikkaa talosta ja kierrätykseen ja kaatikselle on lähtenyt oikein reilusti tavaraa. Toivotaan, että lämpöä riittäisi vielä vähän elokuussakin. Kiitos sinulle Krista ja hyvää viikonloppua myös teille! <3

      Poista
  3. Kauniit vaahtokarkkiliinat oot virkannut. Tuo juhannusruusu on kyllä niin nätti malli! :) Ja tuo pöllöpipo, niin suloinen! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa ❤ En tiedä monesko samalla ohjeella virkattu liina tämä jo oli, mutta edelleen tykkään tästä tosi paljon!

      Poista
  4. Mullakin tuli liinoista mieleen ihan vaahtokarkit 😃 Aivan ihana tuo pöllöpipo, voin kuvitella, että on suloinen pienen käyttäjän päässä 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika ❤ Täytyy kyllä pyytää pöllöpiposta käyttäjänsä päässä kuva, että näkee kuinka se istuu. Vaahtokarkkiliinat ovat nyt olleet jonkin aikaa ruokailuhuoneen pöydän piristeenä. Täytyykin laittaa nämä liinat lasten synttärijuhliin aikaan esille ja vaahtokarkkeja tarjolle 😄

      Poista
  5. Oi miten söpöt liinat! Tuolla samalla mallilla olen virkannut nukkekotiin ja Barbeille mattoja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana ❤ Juhamnusruusu on kyllä niin ihana ohje. Yksinkertainen ja kaunis!

      Poista
  6. Upeita virkkauksia. Olet ollut ahkera <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤ Kerrankin kun on aikaa käsitöille, niin täytyy yrittää olla mahdollisimman ahkera 😊

      Poista
  7. Hyvin kyllä sopii tuollainenkin lanka liinoihin, näyttää tosi kivalle! Ja hurmaava pöllöpipokin <3! Hatunnosto lego-lajittelulle. Minä muutaman vuoden yritin kerran vuodessa saada legot järjestykseen, mutta vuosi sitten luovutin. Kunhan ovat jossain päin pojan huonetta, niin hyvä on :D. Tsemppiä arkeen paluuseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Hanna <3 Tämä lanka näyttää tosiaan kivalta virkattuna pintana. Kun värit on näin vaaleat, niin lopputulos ei näytä ollenkaan räikeältä. Saas nähdä kuinka kauan meidän legot pysyy järjestyksessä. Nyt olen jaksanut olla vielä tarkka ja pistänyt lapset huolehtimaan, että legot päätyvät omiin pusseihinsa. Pienet osat menevät niin helposti sekaisin ja meidän lapset ainakin tykkäävät "tuunata" omia rakennelmiaan, jolloin palikat menevät iloisesti sekaisin :) Mukavaa alkavaa syksyä sinulle!

      Poista
  8. Aivan ihania virkkauksia<3 Nuo liinat sopii niin täydellisesti kesään. Langan väri on tosiaan ihan kuin vaahtokarkki. Kivasti muodotuu nuo "läikät", ei siis erotu liikaa vaan vaihtuu sulavasti väristä toiseen. Hurmaava pöllöpipo<3 Varmasti ollut kovassa käytössä jo:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä tuli tällaiset kesäliinat :) Ajattelin, että näitä voisi myös käyttää esim. pääsiäisen aikaan, kun alkaa tehdä mieli kaivella pastellivärejä esille. Aika kivasti ja pehmeästi värit tosiaan vaihtuvat virkatussa pinnassa.

      Vaikka minulla oli omien lasten vauva-aikojen pipoja mallina, niin jännitin mahtaako pipo olla sopivan kokoinen. Sain hiljattain kuvan piposta ja sen käyttäjästä. Ihanan iloinen hymy pilkistin pipon alta ja pipo oli juuri sopiva. Kiitos Hanna ja oikein mukavaa viikonloppua sinulle <3

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥