sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Messy Bun hat ja muutamia harmaita asusteita

Ostin Dropsin Baby Merinoa täydellisessä harmaan sävyssä useamman kerän ja niistä neuloutui muutamia mukavia pikku asusteita. Ensimmäisessä kuvassa itselleni neulottu niin mainio Messy Bun hat, jota voi käyttää mainiosti vähän isommankin tukan kanssa. Nyt kun minulla on vähän pidemmät hiukset ja tulee usein sutaistua hiukset epämääräiselle ponnarille tai nutturalle, niin pipo ei ole mahtunut kunnolla päähän. Tämän kanssa ei tule sitä ongelmaa, kun pipo jää päälaelta avoimeksi. Pipo on neulottu alhaalta ylös 3,5 mm puikoilla. Aloitusreunassa on 120s ja neuloin muutaman sentin 1 kiertäen oikein, 1 nurin neuletta. Sen jälkeen vuorottelin oikeaa, nurjaa ja tuota aloitusreunan resoria. Päälakea kohti mentäessä kaventelin oikeilla osuuksilla kolme kertaa 12s. Jos joku kaipaa tähän tarkempaa ohjetta, niin huikatkaahan kommenttikentässä. Eteen laitoin koristeeksi nahkaisen merkin, jossa lukee Handmade♥. Ompelin tekstin ompelukoneellani nahanpalalle ja tikkasin muutamalla pistolla kiini pipoon. Tästä tuli kyllä aika kiva!


Tyttärelle neuloin Klompelompen ruttupipon. Siihenkin tein nahasta merkin koristeeksi, jossa lukee lapsen nimi ja . Pipo on beanie mallia eli jää päälaelta sopivasti lörpöttämään. Tyttärenkin pipossa on aloitusreunassa 120s ja resori on neulottu 1 kiertäen oikein, 1 nurin.


Pipon pariksi neuloin baktus-huivin, joka on minun mielestäni malliltaan ihan huippu. Tämä huivi neulotaan niin, että luodaan 4s ja neulotaan ainaoikein neuletta. Toisessa reunassa lisätään 1s langankierrolla 6 kerroksen välein, kunnes ollaan puolessa välissä. Lisätty silmukka neulotaan seuraavalla kerroksella takareunastaan oikein. Sitten taas kavennetaan toisessa reunassa 1s 6 kerroksen välein, kunnes jäljellä on 4s ja päätellään silmukat. Koristeeksi tein neonpinkistä langasta ihanat tupsut. Tämä neon värinen lanka on Vikingin Sportsragg sukkalankaa ja sitä löytyy Lankamaailmasta useammassa neonvärissä. Tuo pinkki väri on tosi pähee, mutta ihan karmea kuvattava. Tuntuu, että punainen väri vaan leviää ruudulle, vaikka minkälaiset säädöt yritin kameraan laittaa. Joka tapauksessa tästä setistä tuli kyllä aika herkku.



Viimeisenä jo aikaisemmin talvella miehelle neulomani kauluri. Sekin on neulottu samasta Dropsin Baby Merinosta. Halusin kauluriin jotain yksityiskohtaa, joten tein eteen tuollaisen pienen palmikkoraidan. Kaulus on aika väljä ja pitkä, että sen saa reilusti kaksinkerroin ja se lämmittää hyvin kaulaa. Ajattelin tämän käytettäväksi lähinnä mustan villakangastakin kanssa ja sopiikin sen kanssa oikein hyvin. Kaulurit mielletään usein lasten asusteiksi, mutta sopivat minun mielestäni ihan hyvin myös aikuisten käyttöön. Sovituskuviakin tästä yritettiin ottaa. Poseeraus ei todellakaan ole mitään miehen lempihommaa, joten en ehtinyt edes saamaan kameran säätöjä sopivaksi, kun kuvaussessio oli hänen mielestään jo suoritettu. Kuvista tuli ihan puhkipalaneita, joten tähän tasokuvaan on nyt tyytyminen :)


Tässä kävi nyt niin hassusti, että minulla ei ole tällä hetkellä yhtään keskeneräistä neuletyötä. Mutta eipä hätää, sillä aloitin juuri kirjontatyön, joka on ihan imaissut mukaansa. Homma etenee hitaasti, mutta eiköhän jossain vaiheessa kuvia tännekin päädy. Toivottelen hyvää alkavaa viikkoa ja auringonpaistetta teille kaikille!

24 kommenttia:

  1. Ihan tosi kivoja kaikki! Pitääpä laittaa Baktus korvan taakse, juuri tuollainen simppeli huivi olisi kiva tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Baktus on kyllä tosi kiva ja monikäyttöinen huivi. Ja sitähän voi raidoittaa tai tehdä vaikka pitsineulekerroksia jos haluaa muuta, kuin ainaoikeaa. Minä kyllä tykkään tuosta ainaoikein pinnastakin tosi paljon. Kiitos sinulle Hanna! :)

      Poista
  2. Hirrrmuinen määrä valmistuneita töitä. Ei ihme, että ei keskeneräisiä löydy enää. Upeita kaikki <3. Kaunis sinä! Aurinkoa myös sinulle!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaiset pienet neuleet onneksi valmistuvat aika sukkelaan ja nyt taisi olla muutenkin flow päällä :) Mutta enköhän minä taas pian jotain uutta puikoille keksi! Kiitos ihana Kipa ♥

      Poista
  3. Todella kauniita neuleita!Ihastuin tuohon hatun malliin ja aion kokeilla sitä itsekin:)
    Aurinkoista ja luovaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä sinäkin! Tykkään kovasti tällaisesta erilaisten neulepintojen yhdistelemisestä. Helppoa, mutta mielekästä neuloa, kun koko ajan tapahtuu jotain. Kiitos sinulle Mamma A! :)

      Poista
  4. Upeita, laadukkaita töitä !!! En lakkaa ihmettelemästä sinun käden jälkeä 😍
    Kuvatkin niin kauniita 👍😊
    Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle 💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Kanneli! Täytyy antaa kehut tälle langallekin, joka neuloutui tosi kauniisti ja tasaisesti. Kokemusta kun on myös hankalammista langoista, joilla jälkeä on vaikea saada tasaiseksi. Oikein hauskaa alkanutta kevättä! :)

      Poista
  5. Nämä ovat kaikki taas niin ihania. Tykkäisinpä itsekin tuollaisesta baktuksesta kovasti, kukahan sen vaan tekisi ;). Hyvähän se on haaveita olla :). Minäkin voisin tehdä nahasta tuollaisia merkkejä, monenlaista pientä nahanpalaa löytyy nimittäin. Nyt kyllä kiinnitin huomiota myös teidän lumen määrään tai siis lähinnä sen vähyyteen, meillähän on näköjään täys talvi vielä teihin verrattuna, vaikkei välimatkaa nyt ihan hirvittävästi ole kuitenkaan :). Jotenkin tutulta kuulostaa nuo miesten kuvaushommelit myös, ei taida kovin moni olla niin innoissaan siitä touhusta. Mukavaa maanantaita teille!

    ps. Kirjontatyötä odotan innolla!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Baktus on helppo ja itseasiassa aika nopea tehdä. Jos vain jaksaa tikuttaa tällaista yksinkertaista. Tai sittenhän huivia voi koristella mielensä mukaan eri väreillä ja neulepinnoilla, niin on mielekkäämpi neuloa.

      Instassa näin, kun joku oli tehnyt merkkejä itse nahasta ja hoksasin, että minähän voisin tehdä samoin. Jonkin verran olen käyttänyt Husqvarnani tekstejä, mutta nytpä muistui taas sekin ominaisuus mieleen. Täytyykin käyttää sitä enemmän lasten vaatteiden nimikointiin.

      Meillä on tosi vähän lunta jäljellä ja koko talvi on ollut ihan surkea säiden puolesta. Latuja ei saatu koululle koko talvena, eikä päästy hiihtämään juuri ollenkaan. Tykkään talvesta ja lumesta, mutta tänä talvena on joutunut tyytymään pääosin nollakeleihin, jäätikköön ja loskaan.

      Sain Lankamaailmasta testattavaksi kirjontakehyksen, kun minulla ei ollut sellaista vielä ollenkaan. Hankin myös vähän lankoja ja uudet neulat. Nyt on sitten välineet kunnossa ja eka työ aloitettu. Pinnattuna on erilaisia pikku juttuja, mutta aloitin nyt ensin ihan perus ristipistoilla. Aion kokeilla seuraavaksi vähän erilaisia pistoja ja niiden yhdistelemistä, mutta ensi yritän pistellä tuon ristipistotyön vähän valmiimmaksi. Illat on menneet sitä pistellessä, eikä nukkumaan ole meinannut malttaa mennä ollenkaan :) Aika koukuttavaa hommaa! Kiitos kommentistasi Krista ja mukavaa viikkoa!

      Poista
  6. Oi, ensiksi täytyy kommentoida edellistä postausta :). Laukkua ja pussukkaa, niin ihanista kankaista! Sun töissä näkyy tarkka työ, niin siistejä ne on.

    Ja nämä neuleet, voisin käyttää kaikkia itsekin! Baktus on ollut monet kerrat vaihtoehtona huivikseni, mutta en ole sitä(kään) saanut aloitettua vielä(kään). Näissäkin näkee sun siistin käsialan, todella kauniita kaikki :). Miehet eivät taida olla innokkaita kuvattavana oloon, se on jännä ilmiö. Tuntuu, että tytöt ja naiset paljon mieluummin tulevat kuvattaviksi. Oi, mitähän sinä kirjot? Odotan innolla :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna kehuista ♥ Olen vähän turhankin pedantti käsialani suhteen - varsinkin lankatöissä. Tuon tyttären pipon kanssa kävi niin, että olin neulonut pitkällä pyöröpuikolla reunaresorin valmiiksi, kun hoksasin, että siihen pyöröpuikon "taitoskohtaan" oli tullut löysempi langanjuoksu. Nyppäsin puikot pois ja meinasin jo purkaa, kunnes tulin järkiini ja ymmärsin, että eihän se siinä päässä näy mihinkään, kun resori on muutenkin venyneenä. Välillä on ihan hermostuttavaa, kun ei vain voi antaa jonkun kauneusvirheen olla, vaan pitää purkaa tuntien työ :) Ompelun suhteen olen oppinut jo onneksi vähän löysäämään.

      Tuntuu tosiaan olevan ihan geneettistä tuo miesten poseerausinto. Ihan ei tunnu aukeavan miessukupuolelle tämä blogikuviin käytetyn hääräämisen ja puuhastelun määrä :)

      Innostuin minäkin kirjonnasta, kun sitä on ollut esillä sinun, Krista, Hannan ja monen muunkin blogeissa. Teki hirveästi mieli tehdä ristipistoja ja aloitin nyt maltillisesti pienellä ristipistotyöllä. Seuraavaan työhön haluan kokeilla erilaisia pistoja ja tekniikoita :)

      Poista
  7. Ihania kaikki. Erityisesti tuo oma hattusi on tosi kivan näköinen ja just hyvä pitkien hiusten kans! Minä kokeilin aika vasta kirjomista ja niin vain se vei minutkin ihan mukanaan, vaikka aiemmin olinkin ajatellut ettei se ole lainkaan mun juttuni. Niin hidasta, mutta niin koukuttavaa! Yksi työ mulla odottaakin että saan lahjan ensin annettua niin voin sen postata.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Raisa! :) Tuo pipo on kyllä tosi näppärä pitkän tukan kanssa ja vaikka on päälaelta avoin, niin pitää silti pään ihan lämpimänä. Ai, sinäkin olet innostunut kirjonnasta! :) Pitääkin tulla katsomaan, kun saat työn postattua. Tosi kiva, kun voi harrastaa monipuolisesti käsitöitä ja viime aikoina monet unohdetut tekniikat ovat tulleet uudelleen "muotiin".

      Poista
  8. Tuosta sun piposi mallista vinkkasitkin mulle jokunen aika sitten. Se on kyllä hurjan kivan näköinen 😊 Nätti on myös tuo malli, millä olet neulonut sen. Pakko kysyä, että miksi neulot resorin oikein kiertäen? Tuleeko siitä siistimpi, ainakin sinun neulejälki on hirmu siistin ja tasaisen näköistä. Ihania nuo muutkin neuletyöt 😍 Pitääkin laittaa nyt muistiin tuo piposi malli, jos vaikka syksyllä innostuisi itsekin tekemään 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli tosiaan se pipo, josta sulle aiemmin kerroin :) Minun mielestäni resori tulee tällä tavalla siistimmän ja napakamman näköiseksi. Oikeat silmukat eivät kiertäen neulottuna "leviä" samalla tavalla venytettynä, kuin tavallisesti neulottuna. Silti tällainen resori joustaa hyvin. Taitaa olla vähän makuasioita, mutta minusta tällä tavalla tulee siistimpää ja napakampaa jälkeä :) Kiitos sinulle Eerika ♥

      Poista
    2. Kiitos vinkistä! Tänään pääsee puikoille vanhimman tytön pipo ja ajattelin kokeilla neuloa sen resorin samalla tavalla kuin sinä. Sain juuri toisen tyttösen pipon valmiiksi, niin sitten voinkin verrata, kumpi tyyli on minusta parempi, perus vai tämä sinun 😊

      Poista
  9. Oh, on kyllä kauniita asusteita, suorastaan silmiä hivelevän kauniita! tuo minipalmikko<3 Ihanat nuo nahkamerkit myös, niitä voisi itsekin tehtailla, pieniä nahkapaloja kyllä löytyy laatikosta. Messy bun hat olikin mulle ihan uusi juttu, mainio keksintö onkin!:) Hei, nythän mä hoksasin, tytöllänihän on jo tuon tyyppinen pipo..Meinaan tästä on jo aikaa, kun tyttö leikki nuken virkatulla hameella, piti sitä siis päässään ja samalla tavalla taakse jäin tuollainen ponnarin aukko! Mieskin tokaisi, että toihan sopii tytölle tosi hyvin:D
    Hei, tilasinpas muuten puikot, 1mm puikot:D jos jossakin vaiheessa sais neulottua nukkekotiin jotain kivaa..joo, yritin epätoivoisesti onteloneuletta jo:D)
    Sinun kirjontoja odotan niiin kovasti<3

    VastaaPoista
  10. Kiitos Hanna ♥ Teidän neiti on ollut muodin edelläkävijä, kun on oivaltanut virkatun nukenhameen monikäyttöisyyden ;) Varsinainen trendsetter! 1mm puikot, huh! Mulla tekee tiukkaa jo 2,5 mm, mutta nukkekotihommissa toki tarvitaan tuollaisia lilliputtikokoisia työkalujakin. Jään odottelemaan millaista pikkuneuletta siellä syntyykään :)

    VastaaPoista
  11. Mielettömän kivoja töitä nämä kaikki! Sun eka pipa pn kuitenkin ihan ehdoton huippu, todella kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon MiunMaun ♥ Piposta tuli minunkin lemppari!

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥