sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Aavikkoruusu, Sadekeiju, Usvametsä ja Kehrä

Nämä ja 16 muuta ihanaa ohjetta löytyvät Pirjo Iivosen Unelmien huivit -nimisestä kirjasta. Sain kirjan Moreeni kustannusosakeyhtiöltä luettavakseni ja olen ihan myyty. Kirjan huiveilla ei ole pelkästään suloiset nimet vaan huivit ovat myös todella kauniita. Unelmien huivit on kirjan tekijältä toinen julkaisu. Ensimmäinen, Unelmien silmukat - haaveista sukiksi, on ilmestynyt syksyllä 2015. Toivottomana esteetikkona minua viehättävät kovasti kirjan kauniit kuvat. Huivit ovat tunnetusti hankalia kuvattavia, mutta tässä kirjassa huivit ja niiden muoto on saatu kauniisti esitettyä. Kuvat ovat suuria ja värit kylläisiä. Unelmien huivit sisältää eri vuodenaikoina käytettäväksi sopivia huiveja. Lisäksi kirjassa on pikkuboleron ja kahden keepin ohje. Kirjan alussa on kuva kaikista kirjan ohjeista ja sivunumero, jotta ohjeet löytyvät helposti. Kirjassa on myös selkeitä tekniikkakuvia silmukoiden luomisesta, oikean ja nurjan silmukan neulomisesta ja erilaisista silmukoiden lisäys- ja kavennustavoista. Kirjassa kerrotaan eri lankalaaduista, käsialan vaikutuksesta neuleeseen ja mikä tärkeintä, kun huiveista puhutaan, neuleen viimeistelystä. Kirjassa esitellään myös erilaisia neulomistarvikkeita.


Jokaisen huivin yhteydessä kerrotaan lanka ja langan menekki, neuletiheys, tarvikkeet ja koko. Kokoa ja mallia havainnollistamassa on myös piirroskuva mittasuhteineen. Ohjeissa on selkeät kaaviot pitsineuleita varten.Kirjan huivit ovat muodoltaan ja väritykseltään mukavan vaihtelevia. Muutamassa huivissa yhdistellään mielenkiintoisesti eri tekniikoita. Esimerkiksi lisäämällä neulottuun huiviin näyttävä virkattu kukkareunus tai punomalla i-cordina neulotut nyörit muhkeaksi palmikoksi huivin reunaan. Isot pitsineuleiset huivit näyttävät omasta mielestäni helposti melko hankalilta neulottavilta, mutta uskoisin, että kirjan selkeillä ohjeilla onnistuu kokemattomampikin neuloja. 

Minä olen ehdottomasti huivi-ihminen. Huivi on oltava aina kaulassa ulkoillessa ja töissäkin tykkään käyttää huiveja tai muuten palelen helposti. Tykkään itse aika yksinkertaisista neulepinnoista, enkä taida omistaa yhtäkään pitsineulehuivia. Kirjan upeat kuvat saivat minut kuitenkin vakuutettua siitä, että tarvitsen ehdottomasti muutaman pitsineulehuivin. Luulen, että ensimmäisenä puikoille pääsee postauksen viimeisen kuvan Sadekeiju, joka on neulottu ihanan pehmoisesta ja pörröisestä mohairista. Ihan täydellinen kesähuivi mekkojen kanssa käytettäväksi. Vai mitä mieltä olette?11 kommenttia:

 1. Oi, olipa monta kaunista huivia! Saattoi tulla asiaa kirjakauppaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjassa on tosiaan kaikkiaan 20 kaunista ohjetta. Sinuna kävisin kirjakaupassa ;)

   Poista
 2. Hyvänen aika, miten mahtavan oloinen kirja! Tämä on PAKKO hommata. Jos vaikkapa äitien pv lahjaksi itselle hommaisi. Kiitos suuresti tästä vinkistä! Suomenkielisiä huiviohjeita on yllättävän vähän verrattain vaikkapa enkunkielisiin. Täällä aivan hihkun onnesta 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain 💕 Mahtavaa, että innostuit! Olet ihan oikeassa siinä, että suomenkielisiä huiviohjeita on suhteellisen vähän. Enkuksikin ohjeet tietysti sujuvat, mutta onhan se huippua, kun saa suomenkielisestä ohjeesta neuloa ja tässä kirjassa ohjeet on vielä tosi selkeästi esitetty. Sinunlaisesi huivitaituri tarvitsee ehdottomasti tämän kirjan äitienpäivälahjaksi :)

   Poista
 3. Mahtavaa kun näitä suomalaisia neulekirjoja on alkanut putkahdella markkinoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat tosiaankin tervetulleita markkinoille! Mahtavaa, että saadaan suomalaisten suunnittelijoiden ohjeita suomeksi ja vielä näin kauniisti toteutettuna!

   Poista
 4. Onpa kyllä herkun näköinen kirja! En yhtään ihmettele innostustasi, kun olet niin innokas ja taitava neuloja. Minäkin kokeilen monenlaista, mutta jostain syystä arastelen seuraavan askeleen ottamista noissa neuletöissä eli tarkoitan lähinnä just huiveja ja paitoja. Aivan ihana tuo sinapinkeltainenkin huivi tuossa yhdessä kuvassa. Tosi kiva myös, kun kustannusosakeyhtiöt antavat monenlaisia käsityökirjoja nykyään bloggaajille esiteltäviksi, kirjaesittelyjen tekemisen blogiin kun olen ainakin itse kokenut hieman hankalaksi tehdä ilman kustantantajan lupaa, kun pitää sitten aina miettiä tekijänoikeuksia ja muita copyright juttuja kirjan kuvista yms monimutkaiselta tuntuvia asioita :). Toivottavasti me joskus nähdään täällä joku noista kirjan huiveista sinun tekemänä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tuon tunteen "seuraavan askeleen ottamisesta". Pidän tosi paljon neulomisesta ja neulonkin jonkin verran, mutta välttelen edelleen isompia neuletöitä. En ole koskaan esim. neulonut itselleni neulepaitaa tai -takkia. Pitsihuivista olisikin nyt hyvä aloittaa. Olen luvannut itselleni, että neulon jonkin tämän kirjan huiveista. Ja kunhan alkuun pääsee, niin voi neuloa toisenkin :) Tämä kirjaesittelyjuttu oli kyllä tosi kiva! Pidän tosi paljon käsityö- ja askartelukirjoista - niin kuin sinäkin - ja on kiva päästä esittelemään tällaisia kirjoja muillekin käsityöharrastajille. Toinenkin kirjaesittely on tulossa piakkoin :) Kiitos sinulle Krista ♥

   Poista
 5. Todella ihanan näköinen kirja. Voi kun saisi aikaiseksi tuollaisia ihania asusteita. Niillä saa niin vaihtelua pukeutumiseen 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin :) Usein kirjoissa tai lehdissä on pari sellaista ohjetta, joihin haluaisi tarttua, mutta tässä on kyllä niin monta kaunista huivia, että ei hetkeen tarvitse huiviohjeita etsiskellä :) Kiitos sinulle Kanneli ♥

   Poista
 6. Oi joi, on muuten houkuttelevan näköinen kirja, upeita kuvia ja malleja. Aloin juuri haaveilla unelman pehmeästä hartiahuivista..<3 Pitäis vaan ensin opetella kunnolla neulomaan:D Kiitos kivasta kirjaesittelystä, tykkäsin kovasti. Ja mielenkiinnolla jään odottelaam tuotoksiasi:)

  VastaaPoista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥