perjantai 3. maaliskuuta 2017

Ommeltuja kasseja ja säilyttimiä japanilaisista kankaista + Almandiinin alekoodi

Sain ennen joulua Tiinalta postipaketillisen Almandiinin uutuuskankaita. Ompeluiden saattaminen alkuun otti taas aikaa. Jotenkin tällaisia ihania kankaita täytyy ensin hillota riittävän kauan ja vatvoa päässään tarpeeksi, ennen kuin niitä uskaltaa alkaa leikkelemään. Tällä kertaa kankaista valmistui kaksi laukkua ja pari erilaista säilytintä. Postauksen lopussa on luvassa alekoodi, mutta katsotaanpa ensin kuvapläjäys läpi.

Ensimmäisenä työn alle pääsi ihana marjapuuronpunainen nallekangas. Ompelin siitä tyttärelleni käsitöiden säilytystä varten ihan oman projektipussukan. Vuorina pussukassa on Ikean mustapohjainen pallokangas. Tästä pussukasta tuli kyllä aivan ihana ja tytärkin tykkäsi, kun sai keskeneräisille käsitöille oman jemman. Tytöllä on meneillään tässä kuvassa turkoosi neuletyö, josta on tulossa säilytyspussukka synttärilahjaksi saadulle ekalle omalle kännykälle.



Seuraavaksi otin käsittelyyn tämän mustapohjaisen Japanin kukka -puuvillan. Kankaassa on ihanan tummanpuhuva ja täyteläinen väritys. Kankaan tekstuuri on kauniin rouhea ja tuo mieleeni raakasilkin elävän pinnan. Pohdin pitkään mitä tästä kankaasta tekisin, kunnes mieleeni välähti, että haluan siitä kesäksi itselleni pienehkön laukun pitkällä olkahihnalla. Minulla on paha tapa kantaa puolta omaisuutta mukanani ja siksi kaikki laukkuni ovatkin kokoa XXL. Varsinkin kesällä on kuitenkin mukava ottaa rannalle tai jätskikiskalle mukaan vain lompsa, puhelin ja avaimet ja tämä laukku on sopiva juuri sellaiseen tarkoitukseen. Sitä paitsi tämä kukkakuosi sopii täydellisesti kesään. Vaikkapa jonkin kivan mustan kesämekon kaveriksi. Minulla oli nurkissa vanhoja nahanpaloja pyörimässä ja koska tuo nahka sopi sävyltään niin kivasti laukkuun niin tein siitä pienet yksityiskohdat hihnaan. Sopivan kokoiset ja väriset soljet hihnaan löysin Näsilinnankadun Nappikaupasta. Odotan innolla, että pääsen käyttämään tätä laukkua. Tästä tuli kyllä tosi kiva.





Seuraava laukku onkin taas minulle tyypillistä maxi-kokoa. Mutta tosi tarpeeseen tuli tämäkin kassi. Laukun kuviollinen kangas on aivan täydellisen ihana Ornamentit puuvilla-pellava. Minun mielestäni ihanan Marokko-henkinen. Ja sininen on ihan minun ykkösvärini. Mielestäni laukkuun tuli enemmän ryhtiä, kun yhdistin siihen tummaa denimiä. Pieni yksityiskohta ja riittävän yksinkertaista minun makuuni. Tikkasin saumat beigellä langalla vähän farkkufiilistä hakien. Farkkua esipestessä huomasin, että kangas päästää väriä ihan tolkuttomasti. Pohjassa sillä nyt ei ole niin suurta väriä, mutta olkainten kanssa voi olla vähän kurjaa jos joka puseron olkapää sotkeentuu siniseen väriin. Liotin kangasta moneen kertaan ja viimeisenä etikassa, mikä kyllä auttoi. Hirveä hajuhan siitä tulee, mutta eiköhän loputkin tuoksut tuolla tuulessa painellessa laimene. Vuorikangas sattui löytymään omista jemmoista ja osui väreiltään yksiin ihan täysin. Tämä kassi on mitoitettu niin, että työläppäri mahtuu sinne juuri sopivasti. Nykyiseen laukkuuni läppäri ei mahdu kunnolla ja mälsää läppärilaukkua en tykkää käyttää. Tämä on paljon hauskempi. Laukun sisällä on omat taskunsa avaimille, puhelimelle ja muille pikkutavaroille. Pohjaan ompelin vähän muotoa. Harkitsen vielä lisäänkö laukun suulle magneettinepparin vai toimiiko ilmankin. Tästäkin kassista tuli aivan ihana ja se taitaa päästä käyttöön heti ensi viikolla, kun taas loman jälkeen palataan arkeen.




Viimeisenä paininjalan alle pääsi satumainen kettukangas, joka myös on puuvilla-pellavaa. Kankaan kuvioinnista tulee minulle mieleen Zdeněk Milerin Myyrä elokuvat. Pohdin pitkään mitä teen tästä kankaasta, sillä kankaan kuviointi on melko suurta ja halusin käyttää kankaan mahdollisimman isona pintana. Pinterestissä törmäsin kivaan säilyttimeen, johon saa lankojen lisäksi puikotkin jemmaan ja innostuin heti. Säilyttimen tukemiseen käytin kovikehuopaa, jonka tikkasin kiinni kuosikankaaseen. Säilyttimen alareunaan ompelin erillisen taskuosuuden, jonka reunan kanttaamiseen käytin harmaaruudullista puuvillaa. Taskukaitaleen sisäpuolelle kiinnitin liimaharson kovikkeeksi. Ompelin sopivan kokoisia taskuja sekä sukka- että pyöröpuikoille. Lisäksi taskuihin mahtuvat palmikkopuikot, puikkomitat ja muut tarpeelliset neulomisessa tarvittavat tarvikkeet. Yläreunaan ompelin pienet kahvat, joista säilytintä voi nostaa ja kuljettaa. Vuoritin säilyttimen harmaalla pallokuvioisella puuvillakankaalla. Tästä säilyttimestä tuli kyllä ihan mielettömän ihana, tarpeellinen ja käytännöllinen. Ja kerrankin on riittävästi tilaa säilyttää keskeneräisiä käsitöitä kauniisti esillä. Ihan huippua!




Tässä kaikki aikaansaannokseni tältä erää. Pari kangasta jäi vielä postaamatta. Palataan niihin vähän myöhemmin. Kuten alussa jo lupailinkin tarjoaa Almandiini blogini lukijoille 20% alennuksen Almandiinin verkkokaupassa tehdyistä ostoksista viikon ajan koodilla: pizzicato. Toivottavasti nämä kuvat antavat inspiraatiota ja toteutusideoita helppojen juttujen ompeluun. Kaikki Almandiinin kankaista aiemmin ompelemani työt löytyvät blogin sivupalkin Almandiini -tunnisteen takaa. Almandiini on muuten viikonloppuna mukana Helsingin Kädentaitomessuilla Wanhassa Satamassa. Mukavaa viikonloppua ja hyviä talviloman viimeisiä päiviä kaikille lomalaisille!

18 kommenttia:

  1. Voi kertakaikkiaan kuinka upeita laukkuja ja pussukoita olet tehnyt! Ja kankaat niin kauniita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Henna ❤️ Kauniista kankaista on ilo ommella!

      Poista
  2. Almandiinin kankaat on niin super suloisia! Ihania laukkuja ja pussukoita oletkiin niistä ommellut. :) Alimmaisessa onkin kiva idea, säilyttimeen saa puikot kauniisti näkösälle..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! ❤️ Minäkin tykkään kovasti näistä kankaista. Tuohon lanka- ja puikkoilyttimeen olen tosi tyytyväinen! Se on tosi käytännöllinen ja lisäksi kaunis pidettäväksi esillä.

      Poista
  3. Ihania ompeluksia. Ihan ykkösiä tuo tyuttären kässäpussi ja siun kesälaukku. Nam!

    VastaaPoista
  4. Tuo pikkulaukku on kiva. Olen tehnyt joskus kynäpusseja farkunpunteista tuolla tavalla että vetoketju on sivussa, mutta ei ole tullut mieleen että niin voisi tehdä laukunkin. Siihen voisi laittaa vaikka jonkun näyttävän värisen vetoketjun... Saatanpa tehdä tuollaisen joskus, kiitos ideasta! Mari K.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että sait tästä ideaa! :) Joku vähän erikoinen tai tehostevärinen vetskari olisi kyllä tuollaisessa laukussa tosi hauska. Seuraavaan laukkuun sitten :) Kiitos kommentistasi Mari K. ♥

      Poista
  5. Oi että miten ihania laukkuja ja säilyttimiä olet tehnyt! Sinulla on niin hyvä maku ja siisti kädenjälki, että työsi näyttävät niin todella kauniilta ❤
    Oikein antoisaa viikkoa sinulle 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kanneli ♥ Nautin kovasti tällaisten kauniiden ja joustamattomien kankaiden ompelemisesta, kun työn jäljestä saa helpommin siistiä. Oikein mukavaa kevättä sinulle!

      Poista
  6. Kauniita ja käytännöllisiä laukkuja ja säilyttimiä! Mulla on vieläkin oma projektipussukka tekemättä 😁 Se olis niin tarpellinen ja nopsa tehdäkin ja silti en saa aikaiseksi 😰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus niiden pienten ja yksinkertaisten töiden aikaansaaminen on vain kaikista vaikeinta :) Kunhan pääset alkuun, niin ehkä pussukoita alkaa syntyä ihan sarjatuotantona! Kiitos kommentistasi Eerika ♥

      Poista
  7. Nämä ovat jälleen kaikki niin upeita ja siististi tehtyjä. Tuo karhupussukka minua pistää vähän hymyilyttään, nimittäin omassakin pussukassani on yhdistettynä musta-valkoista pallokangasta :D. Mutta ei se nyt ihan yksi yhteen ole sinun tekemäsi kanssa kuitenkaan :). Nämä Almandiinin kankaat sopivat niin kivasti juuri erilaisiin säilyttimiin ja kasseihin, sellaisia minunkin kankaista on enimmäkseen syntynyt. Tuo japaninkukka -kankaasta tekemäsi kassi on todella kaunis, siinä on sellaista herkkää itämaista tyyliä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva nähdä mitä kaikkea olet ommellut Almandiinin kankaista :) Minustakin nämä kankaat sopivat hyvin erilaisiin laukkuihin ja pussukoihin, kun kankaat ovat laadultaan tukevia. Kuosit ovat näissä kyllä melkoisia herkkuja. Kiitos Krista kommentistasi ja mukaavaa viikonloppua! Jään mielenkiinnolla odottelemaan sinun postaustasi! :)

      Poista
  8. Vau!!Mahtavia!Etenkin tuo lankakassi<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mamma A ja kiva kun jätit kommenttia ♥ Tuo lankasäilytin on ollut kyllä tarpeellisin ompelus vähään aikaa. Tosi näppärää, kun kaikki tarvittava on heti saatavilla ja silti nätisti esillä. Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  9. Upeita juttuja olet päässyt jälleen Almandiinin kankaista loihtimaan<3 Näissä kaikissa on yhdistelty niin ihanasti eri kuoseja ja kankaita ja ei voi kun ihailla sinun käden jälkeä. Kyllä on niin siistiä jälkeä että! Käsitöiden säilytin on suorastaan nerokas. Ja tosiaan, kuosista tulee mieleen Myyrä:) Sitä onkin meidän perheessä viime aikoina katseltu harva se päivä:) Tuosta säilyttimestä tulikin mieleen..Kun meillä sattuu olemaan 3 erilaista pyykkikoria(ärsyttävää kun ne eivät käy yhtään toisiinsa), että tuon tyyliset kangaskorit sopisi niin ihanasti pyykkikoreiksi..jos olisi jotain oikein vahvaa tukihuopaa ja vähän isompana tietysti. Todennäköisesti en saa koskaan toteutetuksi, mutta voihan sitä aina haaveilla:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä Almandiinin kanssa yhteistyössä tehdyt jutut ovat olleet kyllä tosi kivoja! Olen hurjan tyytyväinen tuohon kässäsäilyttimeen. Se on ollut valmistumisestaan asti kovassa käytössä ja ihan esillä olohuoneen nurkassa. Siihen mahtuu yllättävän paljon tavaraakin ja on ihanaa, kun eniten käytössä olevat puikot ovat tuossa helposti saatavissa. Käytin tässä kovikkeena EK:n kovikehuopaa ja veikkaisin, että on sen verran tukevaa, että toimisi kankaisissa pyykkikasseissakin. Lasten pehmoleluille olen myös suunnitellut tällaisia vähän vastaavia. Kiitos sinulle Hanna kommentistasi, ❤️

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥