lauantai 18. kesäkuuta 2016

Prinsessakeksit ja kätevä emäntä

Toukokuun kiireisten päivien iltoina aivot vaativat jotain helppoa ja nopeaa virkattavaa. Syntyi muutamia prinsessakeksejä, jotka joskus olin pannut merkille Marin blogissa. Keksit päätyivät leikkimökin kotileikkeihin. Leikkimökistä on puuttunut pöytä. Siellä on kesäisin ollut lainassa meiltä sisältä matala pöytä, mutta koska tuolle pöydälle oli sisätiloissakin käyttöä täytyi leikkimökkiin saada omansa. Olen yrittänyt etsiä kirppareilta sopivaa pöytää, mutta ne ovat olleet joko kokonsa tai materiaalinsa puolesta vääränlaisia. Muutama viikonloppu takaperin iski joku ihmeellinen virtapiikki ja päätin tehdä pöydän itse. En hakenut mitään kaupasta, vaan kaivelin varastosta kaikenlaista nurkkiin jäänyttä ja kasasin pöydän niistä materiaaleista mitä löytyi. Olimme lasten kanssa kolmistaan kotona, joten tein pöydän ihan "käsipelillä". Sirkkelillä olisi tietysti saanut siistimpää jälkeä, mutta en jaksanut omin voimin siirtää sirkkeleitä sahauspaikalle. Onneksi maalilla saa peitettyä enimmät epätarkkuudet. Maalin sekoitin vanhoista kalustemaalijämistä. Punaisesta ja valkoisesta tuli tällainen kiva sekoitus Peppi Pitkätossun Huvikummun väristä maalia.

On hassu olo. Palautin eilen viimeiset koulutehtävät ennen kesälomaa. Kahden aineen lopputehtävät. Ulkona sataa vettä ja on mielettömän lämmintä. Ollaan lasten kanssa kolmistaan kotona, mies kertaamassa. Ei mitään suunnitelmia tai menoja. Kaivelin moneen kertaan puretun neulepaidan tekeleen esiin ja taidan yrittää neuloa sitä. Nukuttiin pitkään, ostettiin herkkuja ja kuunnellaan musaa. Lapset on tehneet Star Wars esityksen. Menen nyt näytökseen. Leppoisaa viikonloppua teille!

 
 
 
 
 


14 kommenttia:

  1. Olisipa ollut tuollainen leikkimökki kun olin pieni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano! Kivaa silti, että aikuisena voi omien lasten kanssa vähän jatkaa niitä lapsena kesken jääneitä leikkejä :) Kiitos kommentistasi Jaana!

      Poista
  2. Apua, miten suloinen leikkimökki! Ja herrrrkullisen näköisiä keksejä. Nam <3 Leppoista viikonloppua myös teille! Meillä parannellaan vatsatauti potilaita.. Huh! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kipa ♥ Huh tosiaan tuota vatasatautia! Meillä se kävi kylässä aiemmin keväällä ja kävi läpi koko perheen :( Tsemppiä ja pikaista paranemista teille!

      Poista
  3. Niin että ihan käsipelillä vaan tein :). Hieno pöytä, ja koko leikkimökki <3! Prinsessakeksit ovat myös hurjan suloisia, noita olisikin kiva tehdä. Minä taidan rakentaa itselleni oman leikkimökin, niin saan fiilistellä sellaisilla prinsessajutuilla siellä ;). Tosin onhan minulla tuo ompeluhuonekin sitä varten. Pojalle kun on tehty leikkimökin sijaan laiva, niin sinne ei oikein ole äidin romanttisilla jutuilla asiaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh :) Näköjään sitä on tässä ikuisen remontin keskellä tullut omaksuttua vähän nikkarointitaitojakin, kun sain pöydän kasaan. Vaikka aika suurpiirteisesti se onkin kyhätty. Pääasia, että on pöytä! :) Leikkilaiva kuulostaakin tosi hauskalta! Meillä ei lapset ihan hirveästi ole leikkineet leikkimökissä ja siksi täytyy yrittää keksiä sinne lisää tekemistä. Hyvä tekosyy itselle näperrellä kaikenlaista :) Kiitos Hanna <3

      Poista
  4. Aivan ihastuttavan tyttömäinen leikkimökki, tulisin kahville ja prinsessakeksille koska tahansa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! On se kiva, että äiskäkin saa ihan luvan kanssa leikkiä vähän prinsessaleikkejä :)

      Poista
  5. Ihana pöytä ja herkullisia prinsessakeksejä..

    VastaaPoista
  6. Sulta taipuu näköjään ihan mitkä vaan kädentaidot! Olet tosiaan kätevä :). Tuo teidän leikkimökki on varmasti Suomen kaunein ja noi kuvat... Varmaan aika moni lukija alkoi haaveilla leikkimökistä ;). Keksit on suorastaan herkullisia myös. Teidän lauantai on ollut ihana päivä <3. Meilläkin on muuten verenpisaroira tänä vuonna, keskimmäinen tyttö valkkasi puutarhalta :). Mukavaa viikon jatkoa sinne päin Suomea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista <3 Mietinkin jo, että pitäisikö siirtyä välillä puutöihin, kun olen purkanut tässä oikein urakalla neulomuksiani :) Meillä ei ole aikaisempina vuosina verenpisaraa ollut, eikä se ole kuulunut erikoisemmin suosikkeihini, mutta nyt iskin tähän silmäni. Ihana väri ja jotenkin herkkä ja kaunis. Aurinkoa teidänkin viikkoonne!

      Poista
  7. Aivan ihastuttava leikkimökki! Kauniisti sisustettu ja onpa muuten hieno tuo upouusi pöytä! Olet sinä kyllä kätevä käsistäsi:) Siellä onkin pöytä laitettu heti koreaksi, herkullisen näköiset tarjoilut:) Minä tässä olen vähän mieheltä kysellyt, että millonkas lapsille hommattaisi leikkimökki:) Ei taida olla tämän kesän projekteja.. Meidän talorempasta on jäänyt vaikka sun minkälaista materiaalia, että eiköhän niistä yhden leikkimökin saisi. Puuttuu vain "vähän" nikkarointitaitoa:D Tässä haaveilen jo sisustuksesta..ai niin, lapsillehan se piti tulla eikä minulle:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me rakensimme viime kesänä pihavajan juuri remonteista yli jääneillä materiaaleilla, että kaikenlaista sitä saa jämistä aikaiseksi. Taitaa minullakin välillä unohtua, että leikkimökki on lapsia, eikä ihan varsinaisesti minua varten :) Mutta ihana, kun saa puuhata sinne kaikenlaista söpöä. Sisätiloissa kun meillä on vähän hillitymmät sisustuslinjat ja värit :) Kiitos sinulle Villa Pipo!

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥