perjantai 8. heinäkuuta 2016

Himmelöintiä keskellä kesää

Ajettelin, että olen varmaan ihan kaistapäinen, kun kesälomallani himmeliä näpertelen. Mutta eilen ilmestynyt Suuri Käsityölehtikin esitteli himmeliohjeita, joten ihan terveiden kirjoissa tässä kai voi katsoa olevansa. Viime jouluna askartelin lasiputkista himmelikoristeen ja koska homma oli kovin mukavaa niin päätin, että tähän täytyy vielä palata. Viime Ikean reissulta mukaan tarttui värikkäitä pillejä ja niistä sitten askartelin pienen himmelin leikkimökkiin. Pillit ovat siitä kätevä materiaali, että niiden halkeamista ei tarvitse varoa - toisin, kuin olkien. Tällaiset mehupillit ovat kyllä melko paksuja ja ne jotenkin "pompsahtelevat" helposti pois paikoiltaan kulmissa (niinkuin kuvista näkyy), eivätkä kuviot tahdo pysyä ihan symmetrisinä. Ajattelisin, että ohuempi materiaali olisi tästä syystä parempi. Etsinnässä onkin nyt jokin kiva yksivärinen himmelimatsku, josta voisin tehdä olohuoneen kattoon himmelin. Lastenhuoneeseen voisin tehdä toisen tällaisen värikkään pillihimmelin, mutta tämä yksilö sopii oikein mainiosti meidän iloisen kirjavaan leikkimökin sisustukseen.

 
 

15 kommenttia:

 1. Ihastuttava himmeli <3. Näitä on kiva tehdä. Ja lapset, ainakin meillä, odottavat aivan vieressä valmistumista. I.L.O.I.S.T.A värien käyttöä..varon näyttämästä tätä meidän neitosille. Olis kuitenkin ihan epää, kun meillä ei ole noin värikästä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä tosiaankin on kiva tehdä. Suorastaan koukuttavaa! Ai teilläkin tuppaa olemaan kaikki niin epää! ;) Niin on muuten täälläkin :) Kiitos sinulle Kipa <3

   Poista
 2. Minä huomasin saman, kun juomapilleistä kokeilin himmeliä tehdä.. Joistain nettikaupoista köytyi ohuempia askartelukäyttöön tarkoitettuja pillejä, mutta en tullut tilanneeksi.. Ihanan värikäs himmeli, oikein passeli leikkimökkiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa :) Nettikauppoja jo vähän selailin ja muutamia ohuempia pillejä jo löysinkin.

   Poista
 3. Aivan ihana himmeli, niin värikäs. Sopii kyllä leikkimökkiin.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aurinkokujalla! Leikkimökkiin tämä sopii minunkin mielestäni mainiosti :)

   Poista
 4. Ihana kesähimmeli! Tämä on varmaan sitä "thinking outside the box" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tämä varmaankin juuri on :) Kiitos Mandariinimania!

   Poista
 5. Aivan ihana väriläiskä teidän lasten upeaan mökkiin ❤. Muistutit minua juuri tällä postauksella, että värikkäistä pilleistä tekeillä oleva himmeli nauha on edelleenkin kesken, öö.. Missähän se edes on ;). Ihanaa viikkoa teidän sakille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt kun mainitsit, niin muistankin, että olen kuullut sinulla olevan sellainen työn alla. Eiköhän se vielä joskus valmistu, kunhan ensin löytyy :) Nyt sinulla näytti kuitenkin olevan aivan ihania kirjailuja työn alla! Kiitos Krista ja oikein aurinkoista ja iloista viikkoa teillekin ♥

   Poista
 6. Ihana himmeli, sopii just passelisti leikkimökin sisustukseen:) Tuumailin tuossa juuri, että taitaa minulla suurin osa suunnitelluista kesäompeluista jäädä tekemättä..miten kesä meneekin niin nopeasti. Sitä saa kohta kaivella keskeneräiset villakangasprojektit esiin:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on minullakin jäänyt taas kerran suurin osa ideoista toteuttamatta. Mutta eipä ole liioin niitä hellekelejäkään näkynyt, että on pärjätty oikein hyvin ilman uusia hepeneitä. Ei ole oikein ompeluttanut, mutta neulepuikot ovat minulla heiluneet kesälläkin. Tosin kyllä muita, kuin villalankoja olen tikutellut :) Kiitos sinulle Villa Pipo!

   Poista
 7. En olekaan eksynyt blogiisi pitkään aikaan, täällähän on taas kaikkea kivaa! Täytyy oikein liittyä lukijaksi että pysyn mukana näissä touhuissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onpa kiva kuulla :) Minunkin täytyy tulla vastavierailulle. On jäänyt niin vähiin blogivierailut viime aikoina, että pitää kunnostautua.

   Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥