tiistai 29. maaliskuuta 2016

Lapsi neuloo [Knitting Kid]

Joululomalla esikoiseni halusi opetella neulomaan. Hän valitsi jemmoistani langan ja minä loin puikolle 8 silmukkaa. Yhdessä neuloimme kerroksen tai pari ja sen jälkeen hän hanskasikin homman. Ihan ihmettelen, miten näppärä tämä 7-vuotias on jo käsistään ja miten sukkelasti neulominen sujuu. Vuosi sitten kokeilimme neulomista ensimmäisen kerran, mutta silloin se tuntui vielä liian hankalalta. Nyt aika oli selvästikin kypsä. Neulomisura aloitettiin nuken kaulaliinasta, joka neulottiin ainaoikein -neuleena. Neulomisjälki on todella siistiä. Varsinkin, kun vertan omaan ensimmäiseen neuleeseeni, jonka taisin neuloa suurin piirtein saman ikäisenä. Ehkä kohta saankin alkaa esitellä blogissa tyttäreni töitä, kun en itse saa enää juuri mitään aikaiseksi! :) No, on näissä kuvissa sentään jotain minunkin tekemää nimittäin tuon Bellen neuletakin tein syksyllä. Instassa kuva siitä on jo näkynytkin, mutta sattuipa nyt myös näihin kuviin. Nyt vain toivon, että innostus käsitöihin säilyisi. Yhdessä ainakin kävimme jo lankakaupassa ja tyttö osti langan seuraavaa projektia varten.

My daughter wanted me to teach her how to knit. Her first project was a scarf for her doll. I must say that I admire her skills and I'm really proud of her. I just hope she keeps on crafting and knitting so that we're able to share this wonderful hobby.

 


23 kommenttia:

 1. Se on kyllä ihanaa kun lapsetkin on kiinnostuneita käsillä tekemisestä! :) Meillä ei vielä neulomista ole kukaan innostunut kokeilemaan, mutta yksi lasten serkkupoika opetti meidän poikia virkkaamaan ja oli kyllä hauska näky, kun neljä poikaa istui sohvannurkassa virkkaamassa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virkkaaminenhan se vasta trendikästä onkin! Ja mikä mahtavinta virkkaamista ja neulomista harrastavat nykyisin myös miehet! Kiitos sinulle Raisa! :)

   Poista
 2. Onpa teillä siellä taitava ja sinnikäs neiti! Meilläkin 8 vee halusi jokin aika sitten opetella neulomaan ja oppikin oikean silmukan, mutta valitettavasti intoa ei riittänyt mihinkään valmiiseen saakka. Ehkä pitäisi ehdottaa hänellekin nuken kaulaliinaa, jos se valmistuisi tarpeeksi nopeasti ettei ehdi kyllästyä :). Sievä tuo sinun neulomasi takki myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin pitkiä aikoja ei neiti jaksanut yhtäjaksoisesti neuloa. Siksi kaulahuivin valmistuminen kestikin monta viikkoa. Aina silloin tällöin neuloi muutaman kerroksen. Pari kertaa sain houkuteltua niin, että istuttiin yhdessä sohvalle neulomaan ja silloin jaksoi neuloa vähän pidempään. Neuletyö, joka on tarkoitettu omiin leikkeihin oli selvästi hyvä kannustin. Kannattaa ehkä kokeilla jos teilläkin sellainen innostaisi :) Kiitos Manda!

   Poista
 3. Muistan sen kun äiti opetti minut neulomaan. Hän ei varsinaisesti ollut käsityöihmisiä, mutta neuloi aina silloin tällöin sukkia tai lapasia. Ihanaa, kun nyt voitte jakaa ilon samaan harrastukseen ja mukava kuulla, että olette käyneet jo lankaostoksillakin. Mietin juuri, että pitäisikö minunkin antaa tyttöjen ostaa joku ihan oma kangaspala, ei ole tullut mieleenkään, kun niitä tilkkuja pyörii muutenkin koko talo täynnä :). Täällä oli eilen kanssa syntynyt petseille vaikka minkälaisia rusetteja ihan omatoimisesti. Kässäilevän äidin mieltä lämmittää kyllä aina kovasti, kun lapsetkin ovat samanlaisten touhujen kimpussa ;).

  Kauniit ja niin siistit ovat teidän kummankin tuotokset. Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sitä näin käsityöihmisenä arvostaa vielä enemmän sitä, että lapsi innostuu kädentaidoista. Ja onhan se kiva kun voi yhdessä jakaa mukavan harrastuksen. Käytiin lasten kanssa lankakaupassa hakemassa lisää lankaa yhteen minun huiviprojektiin ja annoin tytön itse valita sieltä mieleisensä kerän lankaa, jonka sai itse ostaa. Tyytyväisenä lähti pikku asiakas pussinsa kanssa liikkeestä :) Samaa voisi tosiaan tehdä kangaskaupassakin. Vaikka niitä tarvikkeita löytyy omastakin takaa (ihan riittämiin), niin onhan se eri juttu, kun saa ihan itse valita :) Kiitos sinulle Krista <3

   Poista
 4. Kaunis. On aina niin ilahduttavaa nähdä käsitöistä innostuneita lapsia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä se äidin mieltä lämmittää, kun näkee, että tällaiset perinteet jatkuvat. Ei ole kauaakaan, kun käsitöiden harrastaminen ei ollut yhtään trendikästä, mutta onneksi nyt on toisin :)

   Poista
 5. Kylläpä on 7-vuotiaalla tasainen käsiala. Hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ihastelen tytön siistiä käsialaa. Minun ensimmäisessä neuleessa reunat mutkittelivat mielin määrin ja käsiala oli välillä niin tiukkaa, että puikot jäivät jumiin :) Kiitos sinulle Tanja!

   Poista
 6. Aivan superihana huivi nukella! Tyylikkäät kynsilakat tytöllä myös sävy sävyyn. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Purrinau! Huivista tuli oikein söpö ja sopiva. Ja kynsilakatkin tosiaan sattuivat kuvissa mätsäämään väreihin ihan justiinsa ;)

   Poista
 7. Ohhoh, kyllä on neidillä pienestä pitäen siisti käsiala. Varmasti työn tulos jo voi vaikuttaa siihen, että mieltyy käsitöihin. Varsinainen lahjakkuus ♡. Ja äidin tekemä neuletakkikin on upea. Tsemppiä arjen hulinoihin ja iloista kevättä ♡.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän lapsen kohdalla käsillä tekeminen on ollut aina kovin luontevaa. Selvästikin hänellä on lahjoja niihin hommiin ja täytyy yrittää vanhempana siinä tukea. Ja mikäs sen parempaa, kuin yhdessä tekeminen! Kiitos sinulle Kipa ♥

   Poista
 8. Vastaukset
  1. On kyllä huippua, että lapsi on kiinnostunut käsitöistä! Aika siistiä jakaa hauska harrastus yhdessä :) Kiitos Sanna!

   Poista
 9. Huiman taitava lapsi, ja todella siistiä käsialaa <3! Kauniin huivin hän neuloi :). Äidinsä tyttö. Ihana on tuo sinun tekemä neuletakki.

  Minusta on aina yhtä ilahduttavaa nähdä, miten joku lapsi innostuu käsitöistä. Lapsen into on kuitenkin ihan erilaista kuin aikuisen, niin aitoa. Ja se onni, kun on oppinut uutta. Omassakin lapsessa huomaa sen silmien säihkeen, kun hän innostuu johonkin juttuun. Neulomista oli poika kyllä toivonut opeteltaviksi asioiksi eskarissa :D. Opettaja ei ollut sitä luvannut ;). Ehkäpä meidänkin olisi syytä kaivaa puikot esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuden oppiminen kyllä kohottaa lapsen itsetuntoa! Ihan aidosti tämän taidon opettelmisesta ja näin hienosta ensimmäisestä työstä on kehuja sadellutkin :) Meilläkään eskarissa ei ole neulottu ;) Mutta ompelutöitä on kyllä tehty ahkerasti ja opettaja ilmoittikin, että koko luokka on kuulemma tilannut minulta huolisyöpöt, kun oma lapsi oli kiltisti ilmoittanut, että "meidän äiti voi kyllä ommella". Kiitos sinulle Hanna ja oikein mukavaa viikonloppua!

   Poista
 10. Näkee että lapsi on tullut äitiinsä, niin siistiä jälkeä kummallakin. Olen sun blogissa eka kertaa. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujalle + osallistu srvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aurinkokujalla! Täytyypä tulla poikkeamaan blogissasi :)

   Poista
 11. Upeaa, ett lapsi oppii myös kädentaitojen salat äidiltään. Kaunis huivi ja neuletakki toki myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tosi iloinen, että meillä on tällainen yhteinen harrastus. Viikonloppuna juuri suunniteltiin uutta neuleprojektia ja nyt vain pitäisi löytää yhteinen aika (tuntuu olevan näin ruuhkavuosina aika kortilla), että saadaan laitettua uusi työ puikoille :) Kiitos sinulle Jani!

   Poista
 12. Kuulostaa niin hienolle jutulle:) Ihan uskomatonta miten siistiä jälkeä! Siitä se lähtee, kohta siellä opetellaan sukan ja lapasen kutomista:) Tänään kun olin virkkaamassa tyynynpäällistä, huomasin tytön seuraavan touhua sivusta. Kohta hän tuli viereen ja pyysi, että saako hänkin virkata:) Nappasin tytön syliin ja virkattiin yhdessä pikku pätkä. Kyllähän se lämmittää äidin mieltä, kun lapsi osoittaa kiinnostusta käsitöihin ja oppii käden taitoja.

  VastaaPoista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥