torstai 24. maaliskuuta 2016

Mustavalkoista

Vaapula -blogi järjestää sarjan keväthaasteita kuukausittain ja maaliskuun teemana on mustavalkoisuus. Lähdin mukaan haasteeseen, vaikka tiesin kevääni kovin kiireiseksi. Mustavalkoisuus on kuitenkin niin vahvasti minun "juttuni", että en malttanut jättää haastetta väliin. Ajatuksena oli ommella itselle joku kiva mekko. Ehkä klassinen kotelomekko tai muu juhlavampi vaate. Kankaitakin koitin etsiskellä, mutta inspiraatio ei sitten vain iskenyt ja aikataulut painoivat päälle.

Kuopukseni on innostunut kovasti piirtämisestä ja yhtenä päivänä syntyi kovin sympaattinen kissapiirros. Ihastuin tähän kissaan ja päätin, että se ansaitsee päästä ikuistetuksi pojan paitaan. Kopioin väripiirroksesta mustavalkoisen version ja suurensin alkuperäistä kuvaa hiukan. Silitin paidan etukappaleeseen tukikankaan ja jäljensin piirroksen lyijykynällä ikkunaa vasten tukikankaan nurjalle. Sitten vain ompelin vapaaompeluna kissan mahdollisimman samanlaiseksi, kuin alkuperäinen versio. Kankaat ovat raitakangasta lukuunottamatta kierrätettyjä. Käytin tähän kaksi mustaa ja yhden valkoisen vanhan trikoopaitani, jotka ovat jääneet vähälle käytölle jonkun ei niin kivan printin takia. Paidan kaava on OB:sta 4/2012. Raglansaumoihin ompelin tereet samasta raitakankaasta, josta tein paidan helmaan kaksinkertaisen kaitaleen. Raitatrikoo on Eurokankaasta.

Tässä siis tällainen pieni tarveompelu mustavalkoteemalla. Resurssit eivät nyt ikävä kyllä riittäneet mihinkään mittavampaan, mutta kiva että sain silti jotakin aikaiseksi. Ilman haasteeseen ilmoittautumista olisi paita todennäköisesti jäänyt ompelematta. Haaste jatkuu koko viikon Vaapulan blogissa, joten käykäähän katsomassa mitä muut osallistujat ovat teemaan liittyen loihtineet. Minä toivottelen teille nyt oikein hyvää pääsiäistä!20 kommenttia:

 1. Onpas meillä ollut samanlaiset ajatukset, minäkin sitä kotelomekkoa suunnittelin ja sitten tulikin lapsen piirtämä kissa :). Todella sympaattinen paita ♥. Tereiden ompelu minunkin on opeteltava, tuovat niin kivasti ilmettä vaatteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nauratti, kun näin mekon blogissasi :) Molemmilla vielä sama kissa-aihekin! Pitäiskö syksylle väsätä joku kotelomekkohaaste, että tulis sekin ommeltua! :) Kiitos Manda kommentista ja kivoista keväthaasteista!

   Poista
 2. Tosi kivan näköinen! Ihana idea tuo kissan ikuistaminen paitaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Unelmallinen! Tässä iässä lasten piirustukset ovat jotenkin herkullisimmillaan, että täytyy nyt ottaa niistä ilo irti :)

   Poista
 3. Toi kissapiirros on ihan super sympaattinen. Valloittava toteutus kaiken kaikkiaan. Iloista pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jani! Paperin toisella puolella oli piirustus hurjasta dinosta, että ehkä sitten sellaista seuraavaksi :) Oikein hauskaa pääsiäistä sinulle!

   Poista
 4. Oletpa taitava ompelija! Ihastuin erityisesti paidan ulkonäköön takaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nina! Minun piti ensin applikoida tuonne niskaan vielä pieni valkoinen kissantassu, mutta en ehtinyt sitä tekemään. Ehkä ompelen sen vielä jälkikäteen :) Tereet kyllä tuovat mukavasti ilmettä paidan selkäpuolelle.

   Poista
 5. Tätä jo aamusella ihastelin hymyssä suin instan puolella. On kyllä niin ihana ja tämä selkeä väritys sopii pojalle hyvin. Täytyisi itsekin enemmän hyödyntää lasten piirroksia käsitöissä, on ne aina niin symppiksiä. Oikein hyvää pääsiäistä teidän porukalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Lasten piirustukset tosiaan saavat hymyilemään :) Päiväkodista meidän 5-vee sai juuri tällä viikolla palautetta, että on kovin taitava piirtäjä, joten oikein sopivaan saumaan sai tämän itse kuvitetun paidan pistää päälleen :) Iloista pääsiäistä teille!

   Poista
 6. Kivannäköinen paita! Lasten piirustuksia on hauska joskus käyttää ompeluissa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus aikaisemmin olen jäljentänyt esikoisen piirroksen paitaan, mutta enemmänkin näitä olisi kiva hyödyntää. Kiitos sinulle Raisa!

   Poista
 7. Herttainen kissa, todella taitava piirtäjä teillä <3! Paitakin on tosi hieno, noi mustavalkoiset raidalliset yksityiskohdat on hauskasti toteutettu. Minullakin on ollut suunnitelmissa tehdä pojan piirroksesta joku paita, mutta vieläkin on suunnitelmissa. Ja on varmaan pitkään ;D. Mukavaa pääsiäistä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Pojan piirustustaidot ovat kovasti kehittyneet ja piirroksissa on monesti tosi hauskoja hahmoja. Piirroksia olisi tosi kiva hyödyntää enemmänkin vaatteissa, kun vain saisi aikaiseksi :)

   Poista
 8. Aivan ihana ja sympaattinen paita! Ja pojalle niin mieluisa, kun oma piirros komistaa paidassa:) Jep, minulla oli myös suunnitelma (ollut jo pidemmän aikaa) toteuttaa mustavalkoinen mekko itselle, mutta kaavojen kanssa on saanut tuskailla..täytyy ehkä kysellä taas apua ystävältä kaavoituksiin:) Oikein mukavaa pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan se hienoa käyttää paitaa, jossa on ihan itse piirretty kuva :) Olin tosiaan ajatellut ommella itselleni juhlavamman mekon ja suunnittelin kotelomekkoa, jossa olisi valkoista, harmaata ja mustaa kangasta esim. vinoina leveinä palkkiraitoina. En vain saanut inspiraatiosta ajoissa kiinni ja sopivia kankaita ei osunut kohdalle, joten kompastuin aikatauluihin. No, ehkä sitten paremmalla ajalla :)

   Poista
 9. Kissa on aivan ihana! Yksityiskohdat paidassa ovat hauskoja ja näyttäviä, hienot kuvat ja reipas malli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissa on minustakin jotenkin niin valloittava, että siitä tulee hyvä mieli :) Kiitos sinulle Pirjo!

   Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥