sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Vipinää kinttuihin

Syksyllä pimeän ja sateiden myötä ainakin minulle iskee laiskuus lähteä liikkumaan. Näin Eurokankaassa tällaista räväkkää treenipöksyihin sopivaa kangasta ja ompelin siitä itselleni vajaamittaiset legginsit. Ajattelin, että jospa pirteä kangas toisi vähän vipinää kinttuihin. Kaavan piirsin omien mittojeni mukaan Mallikelposen ohjeella. En nyt sitten tiedä ovatko nämä vähän liiankin överit, mutta hyvin ovat asiansa ajaneet. Niin ikään Eurokankaan valikoimista on myös tummanharmaa paksuhko trikoo, josta ompelin itselleni tuollaiset baggy -malliset kotihousut. Minulla on tapana lennättää farkut jalasta saman tien, kun tulen töistä kotiin ja vaihtaa jotain mukavampaa päälle. Leggarit ja tunika ovat se tyypillisin kotiasu, mutta nämä pöksyt nyt vähän eri mallilla vaihtelun vuoksi. Kaavan muokkasin itse jostain vanhasta housukaavasta. Tykkään noista etukappaleiden laskoksista ja taskuista. Tyttären treenipöksyprojektista jäi pala tuota eläinkuosia. Käytin sen pois ja ompelin itselleni hihattoman topin. Ihan sellaisen perusmallin. Jospa näillä uusilla tamineilla jaksaisi vähän virkeämmin pitää kunnostaan huolta! Onko teillä tapana piristää itseänne uusilla vaatteilla tai innostaako kivat vaatteet liikkumaan enemmän? Pahoittelut huonolaatuisista kuvista. Se valo, jota ei tähän aikaan vuodesta ole - tiedättehän! Niin ja innostuttiin tyttären kanssa vähän hassuttelemaan. Hän kuvasi ja minä temppuilin :)





ö

18 kommenttia:

  1. Oh hoh, mitkä vipinäpöksyt, jos nuo ei saa jalkoja liikkeelle niin ei mikään, hauskat kuvat olette neitosen kanssa ottaneet! Yksiväriset housut näyttävät monikäyttöisltä, yläosaa vaihtamalla voi varmasi hyödyntää monenlaisessa tilanteessa. Kyllähän ne uudet vaatteet piristävät aina mieltä. Mun kaapista löytyy kyllä aika vähän mitään varsinaista liikuntakampetta, missään ohjatuissa ryhmissä en ole vanhimman neitosen syntymän jälkeen tainnut käydä ja liikunta on enemmän sellaista hyötyliikuntaa nykyään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen hyvin vähän käynyt missään ohjatussa liikunnassa, mutta lentopalloa olen tänä syksynä alkanut pelaamaan vuosien tauon jälkeen. Uudet tamineet antavat kummasti puhtia liikuntaankin - ainakin vähäksi aikaa :) Hyötyliikunta onkin sitä ihan parasta liikuntaa ja sitä pitäisi minunkin käyttää hyväkseni vieläkin tehokkaammin. Kiitos Krista ja mukavaa viikkoa! :)

      Poista
  2. Makeat pöksyt:-) . Noissa ei voikaan tehdä muuta kuin liikkua:-) .
    Kyllä uudet treenikamppeet piristävät, mutta siitä huolimatta tulee käytettyä melkeinpä niitä samoja retaleita.
    Ihania ja pirteitä kuvia :-)
    Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Se on kyllä harmi, että ne kaikista kulahtaneimmat vaatteet sattuvat usein olemaan myös kaikista mukavimmat ja eksyvät siksi usein päälle :) Oikein mukavaa viikkoa sinullekin! :)

      Poista
  3. Vau, ihanan pirteät vaatteet! Varmasti innostaa liikkumaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannariina! Ainakin hetkellisesti innostaa. Toivottavaa olisi, että innostus säilyisi vähän pidempäänkin, ettei tarvisi yhtenään olla uusia vaatteita ompelemassa :)

      Poista
  4. Jos ei näillä saa vipinää kinttuihin niin millä sitten!? :) Tosi kivoja kaikki. Nuo kotipöksyjen taskut näyttää kivalta! Kyllä minäkin monesti saan uusilla tamineilla liikkumiseen ainakin hetkellisesti uutta puhtia.. Tosin nykyään liikkuminen on lähes pelkästään lasten kanssa lenkkeilyä eli ei.kovinkaan tehokasta.. Mutta edes siitä yritän pitää kiinni ettei liikkuminen jää kokonaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa P! :) Kyllä se vaan olisi tärkeää, että saisi jonkin verran liikuntaa sisällytettyä elämään. Vaikka vaikeaa se joskus on kun aika on kortilla ja varsinkin silloin, kun laiskottaa muuten vaan :)

      Poista
  5. Kyllä pirteät vaatteet vaan piristää ja saa helpommin nousemaan sieltä sohvalta! Kivat pöksyt! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vain pitäisi ommella muutamat pöksyt lisää, kun kaavatkin on valmiina :) Kiitos Caorann!

      Poista
  6. Viuh ja vauh vaan, kyllä nyt on hyvä pistää liikkuen! Hienot on, ei mitenkään överit. Urheiluvaatteissa on nykyään paljon värejä ja kuoseja tarjolla. Lököhousut tahtoisin minäkin, ihanan näköiset! Kyllä minäkin piristän itseäni uusilla vaatteilla, innostaahan se liikkumaan, kun on välineet ja vaatteet kunnossa. En tosin ole pystynyt liikkumaan nivelrikon takia niin paljon kuin ennen (lähinnä ne jumppasalit on pitänyt jättää ja juoksu) ja sen kyllä huomaa, kun ei se syöminen sitten suhteessa ole vähentynyt :D. Onneksi on olemassa muita liikuntamuotoja, ettei ihan sohvaperunaksi ole tarvinnut ryhtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän mietitytti tuo leggarikankaan kiilto, että tuleeko housuista makkarankuoren näköinen. Ihan kivalta nämä silti valmiina näytti, joten unohdin kuvitelmani ja uskalsin ottaa käyttöön. Lököhousuja leikatessa mokasin ja jouduin säätämään, että sain kankaan riittämään. Sen siitä saa, kun menee leikkaamaan kangasta väsyneenä silmät ristissä! :) Tosi kurjaa, että terveydellisistä syistä olet joutunut rajoittaa liikkumista. Minä kävin uimassa tässä yksi aamu ennen työpäivää ja se olisi kyllä kiva ja lempeä kuntoilumuoto. Tekee vielä tosi hyvää hartiaseudullekin. Pitäisi saada se jotenkin vakiinnutettua viikko-ohjelmaan. Muitakin lempeitä liikuntamuotoja onneksi löytyy paljon. Kivaa viikkoa sinulle ja kiitos kommentistasi :)

      Poista
  7. Nyt on kyllä päheet pöksyt! Ja pakko ens EK:n reissulla kurkata, jos löytäisin tuontyylistä kans. Mä aina ihastelen jumppaohjaajien päheitä treenitrikoita, niillä vasta rohkeita onkin! Myös pussihousut on ihanat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna! :) EK:ssa on ollut nyt tosi kivasti tällaisia urheiluvaatteisiin soveltuvia kankaita. On kyllä huippua, että nykyään treenivaatteissa on sitä väriä ja räväkkyyttä. Pidän peukkuja, että löydät jonkun kivan kankaan treenivaatteisiin seuraavalla kangaskauppareissulla :)

      Poista
  8. Pirtsakat treenipökät, ei todellakaan mitkään överit:) Ja kuvista päätellen olet saanut uutta potkua liikuntaan:) Olen kyllä kovin laiska itse harrastamaan liikuntaan..tuollaisille baggy-housuille olisi siis enemmän tilausta:D Kotona tykkään käyttää aika paljon collareita ja legginssejä, mutta kyllähän nuo baggy-housut olisi paljon tyylikkämpi vaihtoehto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisää potkua pitäisi kyllä vielä löytyä! Tai lähinnä sitä sinnikkyyttä jatkaa :) Kuntoilu oli jo tosi hyvässä vauhdissa kesällä ja syksyllä, mutta jotenkin tämä pimeä ja märkä sää on verottanut lenkkeilyä loka-marraskuussa. Ja sitä syömistäkin olisi syytä rajoittaa vähän... Tuntuu, että mitä enemmän liikkuu sitä enemmän herkut maistuu! Mä vähän luulen, että näistä lökähousuista saattaa tulla seuraavat lempparit. Kiitos Villa Pipo! :)

      Poista
  9. Ääk, miten mageita housuja!! Etenkin nuo mustat. oih! Kesällä yritin tehdä tuollaisia, mutta kaikki ei mennyt ihan putkeen kaavan kanssa. Kenties vielä joskus uskallan kokeilla tehdä itselle pökät. Oot taitava ! Iloista joulun odotusta sinulle ja perheellesi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Kipa :) Minullakin jäi vähän tuotekehittelyn tarvetta noiden lököhousujen kaavan kanssa. Ihan käyttökelpoiset näistä kuitenkin onneksi tuli. Saa nyt nähdä miten housujen käy pesun jälkeen. En meinannut saada kangasta riittämään ja tingin sitten vähän langansuunnan kanssa. Toivottavasti ei vedä ihan kieroon... Oikein ihanaa ja jännittävää joulun odotusta myös teille!

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥