perjantai 11. joulukuuta 2015

Palmikkopipo [Cable Knit Hat]

Ihana lanka, täydellinen väri ja klassisen kaunis palmikkoneule. Siinäpä resepti tyttösen suloiseen tupsupipoon. Onionin Tussah Silk -lanka on ostos messuviikonlopulta Lankamaailmasta. Tässä italialaisessa langassa on 34% silkkiä ja 66% merinovillaa, joten voitte varmasti kuvitella miten ihanalta tämä lanka tuntuu. Ja lisäksi kun langan väri on näin herkullinen, niin ihan pakkohan sitä oli pipoa varten hankkia. Samaisesta langasta tein muuten viime keväänä ensimmäisen Nurmilintu -huivini. Neuloin pipon resorin 1o 1n niin, että oikeat silmukat on neulottu kiertäen. Resorista tulee näin vähän napakampi. Palmikko on tehty neljällä silmukalla ja palmikonkierrot aina kuuden kerroksen välein. Palmikoiden välissä on 2s nurjaa. Pipoon meni vähän toista kerää lankaa. Sopivan värinen tupsu löytyi omista jemmoista. Pipo sopii ihan täydellisesti puolukkaposkiselle tyttöselleni ♥

This perfect yarn (Tussah Silk by Onion) inspired me to knit a cable knit hat for my daugter. I used a circular needle size 3,5 and there's 102 stitches in the ribbing. In the ribbing I used twisted knit to make it a bit tighter. After ribbing I added 18 stitches (120 st). There are four stitches in one cable and the twists are made in every 6th row. The tassel is recycled. I simply adore the colour of this hat and both me and my daughter love this new winter hat ♥25 kommenttia:

 1. Ihana ❤ ! Väri on kieltämättä todella kaunis ja palmikoita minä rakastan :). Lanka on varmasti pehmoista, kuulostaa ainakin hyvältä yhdistelmältä. Mukavaa joulun odotusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi ❤ Lanka on tosiaankin pehmoista ja ainakin huivissa on kestänyt hyvin nyppyyntymättä, vaikka on ollut kovassa käytössä. Oikein ihanaa joulun odotusta sinullekin!

   Poista
 2. Tosi kaunis ja varmasti ihanan tuntuinen!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Vähän mietin, että pitäisikö tähän jotain jippoa keksiä, mutta kovin yksinkertainenkin on usein kaunista :) Ja minähän pidän yksinkertaisesta!

   Poista
 4. Oih, kerrassaan ihana! Taidan tilata jotain tuon tyylistä lankaa. Mä olen täällä väsännyt jo kolme pipoa ja kaikissa käyttämissäni langoissa jotain vikaa. Pöh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Käyppä kurkkaamassa Lankamaailman verkkokaupan valikoimat! Tämän lisäksi voin suositella myös ainakin Sterk -lankaa, jossa on myös ihana tuntu ja on kestänyt käytössä tosi hyvin :)

   Poista
 5. Voi, miten ihanan tyttömäinen pipo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna ♥ Olips hauska neuloa pitkästä aikaa palmikoita. Varmistuukin nopeasti, kun aina pitää saada vielä seuraava palmikonkierto valmiiksi ja seuraava... :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Minunkin alkoi tehdä mieli palmikkopipoa. Ehkä harmaana itselleni... :)

   Poista
 7. Tämä on kyllä ihan täydellinen pipo! Upea väri, klassiset palmikot ja ajankohtainen karvatupsu, voiko pipolta muuta enää toivoakaan ;). Lankakin kuulostaa niin taivaallisen pehmoiselta, etten taida osata edes kuvitella! Mukavaa sunnuntai-iltaa teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Tällainen yksinkertainen ja klassinen on kovasti minunkin mieleeni. Täällä on vietetty sunnuntai-iltaa pullaa paistaen. Litran taikinaa saikin hetken pyöritellä ja paistaa :) Mutta nyt on pullaa pakkanen pullollaan ja mahat varmasti natisee liitoksistaan joulun jälkeen! ;) Mukavaa ja toivottavasti myös lumisen jouluista viikkoa teille! ♥

   Poista
 8. Ihana pipo. Olisiko mahdollista saada tarkkaa ohjetta tähän, sellaista oikein villalangasta väännettyä??? Mitä tarkoittaa esim. tuo kiertäen tuossa resorissa? Ja miten pipo kavennetaan lopussa?

  VastaaPoista
 9. Lisäys edelliseen...kuinkahan paljontarvittaisiin aikuisen kokoiseen pipoon koko 58???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Resorissa oikeat silmukat on neulottu kiertäen oikein. Ohjevideo löytyy esim. täältä: http://www.garnstudio.com/lang/fi/video.php?id=32
   Olen huono arvioimaan paljonko silmukoita tarvitsisi aikuisen pipoon. Tämä pipo on sopiva melkein 7-vuotiaalle paksuhiuksiselle tytölle, joten kovin paljon silmukoita ei tarvitse aikuisen pipoon lisätä. Jos tässä on 102 s, niin ehkä 6-8 s siihen lisää?
   Lopussa kavensin muistaakseni ensin palmikoiden välissä olevat nurjat silmukat 2 nurin yhteen. Sen jälkeen palmikoiden 4s aina 2 oikein yhteen ja lopuksi vielä ne 2 oikein yhteen, vedin langan loppujen silmukoiden läpi ja päättelin. Pääsisitkö näillä ohjeilla alkuun? :)

   Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥