lauantai 19. joulukuuta 2015

Kimallusta joulujuhlaan

Ensimmäinen eskarilukukausi on esikoisellani takana ja ihka ensimmäinen joululoma juuri alkanut. Ompelin tämän asun hänen ensimmäiseen joulujuhlaansa. Hameessa on kaksi kerrosta pehmeää sydäntylliä ja alla luonnonvalkoinen vuorikangas. Vyötärölle ompelin ryppytaftista leveän vyön, joka solmitaan rusetille selkäpuolelle. Paidan kangas on ohutta neulosta, joka kimaltelee ihanasti. Paita on ommeltu jotain Ottobren paitakaavaa muokaten ja sommittelin siihen koristeeksi rypytetystä kaitaleesta kiemurtelevan kuvion. Kaikki kankaat on hankittu Eurokankaasta. Joulujuhlassa asukokonaisuudessa oli mukana vielä kesällä neulomani hihatin (näkyy viimeisessä kuvassa). Tällaisena kullalta kimaltelevana kuusivuotiaani juhlii joulua tänä vuonna.

Jouluvalmistelut on kovin vaiheessa, mutta olen päättänyt, että joulu tulee tänä vuonna vähän vähemmälläkin valmistelemisella. On meillä sentään vähän leivottu ja siivoukset ajattelin suorittaa ensi viikon alussa. Nyt täällä tuoksuu taatelikakku, mutta hyasintin tuoksu vielä puuttuu. Meinaan tänäkin vuonna niitä hankkia silläkin uhalla, että joudun napsimaan antihistamiinia nenän niiskutukseen. Muutamia joulukoristeita laitoin eilen esille ja väkersin vähän uusiakiakin. Loput joululahjaostokset pitäisi vielä urakoida ja yhdestä työpäivästä selvitä, mutta sitten saa joulu tulla. Mitenkäs teidän jouluvalmistelunne sujuvat?





18 kommenttia:

  1. Oijoi! Kerrassaan upea setti. Ja ihanat kankaat. Kyllä neitosen kelpaa <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Arkinen ♥ Nämä kankaat ovat kovasti meidänkin mieleen. Mukavan juhlava setti saatiin ja asu on silti mukava päällä.

      Poista
  2. Piti heti tulla kurkkimaan :). Tämä on aivan säkenöivän ihana suorastaan, jotain sellaista,mitä minäkin mielelläni ompelisin meidän tytöille :). Onko tuo paitakangas pakalta vai paloista, on meinaan sen näköistä, että tykkäisin itsekin kovasti.

    Täällä on joulujutut hyvällä mallilla, täälläkin on vietetty stressitöntä joulun alusaikaa ;). Olemme menossa sukuloimaan niin touhua kotona on selkeästi vähemmän. Muutama lahja uupuu ja yksi itse tehty on pikkaisen kesken, siivoukset on melko lailla tehty ja vain leipomustuliaiset on mietinnän alla. Tänään en ole tehnyt oikeastaan mitään, aamullakin nukutti mukavasti! Rentouttavaa viikonloppua teille ja kiitoksia muuten ihanasta postista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! Minulla oli aikomus ommella jouluksi ihan eri tyylinen mekko, mutta nämä kankaat nähtyäni suunnitelmat muuttuivat :) Paitakangas on pakalta. Harmi, kun ehdin jo heittää tuotelapun roskiin, enkä muista kankaan nimeä. Sitä oli tämän puuteriroosan lisäksi kylmemmän roosan sävyisenä. Hametylli on paloista bongattu.

      Teillä jouluvalmistelut kuulostavat tosiaan olevan jo hyvällä mallilla! Olen aika lahjakas stressaamaan tekemättömistä töistä, mutta nyt olen vakaasti päättänyt, että teen vain sen, minkä ehdin ja jaksan. Flunssakin uhkaa koko ajan tehdä tuloaan, joten on varmasti viisaampaa ottaa iisimmin. Pikasiivous, jouluun kuuluvat tuoksut, kuusi ja kynttilät, niin ihan varmasti tuntuu taas joululta :) Jännittäviä ja stressittömiä joulunodotuspäiviä teille ♥

      Poista
    2. Aivan superihana asu! Paloista löysin ihan saman näköistä neulosta viime viikolla, että saattaa onnistaa palapuolellakin. :)

      Poista
    3. Kiitos Tiina! Täälläkin oli mennyt pakan loppu palalaariin, kun eilen EK:ssa kävin ja se toinen sävy oli alepöydässä. Tuon kankaan nimi on muuten Mia jos joku sitä nimellä etsii. EK:n paloista olen minäkin viime aikoina tehnyt hyviä löytöjä :)

      Poista
  3. Tosi kaunis kimalteleva setti <3 Kyllä kelpaa nyt joulunpyhät uusissa sähkyvissä vaatteissa juhlistaa. Täällä on jouluvalmistelut hyvällä mallilla. Pojan synttärit antoi kipinän siivoukseenkin :) Vaikka joutuuhan sitä tietenkin vielä useaan otteeseen paikkoja järkkäilemään ja kevyttä siivousta tekemään. Itse tykkään, että jo päivää paria ennen joulua hommat olisi tehty. Nimittäin jos paahdan hiki hatussa vielä aatonaattona, niin sitten sitä tahtoo olla ihan puhki kun joulu vihdoin tulee. Vaikka kyllähän sitä tahtoo kuitenkin aina jotakin pientä jäädä viimetinkaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika ♥ Synttärit ovatkin hyvä syy saada siivoukset hyvissä ajoin ennen joulua valmiiksi. Aina sitä lapsiperheessä joutuu vähän viime tinkaan jotain viimeistelyjä jättämään, mutta kivahan se olisi, ettei aivan tukka putkella joutuisi painaa :)

      Poista
  4. Suloinen joulujuhlamekko! :) Täällä ollaan myös vaiheessa.. Normaalilla viikkosiivouksella meinataan mennä ja sitä ei meillä kannata tehdä kuin keskiviikkoiltana aikaisintaan.. :) On meinaan sen verran lahjakkaita sekottajia nuo lapset.. ;) Leivonnaiset alkaa olla valmiina, joulukuusi ja ruuat vielä hankkimatta ja tekemättä. Meillä ei joulupöydässä ole kuin niitä ruokia joita oikeasti syödään. Ekaa kertaa meinaan jättää rosollinkin kaupan hyllylle, kun ei sitä itseni lisäksi kukaan syö - pärjään varmaan itsekin ilman..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa P! Minäkin meinaan mennä ihan kevyellä imurointi/pikamoppaus taktiikalla. Onneksi nyt on niin pimeää, että koti näyttää kynttilänvalossa oikein tunnelmalliselta, eikä pölyt näy ollenkaan ;) Rauhallista joulua sinne teille ♥

      Poista
  5. Ooo miten upea asu! Puserokangas on kyllä minustakin kivan näköistä, siitä keksisi itsellekin vaikka mitä:) meidän tytöllä on tällä hetkellä menossa prinsessa vaihe, niin tuollainen tyllihame vois olla mieleinen..:)
    Jouluvalmisteluissa ollaan hyvällä mallilla..koristelut tehty, kuusi hankittu. Siivous vielä pitäisi tehdä, en tosin ajatellut puunata ihan joka nurkkaa:) aattona ja tapanina käymme evästämässä sukulaisten luona joten ruoanlaittokaan ei stressaa jouluna:D mukavaa joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo! Minäkin sanoin tyttärelle, että jos olisin vielä pikkutyttö, niin haluaisin samanlaisen asun :) Paitakangas menee tosin monen ikäisellekin. Tyllihame on kyllä varsin mieluinen vaate prinsessaikäiselle. Eurokankaan paloissa on ainakin täällä suunnalla ollut tosi kivoja pehmeitä tyllejä tänä syksynä, joten kannattaa käydä penkomassa jos innostut tyllihameen ompelusta! Minäkin ajattelin mennä tänä vuonna siivoilujen kanssa helpoimman kautta. Ja leiponutkin olen vain vähän, niin eipä tule syötyä liikaa herkkuja :) Oikein hauskaa joulua teille ♥

      Poista
  6. Ihastuttava asu ja kauniita kuvia. Tylli on aina niin herkän kaunista. En yleensä aloita jouluvalmisteluja lahjojen hankkimista lukuun ottamatta kuin vasta ihan viime päivinä. Jouluvaloja meillä on jo esillä, kun lapset niitä niin kovasti toivoivat. Nyt perhettä piinaava mahatauti on siirtänyt jouluajatukset entistä pidemmälle, mutta eiköhän se joulu siltä tule tekemättäkin;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi! Meidän valokuvaukset sattui sopivasti juuri lauantaiaamulle, kun aurinkokin suvaitsi näyttäytyä. Oikein piti säätää kameraa urakalla, ettei kuvat palaneet puhki, kun oli niin kirkasta. Harvinaista herkkua näin joulukuussa! :) Toivottavasti tokenette pian mahataudista ja pääsette rauhoittumaan joulun viettoon. Hyvää ja leppoisaa joulua teidän perheelle ♥

      Poista
  7. Upea asu! Sopivasti kimallusta ja tyylikäskin vielä kaiken ihanuuden lisäksi. Neitokainen on ollut varmasti upea ilmestys juhlissa. Minulla oli pojalle joulujuhlaan ideana tosi kiva kauluspaita. Mutta olisihan se pitänyt arvata, että metsäeskarilaisilla joulujuhlakin on metsässä :D. Toppavaatteissa siellä rymyttiin jouluisen suunnistusradan rasteilla. Toivottavasti flunssa ei vaivaa teitä, vaan voitte nauttia joulusta terveinä ❤ . Meillä on jouluvalmistelut ihan hyvällä mallilla, vähän siivousta ja ruokien laittoa vielä. Pari lahjaa jos ehtisi ompelemaan, mutta onneksi kaupastakin saa hyviä :). Mukavaa iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Ihanalta näytti neitokainen joululookissaan ja äiti sai kuivailla silmäkulmiaan joulukuvaelman jälkeen :) Pikkuinen jouluenkeli suoriutui hienosti roolistaan ♥ Voi, tuo teidän metsäeskari kuulostaa niin hauskalta ja reippaalta! :) Ja sopiihan se kuvioon, että joulujuhlakin viedään läpi sitten samalla teemalla. Flussa roikkuu tuossa mukana, mutta ei ole ainakaan vielä yltynyt pahemmaksi. Toivottavasti pysyy aisoissa. Monena jouluna olen ollut "tunnollinen työntekijä" ja sairastanut koko joulun pyhät... Oikein tunnelmallista ja ihanaa joulun aikaa sinulle ja perheellesi ♥

      Poista
  8. Ihanan kimalteleva ja tyylikäs asu! :)

    VastaaPoista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥