tiistai 16. kesäkuuta 2015

Palloja ja raitaa

Lapset saivat vähän kesävaatetäydennystä. Kesäilmoista ei tosin ole tietoakaan, mutta varautunut täytyy olla jos joku lämmin päivä tähän kesään vielä mahtuisi. Kaapissa kauan marinoituneesta pallotrikoosta ja mustasta joustopitsistä syntyi perhoshihainen kesäpaita OB:n Seesaw kaavalla. Hihansuut olisin huolitellut rullapäärmeellä jos saumurillani sellaista saisi, mutta kokeilin nyt jättää ihan raakareunalle. Katsotaan miten kestää käytössä. Miehustaan valittiin vielä sopiva nappi ja siihen musta ohut silkkinauha koristeeksi. Tosi kiva kaava ja minusta paidasta tuli oikein näppärän näköinen. Farkkulegginssit on kaupasta ostetut, mutta niitäkin jouduin operoimaan. Vyötäröt kun tuppaa olemaan meidän lapsille ostohouduissa aina liian löysiä, niin koko vyötärökaitale oli purettava irti ja kuminauhaa kiristettävä. Varsin ihanaa hommaa tuo saumuriompeleiden ja peitetikin purkaminen... :)

Joku ehkä muistaa viime kesänä kuopukselle ompelemani baggy jeansit. Käytin silloin housuissa Eurokankaan ohutta tähtipuuvillaa. Housujen kanssa kävi viime syksynä niin, että ne mennä ratkesivat yhtenä hoitopäivänä koko haarasauman matkalta sauman vierestä niin, ettei niitä oikein pystynyt korjaamaan. Niin ohkainen puuvilla ei kestänyt sitä rasitusta, mikä tällaisiin haaroista roikkuviin pöksyihin kohdistuu. Harmittihan se, kun housut oli niin kivat. Tehtiin sitten uudet Eurokankaan joustofarkkutrikoosta ihan samalla kaavalla, mutta pidemmillä lahkeilla. Kokeillaan miten nämä kestävät menossa. Iso taskut tietysti tarvitaan ja vanhoista housuista hyödynnettiin napit. Vyötäröllä on kuminauha. Paita taas on kierrätetty minun vanhasta Marimekon paidastani. Säästin siitä pääntien ja kavensin ja lyhensin sopivaksi. Hihat leikkasin irti ja pienensin sopiviksi. Saatiin tällekin paidalle jatkoaikaa ihan kivana ja raikkaanaa kesäpaitana.

 

 

 

19 kommenttia:

  1. Upeita ompeluksia! Pojan setti kerrankin vie melkeenpä voiton (ei ole 'haaremien' voittanutta) :) . Helteisiä päiviä teille toivon mä..missä ne luuraa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, missä se kesä oikein luuraa!? :) Ikkunasta kun katsoo, niin näyttää nytkin oikein aurinkoiselta, mutta kamala tuuli lähes joka päivä. Haaremihousut on kyllä kivaa vaihtelua pojan vaatekaappiin. Vahingosta viisastuneena täytyy vain valita kangas oikein. Kiitos Arkinen ja oikein ihanaa juhannusta teille!

      Poista
  2. Suloinen tosiaan tuo tytön paita, mutta wau miten coolit nuo pojan housut! Puunväriset napit on tosi hieno efekti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi! Mustavalkoinen puree minuun ja hyvin se sopii myös lasten vaatteisiin. Housujen vetoketjuhalkio on ihan silmänlumetta, mutta antaa kuitenkin ilmeettä pöksyihin nappien kanssa. Puiset napit ja farkku sopivat minustakin tosi kivasti yhteen.

      Poista
  3. Hurjan ihana tuo tytön paita pitsisomisteineen. Niin hieno malli. Mistähän lehtinumerosta malli löytyy? Niin kiva myös pojan asu, rennon poikamainen. Pojille olisi kiva keksiä jotain kivaa, erilaista, mutta kuitenkin käyttökelpoista ideaa vaatteisiin. Näissä housuissa on minusta sitä erilaista ideaa. Oikein mukavaa viikonjatkoa sinulle:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Paidasta tulikin kivan herkkä tyttösen paita, vaikka ensin pelkäsin, että tämä mustavalkoinen combo on liian kova ja aikuismainen. Paidan kaava on Ottobresta 3/2012 Seesaw. Tosi kiva kaava, jota kokeilin nyt vasta ensimmäisen kerran. Jotenkin olen ohittanut paidan lehdessä täysin, kunnes netin kuvahaussa törmäsin paitaan ja ihastuin. Onneksi kokeilin! Tällaiset housut ovat kyllä oikein tervetullutta vaihtelua pienen pojan vaatekaappiin. Mukavaa juhannuksen odottelua myös sinulle!

      Poista
  4. Oi että miten ihania! Ja pojan housut on kyllä ihan huiput, ei mitkään perusverkkarit:D täällä onkin ohut farkkukangas ompelun alla ja juurikin tuollaiset puunapit ajattelin laittaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo! Olen yrittänyt metsästää kivoja kankaita, sillä tällaisia housuja voisi surauttaa pojalle lisääkin. Kaava on helppo kuin mikä ja voisin kuvitella, että tällaiset on ihanan kevyet ja viileät kesäpöksyt. Pitäisköhän tehdä itsellekin :) Kiva nähdä mitä sun ompelutehtaassa taas syntyy! :)

      Poista
  5. Tosi kivat nuo housut!! Helteitä odotellessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ilosofiaa! Helteitä kyllä kaivattaisiin ja kovasti! Taitaa vain olla kovin perinteiset juhannussäät taas luvassa... :)

      Poista
  6. Tosi ihanan raikkaat ja jotenkin klassiset, ehkäpä merihenkisetkin setit kummallakin, tykkään, tykkään! Niin tuttua täälläkin nuo liian löysät kuminauhavyötäröt, voi kun kaikissa valmishousuissa olisi säätö :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta sinivalkoraidasta tulee kyllä heti se merihenkisyys. Tykkään itse tällaisista selkeistä, klassisista väreistä ja kuoseista ja siksi niitä on kiva lapsillekin valita. Valmisvaatteissa varsinkin tyttöjen leggareissa joutuu aina vyötäröt tuunaamaan uusiksi, mutta onneksi gollegehousuissa ja farkuissa löytyy paljon säädettäviäkin. Itse tekemällä saisi sopivia, mutta kun aikaa ompelemiselle ei tahdo riittää kuin silloin tällöin. Tuossa samassa ajassa, minkä käytin ratkomiseen olis tosin kyllä jo melkein ommellut koko housut alusta asti! :)

      Poista
  7. Suloinen pallopaita kivoine pitsiyksityiskohtineen. Varsinkin tuo pääntien/hihan pitsi näyttää kivalta. Hyvältä näyttää myös pojan asu. Niin rento ja poikamainen, tykkäisin tuollaisesta asusta meidän pojallakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika! Ostin pitsin joskus jotain omaa paitaani varten, mutta se on jäänyt toteuttamatta. Nyt se löysi sitten tiensä oikein sopivaan käyttötarkoitukseen. Pojan housut ovat siitä kivat, että ne käyvät hyvin leikkeihin, mutta menevät tarvittaessa siistimmistäkin housuista.

      Poista
  8. Kaunis, kaunis paita. Pitsiset yksityiskohdat korostavat tyttömäisyyttä, pallon kanssa oikein ihana pari. Voi että, minä kyllä muistan ne tekemäsi tähtihousut niin hyvin. Ne olivat vaan niin ihanat. Onneksi teit nämä siniset, tykkään tästä mallista ja napeista niin paljon. Ovat tyylikkäät ja rennot yhtäaikaa, monikäyttöiset housut totta tosiaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä meitä harmitti, kun tähtihousut meni rikki! Viimeksi tänään Eurokankaassa yritin katsella jos jotakin samantapaista olisi joustavana tarjolla, mutta ei löytynyt. Jospa sellainen "täydellinen" kuosi tulee vielä vastaan :) Tyttären paidasta tykkään myös kovasti. Pallokuosi on mieluinen ja paidasta tuli vähän sellainen neitimäinen - juuri sopiva tulevalle eskarilaiselle :) Kiitos Hanna ja oikein ihanaa juhannusta <3

      Poista
  9. Ihania kesäisiä ja ajattoman värisiä vaatteita!

    VastaaPoista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥