sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Kisu- ja puputossut

Tänä vuonna joulusta päällimmäisenä jäi mieleen valkea lumi, ihanat ulkoilukelit ja kiireetön yhdessäolo. Olen ollut kipeänä koko joulun ajan ja tukkoinen olo jatkuu edelleen. Suunnitelmissani oli liikkua paljon loman aikana, kun jouluvalmistelut ja lasten sairastelut veivät joulukuussa lenkkeilyt ihan minimiin. Eilisiltainen potkukelkkalenkki kuitenkin osoitti, että näillä keuhkoilla on turha haaveilla vielä mistään juoksulenkeistä. Nyt kun kuopuksellekin nousi taas kuume pistin uuden kivan neuleen puikoille ja koitamme nauttia joululomasta parhaalla mahdollisella tavalla - sairasteluista huolimatta.

Näin joskus Tiny Owl Knits blogissa ihanat puputossut, joita en ole saanut mielestäni. Ohjekin tossuihin on saatavissa aikuisen koossa, mutta minä halusin tehdä tossut lapsille, joten kehittelin sitten ohjeen itse. Koska isosisko on aina ollut pupufani sai hän puputossut. Pikkuveli taas toivoisi kovasti kissanpentua, joten hänelle tein kisutossut. Pupuissa lankana on Novitan Huopanen ja kisuissa Pirtin Kehräämön hahtuva. Molemmat virkkasin seiskan koukulla ja huovutin valmiit tossut pesukoneessa. Silmät ja nenät ompelin huovutuksen jälkeen muliinilangalla. Pohjiin ompelin vielä käsin mokasta leikatut palat liukastelemista estämään. Nämä tossut löytyivät lasten joulukalenterin taskusta vähän ennen joulua. Käytössä huomasin, että näihin voisi vielä neuloa varret. Lasten mielestä ei kuulemma tarvita, mutta katsotaan nyt paljonko tossut käytössä löystyvät ja tarvitaanko niitä varsia.

Kiireettömiä vuoden viimeisiä päiviä teille toivotellen!






25 kommenttia:

  1. Voi jestas kuinka hienot! Niin suloiset, ottaisin itsellenikin vaikka heti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos MiunMaun! Linkin takaa löytyy ohje jos tekee mieli tehdä tällaiset itsellekin :)

      Poista
  2. Kiitos! :) Mukavaa vuoden vaihdetta sinulle!

    VastaaPoista
  3. Aivan mahtavat tossut, varsinkin nuo pupuset on ihan yli söpöt ♥

    VastaaPoista
  4. Herttaiset tossut! Kurjaa, että sairastelette. Pikaista paranemista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi <3 Sairastelu ei kyllä ole yhtään kivaa!

      Poista
  5. Ihanat tossut! Nuo korvat on aivan huiput! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura! :) Nämä oli kyllä hauskat tehdäkin. Korvia sain koukutella useampaan kertaan, että sain mieleiset :)

      Poista
  6. Voi miten söpöt tossut! :-) Meillä on kanssa oltu kipeinä koko syksy. Jouluna oli hetken taukoa, mutta nyt näyttää jo uutta aaltoa puskevan. Tsemppiä! On yllättävän raskasta tämä jatkuva sairastelu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! On kyllä raskasta, kun sairastelut pitkittyy. Tänään taas haettiin kuopukselle uusi antibioottikuuri korviin :( Toivottavasti uusi vuosi toisi terveyttä tullessaan! Tsemppiä teillekin ja pikaista paranemista!

      Poista
  7. Kukas nyt näin suloisia tossuja voisi vastustaa? Ei kukaan :). Olen katsellut sillä silmällä vähän samantyylisiä eläintossuja muutaman vuoden vanhasta Novitasta, saas nähdä saanko joskus aikaiseksi. Onpa kurjaa, että nyt sairastat itse, meillä on ollut onni olla terveenä, pulkkamäessä ollaan lasten kanssa käyty melkein joka päivä ja nautittu kiireettömistä päivistä. Toivottavasti toivutte pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos Krista! :) Tossuista saa kyllä kivat eri eläinhahmoilla. Meillä on ollut flunssainen syksy! Jouluaattona oltiin onneksi kaikki melko tolpillaan ja välipäivinä ennen pienimmän kuumeilua ehdittiin käydä onneksi pariin kertaan testaamassa uudet lahja-Stigat :) Nyt onkin jo sitten taas uusi antibioottikuuri päällä, mutta kuume näyttää jo helpottavan. Pysykäähän te terveinä ja pulkkailkaa meidänkin puolesta! :)

      Poista
  8. IIK, ihanat! Voisin kyllä pitää itsekin moisia ihanuuksia :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Sitten vain virkkaamaan :) Ajattelin minäkin, että voisin itselleni tehdä!

      Poista
  9. Voi apuva mitä söpöläisiä nämä on! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari! :) Näistä tuli kyllä aika hauskat tossukat ja lämpimätkin vielä :)

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥