tiistai 16. syyskuuta 2014

Silkinpehmoiset beaniet lapsille

Tässä ovat tämän syksyn ensimmäiset puikoilta valmistuneet piponi. Lapset saivat aivan ihanan pehmoiset ja ohuet syksy-beaniet Mark&Kattensin Alpaca Silk langasta. Langassa on 70% vauva-alpakkaa ja 30% silkkiä ja voitte varmasti kuvitella, että tämä lankaa tuntuu ihanalta. Puikkosuositus langalle on 3, mutta minä neuloin 3,5 puikoilla. Silmukoita on isommassa muistaakseni 88 ja pienemmässä 80. Loin silmukat sukkapuikoille, neuloin aina oikeaa pari kierrosta ja vaihdoin pyöröpuikkoon. Sitten neuloin sileää sopivan mittaiseksi ja kaventelin taas sukkapuikoilla joka puikon keskellä ja lopussa yhden silmukan. Väliin sopiva määrä välikerroksia ja lopussa sitten kavennukset joka kerroksella. Langat hankittiin jo loppukesällä Tampereen Lankamaailmasta ja lapset saivat ihan itse valita värit. Täytyy todeta, että kylläpä osasivatkin valita ihanat värit ja niin itselleen sopivat!

Pipot ovat olleet valmiina jo hyvän tovin, mutta kuvaus on antanut odottaa itseään. Halusin välttämättä kuvata nämä pipot Arboretumissa (kunhan nyt vain sain sellaisen mielestäni huippuvision, joka piti saada toteuttaa) ja aikaa kuvaamisen järjestyi vasta tänään. Olikin mukava käydä pitkästä aikaa katsastamassa tutut kukkapenkit, sorsat ja oravat. Tässä muutama kuva puiston iltatunnelmasta teillekin - olkaapas hyvä!

 
 
 
 
 

 
 

17 kommenttia:

  1. Ihanat pipot! Mä tykkään kanssa tosta samasta langasta. Sitä on helppo myös virkata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja kiitos myös vinkistä! Tästä olisi tosiaan kiva kokeilla virkata jotakin. Langassa on niin mukava tuntu ja kauniit sävyt.

      Poista
  2. todella kauniit pipot ja varmasti niin pehmoiset:) ihania kuvia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos HanNa <3 Pipot ovat kyllä tosi pehmoiset. Alpakka tuo silti lankaan lämpöäkin, joten pipot menee hyvin vilpoisemmallakin kelillä.

      Poista
  3. Ihanat, melkein tunnen tänne asti sen pehmeyden...! Ihana on myös Arboretum <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arboretum on kaunis paikka. Käytiin viimeksi alkukesällä alppiruusujen aikaan siellä piknikillä, eikä sen jälkeenkoko kesänä tullut käytyä. Nyt oli vielä osa ruusuistakin kukassa. Kiitos Mira <3

      Poista
  4. Sinä saat vangittua niin kauniita kuvia <3! Pipot ovat varmasti ihanan pehmeät, niissä on myös kauniit sävyt. Pipon malli on yksinkertaisuudessaan täydellinen! Minulle itsellenikin kelpaisi juuri tuollainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi <3 Langasta löytyy ihania sävyjä. Tykkään itsekin tällaisesta yksinkertaisesta mallista ja tein itsellenikin samanlaisen. Se on tosin vielä päättelemättä. Katsotaan josko saisin senkin joskus kuvattua. Ihana kuulla, että tykkäsit kuvista :)

      Poista
  5. Kyllä on kauniit pipot ja aivan ihanat sävyt. Puisto näyttää kauniilta:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Puisto on todella kaunis. Nuo vanhat punatiiliset rakennukset sopivat minusta niin mukavasti pipojen kuvaustaustaksi :)

      Poista
  6. Ihanat! Näyttääkin niin pehmoisille, täydelliset syksyyn:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana! Syksykeleille näistä tuli juurikin sopivat :)

      Poista
  7. Voihan taas, kuinka upeita kuvia! Pakko ihan kysyä, oletko käynyt jotain valokuvauskursseja vai luonnon lahjakkuus? Minullekin tuo paikka on ihan outo, se on siis jossain siellä teidän lähettyvillä? Pipot ovat kyllä hyvän malliset, sopivat vaikka mihin asuun! Ai niin, kiitos postista, täällä oli eilen kovin iloinen koululainen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Krista! En ole käynyt valokuvauskursseilla, vaikka sellainen olisikin kyllä ihan huippujuttu! Olen tykännyt aina valokuvaamisesta ja lapsena kuvailin tekemiäni asetelmia. Sitten innostuin luontokuvauksesta ja lasten myötä aiheena onkin ollut sitten nämä liikkuvat kohteet :) Blogin kautta nälkä kuvaamiseen kasvoi ja hankimme kesällä vihdoin ensimmäisen järkkärin, joka antoikin ihan toisenlaiset edellytykset kuvaamiselle. Vähän olen lukenut kameran mukana saatuja manuaaleja, mutta vielä on paljon opeteltavaa. Siinä kai se jännitys juuri piileekin :)
      Puisto on aika lähellä meitä. Mennään joskus yhdessä käymään, kun täällä päin olette! :) Meillä kysellään kovasti, että koska me nähtäis teitä :) Kiva, että kirje vihdoin tuli perille. Sen tekemisessä kesti nyt poikkeuksellisen kauan, kun toipilas ei oikein jaksanut keskittyä kirjeen tekoon ja taisi äidilläkin olla tuhat ja yksi asiaa taas menossa... :)

      Poista
    2. Voi, ihana kuulla, jos/kun joskus sielläpäin liikutaan niin pidän ehdottomasti mielessä, täällä kyllä oltais valmiina treffaamaan :)

      Poista
  8. Upeat pipot! Vierailen täällä ekaa kertaa ja pidän näkemästäni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Kiva, että jätit kommenttia ja lämpimästi tervetuloa vierailulle uudelleen!

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥