keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Pihlajanmarjaisaa syksyä

Tässä pieni ja nopea askartelu syksyn sadepäiville. Pujotetaan ihanan punaisia pihlajanmarjoja pätkään rautalankaa. Väännetään tuotos vaikkapa sydämen muotoon. Koristellaan sopivalla nauhalla ja ripustetaan roikkumaan. Kävin keräämässä pihalta vähän pihlajanmarjoja ja annoin lapsille pujoteltavaksi. Tehtävä osoittautui kuitenkin vähän liian haastavaksi ainakin pienemmälle, sillä rautalanka oli hankala saada osumaan keskelle marjaa. Minä pujottelin sitten loput ja uusi koriste laitettiin samantien ulko-oveen roikkumaan. Mukavan syksyinen siitä tulikin. Esikoinen kyllä totesi, että jouluinen.

Meillä hoidellaan pieniä kuumepotilaita. Sairastelun sivutuotteena olen heilutellut vähän puikkojakin. Siitä toivottavasti lisää pian, kunhan pääsen tuotokset kuvaamaan. Sillä välin voi vaikka käydä hakemassa esimakua Suomen Kädentaidot 2014 -messuista, jotka järjestetään 14.–16.11.2014 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Tästä (klik) pääset kurkkimaan tuoreimmat uutiset Euroopan suurimmasta käsi- ja taideteollisuustapahtumasta. Minäkin ajattelin mennä mukaan.-Yhteistyöpostaus-

14 kommenttia:

 1. Ihana pihlajanmarjakoriste! Harmi, että pienet ovat kipeinä. Pikaista paranemista! Itselläni jää tänä vuonna messut väliin, siellä olisi kyllä kiva käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi ♥ Jotenkin tuo pihlajanmarjanpunainen viehättää tänä syksynä kovasti. Vähän jouluinen fiilis tuosta kyllä tulee, mutta eipä se haittaa :) Pienempi maistoi pihlajanmarjaa, irvisti ja sylkäisi :)

   Poista
 2. Mekin pujoltiin yksi päivä pihlajanmarjoja rautalankaan. 3 veelle laiton ihan ohkaseen rautalankaan silmäneulan, niin johan alkoi pujottelu sujua. Rautalanka oli sen verran ohutta, ettei siitä saanut taivuteltua kuvioita, jotenka se pääsi lyhdyn sisälle kynttilää kiertämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin hyvä idea! Täytyykin kokeilla silmäneulan kanssa ja ohuemmalla rautalangalla vielä uudelleen lasten kanssa. Kiitos Eerika kommentistasi ja hauskaa syksyä teille!

   Poista
 3. Voi, tuollainen täytyisi värkätä meidänkin lasten kanssa - kiitos vinkistä! Onpa kurjaa, että vielä sairastelut jatkuu, toivottavasti pian helpottaa. Kiva nähdä, mitä puikoilla on syntynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista kommentistasi :) Esikoinen on jo jokseenkin terve, mutta kuopuksella kuume nousi vasta eilen, joten muutama sairaspäivä tässä on ainakin taas edessä. Tietenkin töissä on samaan aikaa hoppu ja hommaa olisi kotonakin, mutta se tehdään, mikä ehditään. Kovinkaan tuottelias en tässä kiireessä ole ollut, mutta yritän kuvata ne muutamat aikaansaannokset ja saada ne tänne esiin, että saisin taas motivaatiota aloittaa seuraavia :) Aurinkoisia syyspäiviä teille!

   Poista
 4. Voi kun sievä ovikoriste :) Olenkin miettinyt minkälaisen tekisi ja tuossa olisi kyllä ideaa. Toivottavasti pienet kuumepotilaat paranevat pian, kurjia nämä syysflunssat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Tällainen koriste on tosi nopea ja helppo tehdä. Suosittelen kokeilemaan. Toivottavasti linnut vain jättävät sen rauhaan, eivätkä popsi parempiin suihin! :)

   Poista
 5. Joskus pieni ja yksinkertainen (ja miltei ilmainen) on kaikkein kauneinta :)

  VastaaPoista
 6. Suloinen sydän! Näyttää varmaan kivalta myös pihlajanmarjojen kuivuttua. Meilläkin lapset ovat maistelleet pihlajanmarjoja. Useampaan kertaan, joten ilmeisesti hapan maku ei karkoita meidän lapsia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti tämä kuivuisi kauniisti. Huomasin, että meillä pihlajanmarjoja tuskin halutaan maisteltavaksi enää uudelleen :)

   Poista
 7. Nam, miten kauniit! Ihanaa syksyä sinulle <3 , paljon voimia arkeen ja etenkin niihin hektisiin hetkiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos K <3 Voimia kyllä tarvitaan hektisiin hetkiin :) Aurinkoa sinunkin syksyysi!

   Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥