perjantai 19. syyskuuta 2014

Leikkimökki

Tervetuloa virtuaalivierailulle valmistuneeseen leikkimökkiimme! Kesän nikkarointi ja syksyn sisustelu on saatettu päätökseen ja nyt on leikin aika. Leikkimökistä tuli valoisa ja tilava leikkipaikka lapsille. Valkoiset seinät saivat kaverikseen iloisen värikkäitä huonekaluja, tekstiilejä ja pikku sisustusjuttuja. Mökissä on vielä paljon tilaa uusille löydöille, joten sisustelu jatkuu pikkuhiljaa.

Verhot ompelin itse. Valkoinen puuvilla on Ikeasta ja värikäs kangas, sekä turkoosi nauha Eurokankaasta. Hyllyn rakensimme miehen kanssa lasten sängyistä jääneistä liimapuulevyn palasista. Kuopus valitsi siihen punaisen maalin. Leikkikeittiö ja harmaat tuolit ostettiin Ikeasta. Pöytä on vanha ja väliaikainen, sillä tarkoitus on nikkaroida vielä sopivamman kokoinen ja iloisemman värinen pöytä. Taulunkehykset ovat Ikeasta ja kuvat Ingela Arrheniuksen käsialaa. Ihanan ruusukukkaisen kahvikaluston löysin kolmella eurolla kirpparilta ja liitutaulun maalasin varastosta löytyneeseen liimapuulevyyn liitutaulumaalilla. Naulakot on vanhat, joskus muistaakseni Halpa-Hallista ostetut. Peili taas löytyi Anttilan alennusmyynnistä vitosella. Virkatun kukkaviirinauhan olen itse virkannut ja turkoosit lasinaluset myös. Näitä on ollut jemmassa vino pino. Muutaman annoin tässä taannoin ystäville kiitokseksi lastenhoitoavusta ja lasten leikkeihinkin näitä riitti. Ohje löytyy Prinsessajuttu blogista ja lanka on Novitan Bambua. Leikkimökistä lisää juttua täällä.

Näiden kuvien myötä toivottelen teille iloista viikonloppua!


 
 
 

 
 
 
 

 

20 kommenttia:

  1. Kuvat ovat niin ihania teidän leikkiin kutsuvasta mökistä:) Värisävyt on tosi raikkaita ja kauniita. Kyllähän tuolla lapset viihtyvät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli :) Leikkimökin värivalinnoissa otettin huomioon se, että leikkimässä on tyttö ja poika. Kirkkaita perusvärejä siis ja jotenkin tuo punainen, turkoosi ja keltainen miellytti tällä hetkellä silmää. Hyvin ovat leikit täällä maistuneet :)

      Poista
  2. Ihanan viihtyisän ja raikkaan näköistä, toivotaan mukavia kelejä, että pääsette vielä nauttimaan kivoista leikeistä! Arvaa, meillä on ihan samanlaiset kahvikupit tytöillä (piti oikein hakea tähän viereen ja tarkistaa), ostettiin myös tänä kesänä ne kirpparilta ja hintakin taisi pyöriä samoissa euromäärissä :) Teidän mökki näyttää niin somalta ulkoapäinkin, siinä on sellaista vanhan ajan tunnelmaa! Hauskaa viikonloppua sinnekin päin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onpas hauska sattuma! :) Kahvikupit on kyllä tosi söpöt. Hyvät löydöt siis tehtiin kumpikin :)
      Olisi ollut kiva jos leikkimökki olisi valmistunut vähän aiemmin kesällä, niin oltaisiin ehditty leikkiä vähän pidempään ennen talven tuloa. Tänä vuonna jäi vielä kokeilematta miten yöunet leikkimökissä maistuvat. Ensi kesänä sitten. Kiitos Krista!

      Poista
  3. No onpa sievä!! Tuo seinäpanelointi on ihana.
    Itsekin tekisi mieli alkaa leikkimökkiprojekti, kun tämä isompi mökki on jo sisusteltu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiito Nipsu! Siitä sitten vaan seuraavaksi leikkimökkiprojektin kimppuun :)
      Meillä on seinäpaneelina talouslaatuinen paneeli, jota sai kyllä käsitellä oksalakalla moneen kertaan ja sen jälkeen kittailla, mutta säästettiinpähän pitkä penni. Maalasin seinät ja katon vain kahteen kertaan ja ihan vähän se kuultelee vielä läpi. Meidän mielestä tuo peittävyys oli kuitenkin leikkimökkiin ihan ok.

      Poista
  4. Ihanalta näyttää! Onnekkaat lapset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi! Lapset on mielissään, mutta yhtä mielissään taisi olla äitikin tästä näpertelystä :)

      Poista
  5. Aivan ihana leikkipaikka teille valmistunut!! ☺️☺️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari! Hyvin täällä on kyllä lapsilla aika kulunut :)

      Poista
  6. Ihastuttava pieni mökki, kivoja yksityiskohtia :) Ihana kun sieltä löytyy noin paljon itsetehtyä <3
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mira! Meillä olikin juuri ideana tehdä mahdollisimman paljon itse ja hyödyntää vanhaa ja käytettyä. On tosi kivaa, kun saa vielä ensi kesänä jatkaa sisustelua. Kiitos kivasta kukkasen ohjeesta! Niitä on ollut mukava virkata. Oikein hauskaa viikonloppua myös sinne teille!

      Poista
  7. Onpa ihana, oikea hyvänmielen mökki! Talvella onkin sitten hyvää aikaa kierrellä kirppiksia ym. ja bongata uusia tavaroita mökkiin :) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika :) Sellainen hyvän mielen mökki tästä taisi tosiaan tullakin. Harmi, että mökin valmistuminen meni näin myöhään, mutta onpahan tosiaan talvi aikaa tehdä hyviä löytöjä :) Mukavaa viikonloppua myös teille!

      Poista
  8. Kääks miten upea leikkimökin sisustus <3!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mamma A ja tosi kiva kun kävit ja jätit kommenttia! Iloista viikonloppua sinulle! :)

      Poista
  9. Kiitokset virtuaalivierailusta, kahvit maistuivat kukkakupeista maailman parhaalle ja herkut kanssa :). Aivan valloittava leikkimökki, kauniita yksityiskohtia pullollaan. Valitsemasi värit sopivat hyvin mökkiin, kyllä täällä varmasti monet leikit maistuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä Hanna Mi :) Kukkakupit suorastaan huutelevat hyllyltään näpertelemään kaikenlaisia leikkiherkkuja, joten siinäpä olisi taas projektia minulle :) Kiitos sinulle viestistäsi ja oikein hauskaa viikonloppua!

      Poista
  10. Mikä leikkimökki <3 . Taitaa äitikin välillä viihtyä kupposella? Ja hienot pipot viime postauksessa. Jotain tuon tyylisiä olisi kiva itsekin tekaista, mutta aina onnistun tekemään väärän kokoisia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos K <3 Kyllä tätä laitellessa taisi äidin sormet syyhytä kaikista eniten :)
      Niin minäkin onnistuin ensin tekemään väärän kokoisen pipon - sen minkä itselleni tein. Kuopuksenkin piposta tuli vähän nafti, mutta en viitsinyt sitä purkaa, kun katsotaan nyt ensin paljonko venyy käytössä.

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥