keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Kirppislöytämistä

Tulin vain pikaisesti näyttämään teille mitä olen löytänyt kirpparilta. Kahvikupin aluslautasineen ostin eilen. Iso lautanen ja asetti ovat löytyneet aikaisemmin. Tämä sarja on minusta vain niin kaunis, että aina jos bongaan näitä kirppareilta on ne poimittava talteen. Kun vain löytäisi näitä vielä lisää. Lisäksi löysin eilen pari ihanaa retropussilakanaa, jotka selvästikin jäävät odottelemaan ensi kesää ja Mekkotehdas kirjan kaavoja.

Jättimaksaruohon kukka on kauniin värinen. Poimin niitä muutaman maljakkoon. Mätsäävät niin hyvin astioiden ruusuihinkin. Eilen rymsteerasin olohuoneen ja ruokailuhuoneen huonekalut uuteen järjestykseen. Kylläpä muuten piristi!

Lopuksi teille päivän piristykseksi vielä minun ja lasten lempiruno: Risto Rasan Toukka tiskaa. Se on ollut minun suosikkini jo teinivuosilta lähtien ja lapsetkin tykästyivät siihen. Heidän mielestään on hauska kuvitella ja kuunnella asuuko omenan sisällä toukka ja mitä se puuhaa :) Omenarulianssi on muuten lähes loppuun saatettu. Vielä ehkä muutama satsi hilloa ja sitten saa riittää tältä syksyltä. Huh, sanon minä!

Mukavaa pikkulauantaita!


 
 

 
Omenan kuoressa on reikä.
Jos siihen painaa
korvansa kiinni
ja kuuntelee tarkasti,
voi veden ja tuulen
ääniltä erottaa
astioiden helinää.

Toukka tiskaa.

16 kommenttia:

 1. Kupit näyttää ihan samanlaisilta, kun mummolla oli juhlakuppeina. Malli oli just leveä ja kultareunainen. Nostalgiset kupit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin muistan näitä lapsuudestani. Se nostalgisuus kai näissä kauneuden lisäksi juuri kiehtookin :)

   Poista
 2. ihkut kupit, mun äidillä on samanlaiset. Niistä maistuu kahvi aina niin hyvältä. Upeat maksaruohot ja hienot kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytäisinpä minäkin näitä lisää. Vielä en ole kokeillut, mutta voin kuvitella, että tällaisesta kupista juotuna kahvikin maistuu paremmalta! :)

   Poista
 3. Ihanat kupit, kuvat ja runo. Ihana hyvän mielen postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi <3 Onpa ihana jos sain levitettyä vähän hyvää mieltä tämän avulla :)

   Poista
 4. Meidänkin mummulla taisi olla noita kuppeja. Ovat kyllä ihanan romanttiset ja tuo korvan muoto on kerrassaan hurmaava! Huonekalujen järjestyksen vaihto kyllä piristää, teen sitä aika ajoin kans minäkin, äidiltä perittyä ;). Hauska runo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä astioissa on kyllä kaikki ihanuudet kohdallaan :) Sain yhtäkkiä mielestäni loistavan vision siitä, miten järjestystä voisi vaihtaa. Aloitin jo viime viikonloppuna ja tein samalla suursiivouksen. Kyllä tuollainen vain piristää mieltä!

   Poista
 5. Kauniit kupit, on ihanaa kun on joku tietty juttu jota keräiee ja aina se riemu kun löytää:) taas huokailen kauniita kuvia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos HanNa! Se on kyllä riemullista, kun tällaisiin löytöihin törmää :) Oma jännityksensä tuossa kirppariharrastuksessa - koskaan ei tiedä mitä kivaa sitä löytää :)

   Poista
 6. Omenakuva on niin ihana <3, kaikki muutkin kyllä. Mutta jotenkin tuo omenakuva ja runo pysäyttivät. Voi kuvitella, miten se toukka siellä omenkodissaan tiskaa :). Kupit ovat kauniit, muistan minäkin nähneeni vastaavia oman mummon kaapissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Ihana kuulla, että kuvilla on ollut näin positiivinen vaikutus <3 Runo on kyllä niin herkullinen ja pistää mielikuvituksen laukkaamaan. Nämä kupit taitavatkin olla oikein mummoloiden vakiovarustusta :)

   Poista
 7. Aivan ihania aarteita olet löytänyt. Niin kauniita ovat kupit! Suloinen tuo runo, tiskaamisen äänen kuulee niin hyvin:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Runo on kyllä sellainen hyvän mielen runo. Alkaa takuuvarmasti hymyilyttämään :)

   Poista
 8. Oih, meillä on näitä kuppeja miehen kummitädin perintönä, ne on kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat tosiaan superkauniita! Kirppsrimetsästys siis jatkuu täällä :)

   Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥