tiistai 26. elokuuta 2014

Omppuja

Meidän pihassa kasvaa 10 omenapuuta. On niiden hoitamisessa ihan hirveä homma, mutta onhan ne aika ihaniakin. Keväisin puut pitää leikata ja koska meidän puut oli monta vuotta hoitamatta on niiden fiksaamisessa ollut iso työ. Joka syksy taas on tämä hervoton omenarumba. Omenoiden kerääminen, mehustus, hillostus ja pudonneiden omenoiden siivoaminen pois nurmikolta mätänemästä. Meidän puissa on aika paljon muumiotautia ja taistelu sitä vastaan on käynnissä. Tällä hetkellä muumiot johtaa 2-0. Kunhan jaksetaan leikata ja kärrätä vielä muutama vuosi, niin eiköhän se tästä helpota - paren olis. Tänään kerättiin lasten kanssa ekat hillo-omput. Hilloa saakin keitellä vielä moneen kertaan. Meillä kun omppuhillo hupenee puuron kanssa tehokkaasti talven mittaan. 
 
 
 

 

12 kommenttia:

 1. Ai herkku miten ihania kuvia, niin raikkaita. Omenapuut on kyllä niin kauniita, vaikka onhan niistä varmasti kovasti työtäkin. Tsemppiä hillonkeittoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Onhan ne puut kyllä kauniita ja tietysti hyödyllisiäkin jos hyvä sato tulee. Kiitos tsempistä, sitä tarvitaan :)

   Poista
 2. Mahtavia sadonkorjuukuvia! Omenat ovat ihania syksyn herkkuja. Meillä omat puut eivät niitä vielä tuota, mutta onneksi saamme läheisiltä isot kassit. Minä olen yleensä kuivannut omenoita (syönnin lisäksi), oikeita herkkuja saa marianne-crushilla ja turkinpippuri-crushilla päällystetyistä kuivatuista omenoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos HannaMi! Sateiseen päivään mahtui pieni pilkahdus aurinkoa, niin oli otettava kamera mukaan ompunkeruuseen ja aika kivoja kuvia saatiinkin. Marianne-crushilla ja turkinpippuri-crushilla päällystetyt omput kuulostaa kyllä tosi herkulta! Houkuttaa kovasti kokeilemaan. Laitetaan siis crushit seuraavalle kauppalistalle :) Kiitos vinkistä!

   Poista
 3. Nämä kuvat oli tosi kauniita, ja teidän puutarha on kyllä valtava. Kaunis blogi sulla muutenkin :)

  VastaaPoista
 4. Itsetehty omenahillo on kyllä ehkä parasta, mitä tiedän! Viime vuonna tein myös kesäkurpitsa-omenahilloa, ja sekin teki kivasti kauppansa :) Olet kyllä niin taitava kuvaaja, olen tainnut ennenkin sanoa, kuvissasi on aina tunnelma läsnä, niitä on ilo katsella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omenahillo tosiaan ON superhyvää! Meillä sitä tehdään paljon ja käytetään paljon :) Voin kuvitella, että kurpitsaan yhdistettynä maistuu myös varmasti hyvälle! Meillä jäi tänä kesänä kaikki viljelyt tekemättä, eikä meillä ole vielä kasvimaatakaan tai kasvihuonetta. Toiveissa on kyllä, mutta jäävät siten tulevien kesien puuhaksi. Kiitos Krista, on kiva kuulla, että olen onnistunut saamaan tunnelmaa kuviin. Olen niin innostunut valokuvauksesta ja siitä on tullut kyllä entistäkin tärkeämpi juttu minulle :)

   Poista
 5. OI.. omenahilloa ja omenia sekä upeat kuvat <3 . Meillä tuo urakka on vielä edessä, mutta hyvää malttaa odottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kipa <3 omput on kyllä ihkuja! Tänään kerättiin taas lisää mehua varten. Oikein makeita omppuhillotalkoita myös teille :)

   Poista
 6. Ihania kuvia ja vau 10 omenapuuta! Varmasti hurjan kaunista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos HanNa :) Omppupuut ovat kyllä kauniita. Sellaisia arvokkaita, vanhoja rouvia ja oman arvonsa tietäviä :) Sellainen mielikuva niistä tulee :)

   Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥