lauantai 3. elokuuta 2013

Aamukaste tuubihuivi

Aamulla vielä kasteen kuivuessa oli ilmassa hitunen syksyn tuntua. Niissä tunnelmissa kuvattiin tämä tuubihuivi, jonka neuloin prinsessallemme. Alkukesällä ostin Novitan Säde -lankaa monta kerää alennuksesta tässä värissä aikeissani neuloa siitä esikoiselle muhkea tuubihuivi ja pipo. Ihana lanka ja ihana väri, eikä lanka tuntunut kerällä yhtään kutittavalta, mutta valmis neule kyllä kutittaa - ainakin pienen herkkää ihoa. Luulen, että tämä huivi päätyy minun käyttööni ja teen tyttärelle uuden jostain toisesta langasta. Langassa on 58% akryyliä, 28% polyesteriä, 7 % mohairia ja 7% polyamidia, sekä lisäksi pikku paljetteja. Neuloin tämän kaksinkertaisesta langasta vitosen pyöröllä, mutta edestakaisin neulottua pötköä, jonka päät sitten yhdistin silmukoimalla tuubiksi. Kirjoitin ohjeenkin ylös ystävääni varten ja laitan sen teillekin, jos jotakuta malli kiinnostaa. Tämä on sekoitus jotain vanhaa villasukan varren mallineuletta ja omaa sovellusta. Kolmen silmukan aina oikein neulottujen reunasilmukoiden väliin tehdään siis niin monta viiden silmukan mallikertaa, kuin huivin leveydeksi haluaa. En ole koskaan kirjoittanut ohjeita. Saa siis kysyä jos on epäselvyyksiä.






17 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Eerika! Tästä tuli omasta mielestänikin kiva, mutta harmi, että lanka kutittaa... No, uutta sitten vain reippaasti puikoille :)

      Poista
  2. No on kyllä kaunis huivi ja niin siistiä jälkeä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli :) Väri oli jotenkin tällä hetkellä niin mieleinen.

      Poista
  3. Kaunis! Kiitos ohjeesta, pitääpä testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä on tosi helppo ja nopea malli, kannattaa kokeilla :)

      Poista
  4. Oi, hempeää syksyä luvassa. Ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovin hempeältä näyttää tosiaan syksy meillä :) Kiitos!

      Poista
  5. Voi että miten kaunis huivi! Olen tässä alitajunnassa pohtinut tuubihuivin aloittamista (ensimmäistä sellaista) ja mallia olen ehtiskellyt, tämä näyttää juuri sopivan yksinkertaiselta ja silti kauniilta! Kiitos ohjeen julkaisemisesta! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itse ihastelin Kaardemumman talon Hiidenvirna huivia, mutta totesin, että näppäryyteni ei riitä siihen, joten oli keksittävä jotain yksinkertaisempaa. Tämä malli on riittävän simppeli minulle :) Sitten vain omaa huivia aloittamaan! :)

      Poista
  6. Suloinen huivi! Kiva kun laitoit ohjettakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Peppi! Toisten blogeista on niin kiva hakea inspistä, niin ajattelin minäkin laittaa ohjeen jos joku muukin innostuisi neulomaan :)

      Poista
  7. Kiitos! Harmi tosiaan, mutta siinäpä hyvä syy tehdä taas uusi :)

    VastaaPoista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥