torstai 3. tammikuuta 2013

Hiippapipo

Vuoden 2013 ensimmäinen valmistunut käsityö tulee tässä. Tuli kova inspis virkata ja huovuttaa taas jotain. Lapsilla olikin tarvetta uusille huovutetuille pipoille ja tyttären pipo pääsi ensin työn alle. Siitä tuli tällainen hiippamallinen. Koristeeksi virkkasin kukkasen ja solmiamisnauhoihin laitoin myös pari säiettä samaa vihreää lankaa, kuin kukan lehdissä. Lanka on Novitan Huopasta ja pyöräytin pipon koneessa 40 asteessa pariin kertaan pikaohjelmalla. Pinnan harjasin huovuttamisen jälkeen juuriharjalla pörröiseksi.

Onneksi loppui se onneton vesisade. Kaikki joulun alla jäädytetyt jäälyhdyt on sulaneet ja lumiukkokin laihtunut olemattomaksi. Eilen saatiin sitä onneksi vähän paikattua suojasäällä ja tehtiin pari lumilyhtyäkin lumipalloista sulaneiden tilalle. Täällä puikot jatkaa suihkimistaan. Mukavaa vuoden ensimmäistä viikkoa!


17 kommenttia:

 1. Todella kaunis hiippamyssy! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mieli! Itsekin tykästyin valtavasti tuohon hiippamalliin. Ihmettelen, etten ole aiemmin hoksannut tällaista tehdä :)

   Poista
 2. AIVAN IHANA♥♥ Harvoin kirjoitan isoilla kirjaimilla, mutta nyt en muuta voinut -ehkä kaunein lakki jonka olen koskaan nähnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna! Ihanasti sanottu, olen ihan otettu ♥

   Poista
 3. Suloinen! Pienillä nuo hiippamyssyt on niiiin ihania :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Peppi! Nyt on kova mietintä päällä, millaisen pikkuveikka saa. Hiippaa vai jotain muuta. Inspistä odotellessa :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Hannaliini! Tosi kiva kun kävit ja ehdit jättää viestiä!

   Poista
 5. Suloinen lakki :-) . Oliko sinulla ohjetta vai itsekö keksit mallin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En oikein löytänyt ohjetta tällaiseen virkattuun hiippapipoon. Neulottuun ja huovutettuun löydyy esim. Dropsin sivuilta. Itse virkkasin tämän alhaalta ylös. Aloitusketjussa 64s ja siitä ensin suoraa spiraalina virkaten kiinteillä silmukoilla ja pikkuhiljaa kavennellen huippua kohti. Ensin kavennukset 6 kohdassa ja lopuksi 4 kohdassa - maun mukaan. Lopputuloksessa vähän harmitaa se, että pipo olisi saanut huopua tiiviimmäksi, mutta minulla on aika tiukka käsiala ja siksi koukku olisi saanut olla isompi tai sitten koko pipo olisi pitänyt tehdä isommaksi, jotta olisi voinut huovuttaa enemmän. Korvalaput virkkasin alareunaan viimeksi ja lopuksi vielä kerros kiinteitä silmukoita koko alareunan ympäri.

   Poista
  2. Todella taitava olet! Kiitos kun jaksoit kirjoittaa ohjetta, olisipa mielenkiintoinen kokeilla tehdä. On niin ihana!

   Poista
 6. Tämä on kyllä todella suloinen!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kiva kun piipahdit. Hauskaa viikonloppua!

   Poista
 7. I H A N A ihana ihana!!! :) Niin suloinen että ei voi kuin hymyillä, tämä hiippapipo kääntää varmasti kaikki päät! Ihana tämä blogisi, aivan täynnä kaikkea ihanaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mira kauniista sanoistasi! Tämä on kieltämättä ollut sellainen "hyvän tuulen hattu". Hymyilyttää käyttäjää ja olen huomannut, että usein myös katselijoita :)

   Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥