tiistai 6. marraskuuta 2012

Virkatut kärpässienet

Lähes joka vuosi tässä talossa asuessamme olen jouluksi tehnyt joulukuuseen jotain koristeita. Ei mikään tietoinen päätös, mutta huomasin sen nyt näitä kärpässieniä virkatessani. Nämä kärpässienet oli meidän ensimmäinen aihe "kässäkerhossa", joka vastikään perustettiin ja johon minun lisäkseni kuuluu muutama käsitöihin hurahtanut mamma lähialueelta. Ihana jakaa yhdessä ideoita ja innostusta, ja ennenkaikkea tehdä yhdessä. Ohje näihin sieniin on Dropsin, mutta muokkailin sienen lakkia vähän ja tein kavennukset jyrkemmin, ettei lakista tulisi niin pallomainen. No, melko pallo siitä nytkin tuli, mutta minusta kuitenkin melko söpöjä joulukuuseen ripustettavaksi. Lankana minulla sattui olevan punaista Kotikulta villalankaa ja jotain valkoista, ehkä akryylisekoitetta. Näistä tuli tällaisia vähän pörröisiä, kun taas alkuperäinen ohje taisi olla puuvillalangasta. Ripustuslenkit solmin Treen Papruksesta löytyneestä nauhasta, jossa muuten on mieletön valikoima kaikkea askarteluun. Sienet on kivoja, helppoja ja nopeita tehdä. Nyt vaan kaikki virkkaamaan :) Vielä ehtii hyvin vaikka jouluksi!


8 kommenttia:

 1. Aivan ihanan suloisia sieniä. Porukalla harrastaminen on niin mukavaa ja antaa kaikille niin paljon, kun vaan saa järjestettyä ajan joka sopii kaikille. (asia joka on aiheuttanut päänvaivaa ystävieni kesken :-))

  VastaaPoista
 2. Suloisia sieniä! Voi kunpa osaisin virkata, muutakin kuin neliöitä...Joku päivä vielä opettelen! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Kanneli! Päänvaivaa aiheuttaa meillekin yhteisen ajankohdan löytyminen. Innostusta löytyis vaikka kuinka ja mukavia tekemisen aiheita, mutta aika vaan on niin rajallista.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Mieli! Nämä on ihan tosi helppoja tehdä. Pelkkiä kiinteitä silmukoita ja pari ketju- ja piilosilmukkaa. Ohjekin on tosi selkeä, että kokeilemaan vaan! :)

  VastaaPoista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥