maanantai 16. huhtikuuta 2012

Ensi talvea vartenYritän kerrankin ennakoida ja olla kaukaa viisas. Ei kuulu muuten tapoihini... Nyt kuitenkin kunnostauduin ja ennakoin ensi talvea aloittamalla neulomaan sukkia ja lapasia lasten käsiä ja jalkoja lämmittämään. Pojalle valmistuivat ensimmäisenä nämä.

Olen todella huono ostamaan tai tekemään lapsille vaatteita etukäteen. En osaa ennakoida lasten kasvua ja asiaa hankaloittaa vielä se, että meidän lapset eivät kulje pituuden kanssa minkään valtakunnan normaalikäyrillä, vaan ovat äitinsä tavoin melko hujoppeja. Tämä talvi on ollut kuitenkin poikkeus vaateostosten suhteen, sillä ostin kerrankin alennusmyynneistä välikausi- ja toppavaatetta ensi talven varalle. Löysin vielä oikein mieleisiä ja järkyttävän hyvään hintaan. Nyt vain jännitetään mahtuvatko sittenkään sitten kun pitäisi.

Tumput on neulottu Novitan Alpacan kerän lopusta, joka jäi jäljelle minun palmikkopipostani. Koristeeksi ompelin huovasta tähdet muutamalla pistolla. Sukkiin sopivasti lankaa jäi pojan villahousuista ja mallin bongasin muistaakseni jostain Novitan sukkalehdestä. En muista alkuperäistä lähdettä ja teinkin nuo sukat lähinnä muistikuvan perusteella. Kokeilin ensi kertaa tiimalasikantapäätä, mutta en ole tyytyväinen lopputulokseen. En saanut kavennuksiin ja lisäyksiin tarpeeksi siistiä jälkeä. Täytyy vielä harjoitella.

Huomiseksi on luvattu taas lumipyryä. Villavaatteille siis tilausta...


4 kommenttia:

 1. Ihanat lapaset!
  Minä ajattelen samaa, että neulon jo nyt villaa... ensi talveksi. Katsotaan miten käy, kokemuksesta tiedän että kesäkuumalla en villaa pysty neulomaan.

  VastaaPoista
 2. Kiitos teille! ♥

  Minusta on aina kiva keksiä edes jokin pikku spesiaalijuttu ihan perustekeleeseenkin. Oli se sitten vain pikkuinen tähti tai palmikon pätkä. Tiedätte varmaan.

  Kesällä tosiaan neulominen jää ainakin villan osalta ja usein ihan kokonaan, kunnes taas syksyllä alkaa vimmattu neulomisvimma :)

  VastaaPoista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥