torstai 9. helmikuuta 2012

"Villafarkut"
Meidän kuopuksen villahousut ovat käyneet auttamattoman pieniksi. Piti saada uudet pikaisesti tilalle ja tällaiset niistä tuli. Haeskelin kaupan lankahyllystä sopivaa lankaa ja koetin saada inspistä millaiset tekisin. Novitan Nalle langassa oli kiva vaalean farkun värinen meleerattu sävy ja päätin tehdä villahousuista farkkuhenkiset. Aloin neulomaan sen pidemmälle ajattelematta lahkeet ensiksi, mutta helpompi olisi mielestäni neuloa ylhäältä alas esimerkiksi Dropsin ohjeella, jolla olen neulonut esimerkiksi nämä esikoisen villahousut joskus aiemmin.

Tein "farkkuihin" reilusti pituutta ja lahkeita saa nyt aluksi kääntää. Meidän lapset ovat melko hujoppeja ja kasvavat vauhdilla, niin eipä tarvitse heti olla neulomassa uusia. Takamukseen tein pikku taskut ja pienet koristeet punaisella langalla. Lisääkin olisi voinut koristella, mutta en ehtinyt tässä kaikessa synttärijärjestelyiden kiireessä ja ultimate-flunssaa sairastellessa. Neulejäljessä ei kyllä ole kehumista, kun valmistuivat aika hötäkällä. Mutta olkoon nyt, kunhan ajavat asiansa ja ovat lämpimät. Villatakille tai -paidallekin olisi tarvetta. En ole vielä päättänyt millaiselle. Nähtäväksi jää. Mutta näillä mennään nyt. Paukkuvaa pakkas-tammikuuta!

13 kommenttia:

 1. Kivat housut.Olen tehnyt dropsin ohjeeella samaiset housut, nopea tehdä:)

  VastaaPoista
 2. Aivan super-hyper-suloiset!
  Ja taatusti kestävät&lämpimät:)

  VastaaPoista
 3. Söpöt housut, kiva idea! Ja tosi siistiltähän tuo jälki näyttää! :)

  VastaaPoista
 4. memmi: Tosiaan nämä ovat supernopeat tehdä ja lisäksi vielä helpot. Kiitos kun piipahdit :)

  Niinu: Kiitos kovasti :) Talvikeleillä villa tosiaan on tarpeen! Vaikka ulos ei ihan pienten kanssa tosin ole näillä yli -20 paukkupakkasilla asiaa.

  Mieli: Kiitos, kiitos! Prässääminen saa onneksi ihmeitä aikaan jos on tullut vähän hutiloitua :)

  VastaaPoista
 5. Ihan kun olisit lukenut ajatuksiani =D
  Minun piti tehdä villastot tytölle ja _juuri_ tuollaiset housut. No hankin kilon Cascadea ja piirsin mallit ylös -ja sitten loppui aika ja tuli muita tarpeita :D

  Kiva nähdä että noin kivalta ne olisivat näyttäneet, siis täydelliset ♥

  Teen muuten itse aina kaikki villikset ylhäältä alas, on mielestäni tosi nopea ja helppo tapa. Ehkä kesällä teen tuollaiset ensi talvella...

  VastaaPoista
 6. Ihana flunssapäivän piristys, kun täällä on näin moni käynyt kommentoimassa ♥ Lämmin kiitos kaikille täällä piipahtaneille!!

  Mirva: Kiitos kovasti. Tosi kiva, että kävit jättämässä viestiä :)

  anana: Ihan totta, ylhäältä alas on kätevintä tehdä! Jään odottelemaan millaiset sun villiksistä tulee :) Viimeisin villapaitasi on ihan superhieno, vaikka en olekaan ehtinyt käydä kommentoimassa. Samaa tyyliä olen mielessäni ajatellut näiden farkkujen pariksi. Ajatustenlukua näemma puolin ja toisin :)Kiitos kovasti kun kävit ja ehdit jättää viestiä!

  VastaaPoista
 7. no voi jummi sentäs miten söpöt!!

  VastaaPoista
 8. Mielettömän hienot villafarkut!
  Tänne eksyin pikku-ketun puuhamaasta ja näyttää ihanalta, täytyy tutustua tarkemmin :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos paljon Nipsu! Kiva, että eksyit paikalle ja tervetuloa toistekin :)

  VastaaPoista
 10. Huippu ihanat villahousut. Tykkään todella paljon. :-)

  VastaaPoista
 11. Kiitos Es-a! Olivat meillä tosi kovassa käytössä ja pituutta näyttäisi riittävän niin, että ainakin ensi syksy voidaan mennä samoilla :)

  VastaaPoista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥