maanantai 5. joulukuuta 2011

Virkattu (ärsyttävä) matto


Olen usein ihastellut virkattuja mattoja muiden blogeissa ja päätin, että haluan tehdä sellaisen meillekin. Hain Lankamaailmasta luonnonvalkoista trikookudetta ja se oli minun makuuni vähän liian paksua niin, että matosta tulisi liian "tönkkö". Päätin ryhtyä tuhoon tuomittuun puuhaan ja halkaista kuteen saksilla kahtia leikkaamalla niin, että saan kuteesta ohuempaa. Idea, jota ei olisi koskaan pitänyt syntyä! Saksiminen oli niin turkasen hidasta hommaa, että maton tekeminen kesti ikuisuuden. Eikä vähiten sen takia, että koko homma alkoi maistua vähintäänkin puulta sen tympeän leikkelemisen takia. Päätin, että kun tähän kerran olen ryhtynyt ja kuteet oli pakko saada, niin homma on vietävä loppuun asti! Eikä mitään muita käsitöitä ennen kuin matto on valmis. Valmiin kuteen paksuus vaihteli tosi paljon, vaikka yritin ostaessa valkata muka saman paksuisia keriä. Tämä näkyy kyllä sitten valmiissa matossakin. Että meinasi hermo mennä... Matto kuitenkin valmistui - ihmeiden ihme. Höyrytin sitä kolmeen kertaan ja edelleenkin se kupruilee ja luistaa jalan alla hengenvaarallisesti laminaatilla. Matto ryppyili tuossa ruokailuhuoneen lattialla pari viikkoa ja sai nyt lähtöpassit. Ehkä puran sen ja virkkaan vaikka jotain koreja. Who knows or even cares! :)

Jos oikein tympii, niin tämä kakku pelastaa päivän kuin päivän. Ohje on bongattu Pieni Lintu blogista ja on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. The perfect chocolate cake! Bloggaaminen ei ole oikein viime aikoina maistunut. En tiedä mikä tuli. Ehkä joulukiireet, ehkä ei vain huvita. Kässäprojekteja pukkaa silti ja kuvia ja juttua tulee sitten taas kun on tullakseen. Kai nämä taantumat on ihan tavallisia itse kullekin?

Huisin jänskää joulun odotusta silti kaikille!

ps. Meillä satoi juuri ekaa kertaa lunta!! Maa on valkoinen. Olispa vielä aamullakin, kun lapset herää. Nää meinaa menis pihalle lumeen touhaamaan niin, että suhina käy.

ps. Ohje on Kauhavan Kangasaitan Aura

6 kommenttia:

 1. Ihana matto!!!

  Toivottavasti se löytää teiltä paikkansa.
  Itsekin olen haaveillut virkatusta matosta, mutta vain ontelokuteesta. Toimisikohan se paremmin?  Löytyisipä minultakin tuollaista luonteen lujuutta saattaa yksi projekti päätökseen... Aina on monta rautaa tulessa, ja usein jotkut niistä hiipuvatkin ajan kuluessa. ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos H3idi! Varmasti toimisi paremmin ontelokuteesta. Käsityömessuilla katselinkin jo niitä vyyhtejä, mutta sinni ei vielä riitä uuden aloittamiseen :) Unohdin muuten mainita, että ohje on Kauhavan Kangasaitan Aura.

  VastaaPoista
 3. Minusta matto on ihana!
  Ei saa purkaa, laita vaikka koristeeksi jonkun tumman maton päälle?

  VastaaPoista
 4. anana: Hmmm... aikas hyvä idea!! Kokeilen. Kiitos :)

  VastaaPoista
 5. Jaan kokemuksesi. Virkkasin trikoosta parvekkeelle isuinalusia ja tyynyt. Eriväriset kuteet olivat niin eripaksuisia, että lopputulos oli tuskastuttavan epämääräinen. Tuhoon tuomittu koko yritys. Sinun mattosi lopputulos on hieno. http://kasillatehtyihanaturhuus.blogspot.fi/2014/05/matonkudevirkkausta-parvekkeelle.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En ole uskaltautunut kokeilemaan uudelleen, vaikka ihania mattoja ja muita virkattuja töitä olen paljon nähnyt. Kuteella todellakin on iso merkitys! Sinun tyynyistäsi tuli iloisia ja värikkäitä! Eipähän ole muilla samanlaisia! :)

   Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥