keskiviikko 15. joulukuuta 2010

The villahaalari ja pipo

Villahaalari lapselle on siis vihdoin valmis ja jonkinlaiset kuvatkin sain otettua tähän pimeimpään kaamosaikaan. Haalarin kylkiäisenä valmistui kisupipokin ja molemmat ovat jo kovassa käytössä. Viimepäivinä tosin on paukkuneet niin kovat pakkaset, ettei pihalle ole ollut asiaa. Lisäksi meillä ollaan oltu flunssassa ja itselläni selkä niin jumissa, ettei kävelemisestä tahdo tulla mitään.

Lankana haalarissa on 7 veljestä ja Gjestal - Janne raitalankana. Pipo taas on virkattu Novitan Huopasesta. Laitoin siihen vielä koristeeksi askarteluhuovasta pikkuisen tassun. Molempien malli on omasta päästä. Pipo on tehty samalla tavalla, kuin aikaisemminkin huovuttamani pipot. Haalari taas mahdollisimman yksinkertaisesti, ilman ylimääräisiä saumoja tai kikkailuja. Raglanhihaa kokeilin itseasiassa nyt ensimmäisen kerran ja toimii tuollaisessa alushaalarissa hyvin, kun hiha istuu napakammin hartioista. 

Ennen joulua pitäisi saada vielä jotain pientä valmiiksi joulupakettiin, mutta tämä sairastelu on valvottanut niin, että en ole juurikaan jaksanut puikkoihin, koukkuihin tai ompelukoneeseen tarttua. Toivottavasti tauti kohta helpottaa. Jouluun on enää vähän aikaa!! :)





torstai 9. joulukuuta 2010

Pientä joulupakettiin

Jämälangoista tekaisin nopsasti tällaiset pannat kummitädille ja kummitytölle joululahjaksi lähetettäväksi. Ohje on täältä. Jätin vain kokonaisleveyden hieman kapeammaksi ja lisäsin koristeeksi kukkaset.



maanantai 6. joulukuuta 2010

Pitsineulesukat

Ulkona sataa lunta. Ollaan lähdössä pulkkailemaan. On itsenäisyyspäivä ja meillä soi jouluradio. Lapsi teki elämänsä toisen kerran juuri kakan pottaan. Tällaisista pienistä, mutta iloisista asioista on meidän päivä tehty! :)

Sain nämä kauan sitten aloittamani pitsineulesukat valmiiksi. Varret neuloin jo joskus lokakuussa ja sukat vasta toissa viikolla. Kokeilin neuloa niin, että tein kumpaakin sukkaa samaan aikaan valmiiksi. Ensin kantapäät, sitten kavennukset ja lopuksi teräosat. Tuntui, että oli jotenkin nopeampi neuloa niin.

Näistä piti tulla ensin polvisukat itselle, mutta päätyivätkin jouluahjaksi. Lankana Nalle ja varren malli Novitan lehdestä talvi 2009.

Haalari on valmis. Palaan, kun saan kuvia otettua. Hyvää Suomen syntymäpäivää!

ps. Älkää antako puuttuvien lattialistojen häiritä! :)



keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Joulukalenteri

Viittä vaille kaksivuotiaalle ei oikein kaupan valmiista joulukalenteista löytynyt sopivaa. Niinpä tein lapselle taskujoulukalenterin, johon voi piilottaa mieluisia yllätyksiä ja jota voi käyttää seuraavinakin vuosina. Ensimmäisen päivän taskuun oli tonttu tuonut Hello Kitty -pinnejä ja Muumi-rusinoita.

Kankaat on Eurokankaasta ja puiset numerot Tiimarista. Ne olivat alunperin monivärisiä, mutta spray-maalasin kaikki valkoisiksi ja kiinnitin pienin pistoin taskuihin. Osassa taskuista on pieni huopasydän tikattuna koristeeksi.

Tein taskuista melko reilun kokoisia, että käsi mahtuu sinne kunnolla yllätystä kaivamaan. Isompia yllätyksiä varten voi sitten piilottaa kartan taskuun. Kalenterin koko on noin 75 x 100 cm ja ripustettiin se metallisella verhotangolla seinälle roikkumaan. Jännittävää joulun odotusta kaikille!