perjantai 31. toukokuuta 2019

Vappuhuivi

Aloitin jo kertaalleen neulomaan Janina Kallion Spotlight -huivia, mutta päätin purkaa neuleen, kun valitsemani langat eivät sitten näyttäneetkään hyvältä tässä huivimallissa. Huivimalli on kuitenkin todella kaunis ja mukavaa neulottavaa, joten halusin pian huivin uudelleen puikoille. Valitsin tällä kertaa Rouva Silmu&Solmun säihkysukkiksen sävyssä Vappuheila. Lanka on käsinvärjättyä merinovillaista sukkalankaa, jossa on nylon vahvike ja lisäksi stellinaa kimalletta antamassa. Ostin langan viime syksynä Tampereen kädentaitomessuilta ja tarkoituksenani oli neuloa siitä tyttärelleni sukat. Suunnitelma kuitenkin muuttui ja lanka päätyi tähän huiviin. Yhdistin kirjavaan lankaan valkoisen Gedifra Soffion (villa/alpakka/silkki) ja luonnonvalkoisen Schoppel Wollen Merino Lacen (merino/nylon/mohair), jotka neuloin siis yhdessä kaksinkertaisena. Minulla ei ollut tuota luonnonvalkoista merinoa riittävästi varastossa ja sitä ei enää myydä Suomessa, joten yhdistin siihen valkoisen Gedifra Soffion, niin sain sävyltään ja paksuudeltaan sopivan tuloksen aikaiseksi. Tyttäreni on aika herkkähipiäinen ja monet mohair-langat eivät siksi sovi, mutta tämä yhdistelmä ei kutita kyllä yhtään. Huivista tuli ihanan hempeä ja herkkä sekä lisäksi iso! Neuloessa huivi tuntui kovin pieneltä, mutta kasvoi oikeisiin mittoihinsa pingotuksen avulla. Huivista tuli pingotuksen jälkeen myös ihanan ilmava. Tähän on ihana kääriytyä vaikka viileänä kesäiltana ja kylmemmillä keleillä tämä yltää moneen kertaan kaulan ympäri kiedottuna. Ihana huivi neiti kesäheinälle!





8 kommenttia:

  1. Onpas kaunis huivi ja ihanat kuvat ❤️

    VastaaPoista
  2. Oi että miten kaunis huivi <3 Minuakin on vähän puraissut neulekärpänen. Olen saanut pari paitaa tehtyä tässä lähiaikoina ja uutta tekisi mieli taas laittaa alulle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤️ Oi, mahtavaa! Minullakin on paita puikoilla, mutta tuntuu, ettei se valmistu ikinä, kun olen joutunut sitä moneen kertaan purkamaan :)

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥