tiistai 6. marraskuuta 2018

Ompeluksia Almandiinin kankaista

Käsityöelämäni on siirtynyt lähes kokonaan Instagramiin. En halua kuitenkaan unohtaa blogia kokonaan, koska se on ollut olemassa niin pitkään. Lisäksi pidän siitä, että blogissa kuvia on mahdollista katsella isokokoisina. Haluan siis taltioida nämä kesän aikana valmistamani pienet ompelutyöt tänne käsityöpäiväkirjaani. Sain taas keväällä Almandiinista ihania kankaita testattavakseni ja kesälomalla ompelin niistä muutamia pieniä juttuja. Vihreä ei ole ollut minun värejäni oikein koskaan, mutta viime aikoina olen alkanut pitää siitä sisustuksessa ja jopa harkinnut ostavani jotain kaunista metsänvihreää lankaa. Niinpä ompelin tästä vihreäpohjaisesta Avocadot -puuvillapellavasta keittiön pöytään tabletit. Taustakankaana on tummanvihreä puuvilla ja vaikka en laittanut väliin tukikangasta, niin tabletit pysyvät jämäkästi ja ryppyyntymättä paikoillaan. Olen aikeissa ommella näitä lisääkin, sillä minulla on muitakin tähän tarkoitukseen sopivia Almandiinin kankaita jemmassa. Pienellä vaivalla saa kokonaan uuden ilmeen keittiöön ja pöydän pintakin pysyy siistimpänä. Tällainen tummankirjava kuosi onkin tosi hyvä lapsiperheessä, eikä heti näy, vaikka vähän kaakaota roiskahtaisikin liinalle.


Mietin pitkään, että raaskinko käyttää tämän kauniin harmaan Pilvet -puuvillapellavan pyllynalusiin, mutta kun meillä oli tarvetta saunapefleteille, niin pistin kankaan saksien ja hurautin neljä peflettiä saunojia ilahduttamaan. Minä rakastan saunomista ja ihana onkin ollut istuskella näin kauniiden peflettien päällä ja nautiskella saunan lämmöstä. Tämä melankolinen kangas on yksi minun suosikkejani. Osuu ja uppoa omaan melankoliseen luonteeseeni. Näissä pefleteissä ei ole taustakangasta, vaan reunat on pelkästään päärmätty.


Viiniköynnös puuvillasta ompelin keväällä kynäpussukoita lahjaksi opettajille ja loput kankaasta päätyi tyttäreni liiviin. Olin jo aikoja sitten pannut merkille Suuri Käsityölehdessä Almandiinin kankaasta tehdyn tikkiliivin ja halusin ommella sellaisen tyttärelleni. Hän valitsi kankaista itse tämän vaihtoehdon. Kankaassa onkin ihania kultaisia yksityiskohtia. Lehdessä kaava on ainoastaan aikuisten koossa, mutta tällainen liivi on helppo muokata lapsellekin sopivaksi. Tampereen Nextiilistä löytyi vinonauha ja vuorikangas sävysävyyn liivikankaan kanssa muutamalla eurolla. Nextiili on muuten ihan mahtava paikka kierrätyksestä ja ompelusta innostuneille. Kankaiden välissä on ohut vanu ja tikkasin vanun kiinni kankaan vinoneliöitä mukaillen. Liivin kaveriksi olisi kiva ommella joku nätti trikoinen pitkähihainen mekko. Itsellekin olen haaveillut tällaista liiviä. Jemmassa olisi jo siihen sopiva kangas - sekin Almandiinin valikoimista. Tänään hain Nextiilistä lisää vuorikangastakin. Materiaalit alkaisivat siis olla kasassa. Vain toteutus enää puuttuu, mutta onneksi tällaisen liivin ompelee muutamassa tunnissa.4 kommenttia:

 1. Niin kauniita käsitöitä 💛 Blogi on juuri päiväkirja, niin koen itsekin. Jälkeenpäin kiva katsella mitä on tullut tehtyä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤️ Päiväkirja tämä on nimenomaan minulle, vaikka toki myös muille luettavaksi ja katseltavaksi näitä postauksia teen. On tosi kiva palata blogiin ja tarkistaa miten joku juttu tulikaan tehtyä ja ihmetellä, että on tässä kaikessa kiireessä saanut jotain käsilläänkin aikaiseksi 😊

   Poista
 2. Kivoja ompeluksia! Kyllä pyllynalusetkin voi kauniista kankaista ommella! ;) tuo nextiili kuulostaa kyllä sellaiselta paikalta että olisi kiva päästä käymään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa ❤️ Olet ihan oikeassa, että pitäähän niiden peflettienkien kauniita olla 😊 Nextiili on ihan huippu paikka laadukkaiden kierrätysmateriaalien hankkimista varten. Siellä on kaikki siististi lajiteltuina niin, että löytää helposti etsimänsä. Ja hinnat ovat vain murto-osan normaalihinnoista.

   Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥