lauantai 31. maaliskuuta 2018

Satumainen keppihevonen

Tässä hän nyt viimein on! Vanilja - keppihevonen, jota on toivottu pitkään ja hartaasti. Tytär keksi, että hän haluaa tehdä keppihevosen ja viimein meillä oli aikaa toteuttaa tämä toive. Keppareiden kuvia selailtiin netissä ja tytär valitsi mielestänsä kauneimman. Tämän kepparin kaavat löytyvät Punatukka ja kaksi karhua blogista. Varastoista löytyi sattumalta sopivan vaaleanpunaista fleeceä, josta keppihevonen päätettiin tehdä. Keppari on tehty muuten kaavojen mukaan, mutta korvia pienensin hiukan. Tytär ompeli itse ompelukoneella kepparin kasaan. Keppari kiinnitettiin puiseen harjanvarteen puuvillalangalla. Silmät on tehty askarteluhuovasta ja ommeltu käsin paikoilleen. Harjaan tytär valitsi mieleisensä värit jämävillalangoista ja suitset ommeltiin liilasta Eurokankaan pilkkupuuvillasta. D-lenkit ovat vähän liian isot, mutta päätettiin hyödyntää ne, kun kerran jemmoista sellaiset löytyi. Kuvissa lenkit ovatkin lipsahtaneet vähän väärään asentoon, kun ennen kuvausta ratsukko kävi vähän laukkailemassa pitkin pihaa. Kylläpä tuli hyvä mieli, kun saatiin Vanilja tänään ihan valmiiksi asti. Kesäksi on jo tehty paljon leikkisuunnitelmia sen varalle. Myös pikkuveli tilasi itselleen oman kepparin. Hänelle kuulemma tehdään sitten sininen. Täällä on saatu nauttia aurinkoisesta pääsiäissäästä. Olen neulonut, ulkoillut ja huilaillut. Toivottelen myös teille oikein hyvää pääsiäisen aikaa!
8 kommenttia:

 1. Ihan mahdottoman suloinen! ❤ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Raisa <3 On kivaa välillä tehdä tällaisia suloisuuksia :)

   Poista
 2. Suloinen tuli minullakin tästä mieleen 😊. Ihanaa yhdessä puuhastelua on kyllä tuo keppihevosten teko. Pian toivottavasti pääseekin ihan kunnolla heppojen kanssa kirmailemaan kun lumet sulavat. Mukavaa pääsiäsen jatkoja teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista <3 Olen moneen kertaan katsellut niitä sinun tekemiäsi keppihevosia ja ajattelin jo, että meidän lapsiin keppari-innostus ei vain ole tarttunut. Nyt tyttö on kuitenkin puhunut kepparin tekemisestä jo useamman kuukauden ja onneksi saatiin tämä nyt vihdoin valmiiksi. Monenlaisia esteratoja on täällä jo suunniteltu kevään ja kesän varalle. Aurinko ainakin on viime päivinä paistanut kirkkaasti, joten kai se kevät sieltä kohta tulee :) Leppoista pääsiäistä myös teille!

   Poista
 3. Voi että, miten suloinen heppa 😍 En taida uskaltaa näyttää tätä meidän tytöille, heillä kun on nyt kepparikausi meneillään ja voi olla, että haluaisivat samanlaisen hepan heillekin 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika ♥ Se riski on tosiaan olemassa 😉 Meilläkin innostus tarttui ihan yhtäkkiä ja mikäs sen mukavampi kesäleikki, kuin kepparin kanssa juoksentelu!

   Poista
 4. Totta tosiaan, ihan mahdottoman suloinen tapaus tämä Vanilja:) Mukavaa puuhastelua lapsen kanssa ja tämmöiset on just parhaita projekteja, kun kaapeista voi hyödyntää erilaisia materiaaleja ja jämäpaloja. Nyt onkin saatu nauttia ihanista, lämpöisistä ja aurinkoisista keleistä, oikein mainiot kelit vaikka just kepparilla kirmailuun:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! ❤ Tällaisiin "satuhevosiin" käy tosiaan monenlainen kangasjämä. Mitä eksoottisempi heppa, sitä parempi :)

   Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥