sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Suomen Kädentaidot 2017

Euroopan suurimmat kädentaitomessut on minun osaltani kahlattu läpi. Kävijämäärien suhteen syntyi taas uusia ennätyksiä ja sen kyllä huomasi paikan päällä. Olin ajatellut, että käytän messuilla kiertelyyn koko sunnuntaipäivän, mutta suunnitelmiin tuli muutoksia viime hetkellä. Puolet perheestä oli lähdössä pelireissulle viikonlopuksi ja keksin perjantaina, että käydään tyttären kanssa pikainen messukierros illalla, että hänkin pääsee messuille. Pääkohteena meillä oli D-hallin nukkekotimessut ja lisäksi kiersimme pikaisesti A ja C hallit. Parin tunnin pikakierroksella ehti hyvin tekemään yleissilmäyksen messujen tarjontaan.


Lauantaiaamuna heräsimme kuopuksen alkavaan flunssaan ja totesin, ettei hänestä ole minulle messukaveriksi sunnuntaina. Niinpä kävin pikaisesti hakemassa ILOn osastolta Hedgehog Fibersin vyyhdin, joka jäi perjantain kierrokselta kaivelemaan. Somessa kauppiaat päivittelivät perjantain hyviä myyntejä ja pelkäsin, että väri ehtii loppua jos odotan sunnuntaihin.


Sunnuntain koko päivän mittainen kierros typistyi siis pariin tuntiin, kun kuopuksen flunssa oli vain pahentunut. Olin paikalla heti kymmeneltä ovien auetessa ja treffasin Helmoja ja hepeneitä -blogin Kristan. Koska tuohon aikaan aamupäivästä messuilla on vielä suhteellisen väljää, ehdin ripeästi kiertämään suunnittelemani osastot ja tekemään ostokset vajaassa parissa tunnissa. Olisihan sitä näkemistä riittänyt paljon pidemmäksikin aikaa, mutta hyvä näinkin.


Itse keskityin tänä vuonna lähinnä tarvikemyyjien antiin ja niistä erityisesti lankakauppoihin. Joukossa oli paljon uusia tuttavuuksia ja valikoima todella monipuolinen. Itselleni tarttui mukaan tuon Hedgehog Fibersin herkkulangan lisäksi Anna ja Eila lankakaupan valikoimista suloisen pehmeä The Chunky Yarn luonnonvalkoisena ja turkoosina. Lanka on Stitch & Storyn 100% merinovillaa ja puikkosuositus tälle langalle on 12. Näistä on tulossa pipoja. Ostin myös testattavakseni Kaupunkilangan Rotvallia kauniin petroolin sävyisenä, sillä en ole vielä koskaan neulonut Kaupunkilangasta. Lisäksi hankin kukkaronkehyksiä, silityskalvoja, heijastinkangasta, käsityömerkkejä ja ohuita pillejä himmeliaskarteluja varten. Taisinpa tilata myös Suuri Käsityö -lehden taas kerran itselleni.


Messuilla on hauska tavata jo tutuksi tulleita näytteilleasettajia, joita näkee aina vuosittain Kädentaitomessuilla. Aina yhtä ihana Almandiini oli mukana messuilla japanilaisine herkkukankaineen ja Tiinaa oli tietysti käytävä jututtamassa. Koska kuopukseni ei päässyt mukaan messuille, kävin kuvaamassa hänelle pienoisrautatiemessujen hienoja ratoja. Jos aikaa olisi ollut käytettävissä enemmän, niin olisin viihtynyt junia ihastelemassa paljon pidempäänkin. Ihan huikeita nuo pienoismiljööt junaratoineen. Myös se jäi harmittamaan, että en ehtinyt osallistumaan lukuisiin messujen työpajoihin. Kävimme perjantaina ainoastaan Sinellin työpajassa, missä oli mahdollisuus askarrella helmimassasta Suomi 100 aiheisia joulukuusenpalloja.

Ensi vuonna on toivottavasti parempi onni sairastelujen suhteen ja ehkä enemmän aikaa käytettävänä messuilla kiertelyyn. Toisaalta tällainen kolmen päivän taktiikka oli ihan toimiva ja tehokas - varsinkin kun satun asumaan tässä lähellä. Valokuvien osalta jouduin tyytymään kännykkäräpsyihin, kun kamera oli miehen ja esikoisen mukana pelireissulla. Instasta löytyy paljon lisää kuvia messupäiviltä. Olen Kädentaitomessujen pitkäaikainen vakikävijä, mutta taas tuli roppakaupalla inspiraatiota, sain tehdä kivoja hankintoja ja tavata muita saman henkisiä ihmisiä. Ensi vuonna taas uudestaan!

Sisäänpääsy messuille saatu bloginäkyvyyttä vastaan.

4 kommenttia:

 1. Hienot messut takana! Minä kiertelin messuja koko lauantaipäivän ja sen jälkeen vielä ikeassa. Hartiat jumissa repun kantamisesta, jalat muusina koko päivän kävelystä mutta kaikki sen arvoista! :) Järkevää tietysti olisi jakaa messuilu useammalle päivälle, jos vain mahdollista olisi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on sinulla ollut urakkaa lauantaipäivälle. Tuollaisen päivän jälkeen on varmasti jalat ja hartiat ihan muusia, mutta kyllähän sen kestää, kun on kivaa! :) Olen onnekas, kun satun asumaan tässä lähistöllä ja tuollaiset pikapyrähdykset messuille ovat mahdollisia. Mukavaa viikkoa sinulle! :)

   Poista
 2. Me viihdyttiin ystävän kanssa se koko sunnuntai messuilla. Ei itse asiassa kovin hyvin ehditty edes niitä junaratoja katsella 😃. Maanantaina kyllä väsytti, kun oli niin pitkä päivä. Oli tosi ihana nähdä pitkästä aikaa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että teillä oli hyvä messupäivä! Aina siellä riittäisi näkemistä monen päivän ajaksi ja aika tuntuu loppuvan kesken. Onneksi taas ensi syksynä messuillaan 😄 Kiva kun ehdittiin nähdä! 😘

   Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥