keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Almandiinin uutuskankaista ommeltua + Alekoodi

Sain jälleen kerran paketillisen Almandiinin syksyn uutuuskankaita. Tällä kertaa esittelen teille kaksi kangasta ja mitä olen niistä ommellut. Jemmassa odottelee vielä useampi toinen toistaan ihanampi kangas. Koska ompeluaikani on nykyisin niin kortilla ja valmista syntyy toivottaman hitaasti, halusin esitellä teille nämä valmiit työt ennen kuin kaikki kankaat on jo loppuunmyyty. Jos tämä japanilaisia kankaita Suomessa myyvä nettiputiikki ei ole tuttu, niin kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa valikoimaan. Tarjolla on todella hyvälaatuisia ja poikkeuksellisen kauniita kankaita laaja valikoima.

Ensimmäisenä esittelen kankaan, joka ihastutti tämän syksyn uutuuskankaista minua ensinäkemältä eniten. Kyseessä on Ruusut ja Linnut -niminen puuvilla-pellava, jonka pohjasävynä on kaunis vedenvihreä. Kuosi tuo mieleeni englantilaiset puutarhat ja kello viiden teen. Niin kaunista, naisellista ja romanttista. Selvää oli, että tästä kankaasta tulisi jotain tyttärelleni. Kun kangas on itsessään näin kaunis, niin haluan pitää vaatteen mahdollisimman yksinkertaisena. Siispä simppeli A-linjainen hihaton mekko röyhelökoristeella. Yritin jättää mekkoon sen verran väljyyttä, että se menisi vielä ensi kesänä. Mietin pitkään tuota röyhelön materiaalia ja päädyin lopulta hakemaan Eurokankaasta sopivan suikaleen silkkiorganzaa. Kaistale on käännetty kaksinkerroin ja ommeltu "putkeksi". Tämän jälkeen käänsin putken oikein päin, silitin saumanvaran keskelle ja ompelin päihin pienet päärmeet. Lopuksi poimutin ja ompelin sauman kohdalta mekon etukappaleelle. Toivon kovasti, että röyhelö säilyisi pesuissa mahdollisimman rypyttömänä. Tuota röyhelöä on nimittäin melko mahdoton silittää. Saimme kuvattua mekon yhtenä alkusyksyn lämpimänä päivänä, ensimmäisten lehtien jo kellastuttua. Luimme mekon ompelemisen aikoihin lasten kanssa iltasatuna Frances Hodgson Burnettin Salaista puutarhaa. Eikö voisikin kuvitella tämän mekon juuri tuohon puutarhaan?




Seuraavana työn alle pääsi Flamingot -niminen puuvilla-pellava. Vaikka nyt mennäänkin kohti talvea, niin ompelin tyttärelle tästä kauniista kankaasta shortsit. Kaava on Ottobren housukaavasta 1/2013 Hike or bike lyhennetty. Ympärysmitassa on reilusti väljyyttä, että shortsit mahtuisivat vielä ensi kesänäkin. Ylimääräinen väljyys on kerätty takakappaleen vyötärökujaan kuminauhalla. Minusta näistä shortseista tuli oikein suloiset ja voihan näitä toki käyttää myös näin syksyllä sukkahousujen tai leggareiden kanssa. Taskupussit on ommeltu pinkistä polkadot puuvillasta. Napinläven kanssa taistelin moneen kertaan. En ymmärrä miksi en saa Husqvarnani napinläpimittarilla napinläpiä onnistumaan. Mittari toimii kyllä ohuella kaksikerroksisella testitilkulla, mutta kun ompelen vyötärökaitaletta, jossa on paksuutta vähän enemmän tukikankaan, tikkausten tms. takia, niin mittapyörä ei toimi kunnolla. Muutaman kerran purettuani päädyin ompelemaan napinläven manuaalisesti. Onko muilla vastaavia kokemuksia?






Samasta kankaasta ompelin vielä itselleni meikkipussukan. Pussukasta tuli oikein sievä, mutta kyllä huvittaa, miten paljon sähläystä suhteellisen kokenut ompelija saa aikaiseksi yhtä pientä meikkipussia ommellessaan. Tätä tehdessä tuli tehtyä uskomattoman hölmöjä oivalluksia ja ratkoja heiluikin ahkerasti. Pussukan sisäpuolta en todellakaan aio esitellä, mutta tällä kertaa annoin itselleni periksi ja tyydyn kauniiseen ulkokuoreen. Pussukan koristeena käytin vanhaa brodyyrinauhaa ja nahasta näpertelemääni merkkiä. Tekstin ompelin Husqvarnallani. Lisäksi vielä mintunvihreä tasseli flamingojen tötteröhattujen kanssa samaan sävyyn :)




Koska kässäilytahtini on ollut viime aikoina naurettavan hidas johtuen lähinnä työ- ja ruuhkavuosikiireistä päätin, että en yritäkään saada kaikkia Almandiinista saamiani kankaita esiteltyä tässä samassa postauksessa. Väsyneenä ja kiireisenä sitä näköjään tekee hölmöjä virheitä, enkä halua pilata ihania kankaita sen takia. Myöhempiä tuotoksia siis toisella kertaa... Sain mahdollisuuden tarjota blogini lukijoille alekoodin Almandiinin verkkokauppaan. Koodilla: blogi saatte -15% alennuksen verkkokaupan tilauksista viiden päivän ajan. Aurinkoa alkaneeseen syksyynne!

12 kommenttia:

  1. Aivan ihana tuo mekko!Laitathan myöhemmin tietoa miten röyhelölle kävi pesussa?
    Myös shortsit ja pussukka on kivoja.On nuo kankaat vaan mahtavia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäpä yritän muistaa kertoa kuulumisia, kun mekko on käynyt ensimmäistä kertaa pesussa. Taidan pestä käsin ihan varmuuden vuoksi. Almandiinin kankaat ovat kyllä tosi kauniita ja tietysti sekin on mahtavaa, että ne ovat niin uniikkeja. Inspiraatiota nämä kangasihanuudet ainakin tuovat tullessaan! Kiitos sinulle Mamma A <3

      Poista
  2. Kauniita ompeluksia jälleen! Ja joskus ei vaan suju, vaikka olis miten yksinkertainen surautus tuloillaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos naurispelto <3 Joo, se on kyllä jännä, että joskus ei vaan suju, vaikka ihan yksinkertainen työ olisi tekeillä :D Nytkin shortsit ja mekko valmistuivat ihan kivuttomasti ja tuo pikkuinen yksinkertainen pussukka tuotti hirveästi ongelmia! Noh, valmista kuitenkin tuli, joten sitten vain kohti uusia haasteita :)

      Poista
  3. Ihan älyttömän kaunis tuo mekon kuosi! ❤ Kivat shortsit ja pussukka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilo oli ideoida ja ommella näistä kauniista kankaista! Tuo mekon kuosi on kyllä kaunis ja ihastuttanut monia. Kiitos paljon Raisa P <3

      Poista
  4. Ihastuttava mekko <3 Kuosi on tosiaan kuin salaisesta puutarhasta! Tosi kivat myös shortsit ja pussukka. Flamingokuosi sopii muuten värien puolesta mainiosti syksyy. Hyvän näköiset nuo shortsit sukkiksienkin kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin minustakin! Vaikka siinä ei ole punarintaa, niin kolibri kuitenkin :) Aivan ihana kirja muuten <3. Ajattelin näitä shortseja ommellessa, että ensi kesälle sitten. Mutta ihan hyvin sopivat näin syksyynkin. Täytyykin hankkia jotkut mätsäävät sukkikset tai leggarit, kun nämä ovat ihan ohuet. Kiitos Eerika ja hyvää viikonloppua <3

      Poista
  5. Niin kaunis alkusyksyn mekko, menee ihanasti vaikka joulunakin neuletakin kanssa <3. Almandiinin puuvilla-pellavat ovat kyllä ihan minunkin suosikkejani! Tosi kiva, että olet arjen tohinoiden keskellä ehtinyt vähän jotain ompelemaan ja näin kauniita juttuja vielä. Tuosta napinläpimittarista piti sanomani, ei ole nyt tullut käytettyä kyllä sitä hetkeen, että ehkä tuo paksuus sitten vain aiheuttaa sen, ettei se pyöri kunnolla. Muistan kun tein 2 vuotta (?) sitten sen villakangastakkini ja siinä oli alavara tehty erillisestä kappaleesta eikä taitteelta niin siinä myös saumanvarojen kohdalla mittari ei pyörinyt ja tein napinläven manuaalisesti. Villakangas on kyllä silti vielä paksumpaa (se oli velä sellaista bukleen tyyppistä) kuin tuo sortsi-kangas.Muilla materiaaleilla minulla ei muistaakseni ole kyllä ollut mittarin kanssa haasteita :).

    VastaaPoista
  6. Kiitos Krista kommentistasi ♥ On kyllä tosi kiva, että joskus ehtii jotain pientä käsityötä tehdä tämän kaiken kiireen keskellä. Nyt mun ompeluhuoneeni on niin suuren myllerryksen alla, että taitaa kestää hetki ennen kuin taas pääsen ompelemaan. Ehkä sitten sitäkin suuremmalla innolla :) En oikein ymmärrä miksi tuo napinläpimittari näin ohuella materiaalilla nirsoilee. Villakangastakin ymmärrän kyllä, mutta shortsin vyötärö on niin ohut. Onneksi sain kuitenkin manuaalisesti ihan hyvää jälkeä. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  7. Ensinnäkin, ihan mahtavaa että oot saanu järkättyä edes hitusen omaa aikaa ruuhkavuosien keskellä<3 Ihania juttuja olet siellä puuhastellutkin! Hurmaavan kaunis tuo mekko<3 Hienosti keksitty tuo röyhöle, se on kyllä tosi kaunis yksityiskohta. Ja shortsit! Hurjan nättiä tuo flamingokangas, ja shortseja sopii ilman muuta käyttää muulloinkin kuin kesällä!
    Käsityömessuilla olen päässyt hypistelemään Almandiinin kankaita, ne on kyllä tosi laadukkaan tuntuisia ja tietysti kauniita. Ja mikä parasta, ne näyttää sopivan monenlaiseen ompeluun.
    Omassa vanhassa koneessa oli tosi paljon ongelmia napinläpien kanssa, ja vyötärökaitaleen päädyt oli just niitä pahimpia. Mittari oli siis todella pitkän mallinen ja jäi tavallaan jostain kohtaa "ilmaan", kun kangasta ei ollut mittarin alla koko matkalla(myöskin vyötärökaitaleen saumanvarat aiheutti sen, että kankaassa oli paksuuseroa) eli toisin sanoen jäi junnaamaan paikoilleen. Hankalasti selitetty:D Näppäränä sait kuitenkin tehtyä manuaalisesti ja varmasti ihan yhtä siististi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna ♥ Näinä ruuhkavuosina tuntuu kyllä ihan erityisen mahtavalta, kun saa järjestettyä hiukan aikaa käsityöharrastuksellekin. Neulominen ja virkkaaminen käy minulta helpommin siinä kaiken ohessa, mutta ompelemaan en kykene jos ei ole aikaa. Vaatii jotenkin enemmän paikoilleen asettumista ja keskittymistä.
      Todennäköisesti minunkin koneessa ongelma napinläpien kanssa johtuu juuri tuosta materiaalien paksuudesta. Täytyisi vain ensi kerralla muistaa suosiolla käyttää manuaalivalintoja, että säästyy purkamiselta :) Mukavaa viikonloppua! Nähdäänkö muuten messuilla? ;)

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥