lauantai 29. lokakuuta 2016

Harmaan sävyjä

Paikallisessa kangaskaupassa oli taannoin kaikki trikoot hyvässä alessa ja kävin hakemassa sieltä pinon kankaita. Jostain syystä kaikki ostamani kankaat olivat harmaita. Mikä lie värittömyys nyt kiehtoi. Pitkästä aikaa ajattelin ommella myös itselleni jotain, joten varasin kaunista höyhenkangasta vähän enemmän. Tytär sai tunikan samasta kankaasta ja ensimmäistä kertaa meillä on nyt samisteluvaatteet. Ollaan siitä aika innoissamme :)

Lainasin kirjastosta Mekkotehdas aikuisille -kirjan ja siitä innostuneena kokeilin omaan tunikaani Vilma -kaavaa. Kiva ja rento tunika siitä tuli. Ainakin kotikäytössä tämä on varmasti mukava ja ehkäpä tätä voisi käyttää töissäkin. Itselleni laitan muistiin, että hihoihin voisi lisätä seuraavalla kerralla vähän väljyyttä.




Tyttären tunika on ommeltu A-linjaiseksi. Siihen voisi ehkä lisätä jotain taskua, pitsiä tai muuta yksityiskohtaa pirsteeksi, mutta nyt en vain jaksanut väkertää mitään erityistä. Jotenkin tuo trikoovaatteiden työstäminen ei ole ollenkaan minun lempihommaani, vaikka siitä mukavia vaatteita saakin aikaiseksi. Onko ideoita, mitä tyttären tunikaan voisi lisätä vai jätänkö noin?


Lisäksi ostin kahta lasten kuosikangasta. Pojan paidassa seikkailevat vekkulit liskot ja tytön paidassa on tyttöjä, norsuja, taloja ja kaikenlaista pientä piperrystä. Paidat ovat mallia perus, mutta tykkään noista kuoseista ja niiden hillitystä värityksestä. On helpompi yhdistää eri alaosiin, kun ei ole niin hallitsevia värejä tai kuoseja. Kumpaankin paitaan käytin samaa turkoosia resoria vähän väriä antamaan. Kuvissa lapset halusivat vähän irrotella :)


Ihana tunne, kun sain koko pussillisen kerralla ommeltua, eikä jäänyt tästä erästä kaappeihin kankaita lojumaan. Näillä ompeluksilla ehdin vielä nipin napin osallistumaan HommaHuoneen värihaasteeseen. Lokakuun väreinä ovat musta ja harmaa. Ruskan tänä syksynä kauniisti värittämä luontokin alkaa jo näyttämään melko värittömältä ja meidänkin pihan puut ja pensaat ovat jo melkein kaikki lehtensä pudottaneet. Sulauduimme siis hyvin joukkoon näissä harmaissamme :) Mutta kyllä tämä syksy onkin ollut kaunis ja poutainen. Nyt jäämme odottelemaan talvea ja toivottavasti valkeaa sellaista. Toivottelen oikein hauskaa viikonloppua teille kaikille!

12 kommenttia:

  1. Ihanat höyhenkankaat ja ohhoh, onpas sun hiukset kasvanut paljon viime näkemästä!
    Siitä on ilmeisen kauan aikaa siis, pitäis korjata asia ja koittaa järjestää jokin miitinki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mira ♥ Siitä taitaa tosiaan olla aikaa, kun ollaan viimeksi nähty ja tosiaan on tainnut tukkakin tässä välissä venähtää :) Miitinki voisi olla kyllä paikallaan :)

      Poista
  2. Tuo on kyllä mahtava tunne, kun saa tuhottua koko kangasläjän samantien. Mulla tuppaa aina jäämään joku kangas marinoitumaan, jos useamman kangaspalan yhtäaikaa ostan. Kivoja vaatteita! Höyhenkangas on erityisen kaunis! Mukavaa sunnuntaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikähän siinä onkin, että niin usein kankaat jäävät kaappiin odotelemaan. Vaikka kuinka ostohetkellä on inspis päällä ja ajattelee heti käyvänsä kankaiden kimppuun. Kiitos sinulle Eerika! :)

      Poista
  3. Oletpas ollut ahkera, pino kankaita samantien ommeltuna. Ja kauniita ovatkin paita ja mekot. Ihana nähdä sinusta kuvia. Kaunotar <3. Lapset ovat hauskoja kuvaustilanteissa. Aina niin sata lasissa, joko puolesta tai vastaan ;). Ihanat kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Kipa ♥ On minulla kaapissa aika paljon niitäkin kankaita, jotka on hankittu kauan sitten ja edelleen odottavat siellä ompelua. Tällä kertaa päätin, että ompelen heti kaikki kankaat valmiiksi puseroiksi. Sekin auttoi asiaa, että kaikki vaatteet olivat niin helppoja ja nopeita ommella. Paljon iloa viikkoosi!

      Poista
  4. Ihania vaatteita olet taas ommellut! Eikä harmaa ole ikinä tylsä, sehän on väreistä parhain ;) Mahtava tuo höyhen-kuosi. Sopii naisen tunikaan todella hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Oli kiva saada välillä itsellekin jotain uutta ja itsetehtyä päälle. Vilma kaava pääsee kyllä varmasti toistekin työn alle.

      Poista
  5. Sinä olet ollut ahkerana siellä! Tosi herkkä ja kaunis tuo höyhenkuosi, sopii teille molemmille niin nätisti. Kysyit yksityiskohta vinkkiä niin mitäs jos vaikka helmasta yhden höyhenen tikkais ompelukoneella eri väriseksi, jos sattuis joku höyhen oleen sopivassa asennossa? Tai voishan sen käsinkin kirjoa ;).

    Mukavaa loppuviikkoa teille, täällä on sadellut lunta :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä oliskin mainio idea! Selasin jo Pinterestistä kirjottuja höyhenkuvioita. Minulla on kirjontalangat aika vähissä, että täytyy varmaan käydä ostoksilla. Joku liukuvärjätty lanka voisi olla aika kiva tässä :) Kiitos Krista!

      Meille satoi vain ihan vähän lunta. Kunpa sitä tulisi vähän lisää. Hyvää viikonloppua teille! :)

      Poista
  6. Tosi kauniita vaatteita ihanista kankaista! Tuo onkin ihan parasta, kun saa kerralla ostetut kankaat heti vaatteiksi!
    Hmm..niistä yksityiskohdista. Ihan sama kävi mielessä kuin Kristalla, kirjomalla... Entäs jos kirjois jotain pörröistä/höttöistä lankaa noiden höyhenen ääriviivojen mukaan, tai sit jotain hopean väristä lankaa..Tai entäs oikeat linnun sulat/höyhenet. Pitää varmaan itse joskus kokeilla, kun olen haalinut niitä jemmaan miehen metsästysharrastuksen sivutuotteena..:D no joo, ei varmaan kovin käytännöllinen käyttövaatteeseen, mut johonkin erikoisempaan juttuun..kiitos inspiraatiosta:D mutta minusta tuo höyhenkuosi näyttää niin kauniilta ihan siltänäänkin, ettei se välttämättä kaipaa yksityiskohtia. Täällä onkin tänään sadellut lunta:) Mukavaa loppuviikkoa sinne:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Teillä kirjontamestareilla olikin hyviä ideoita! :) Ajattelin jotain liukuvärjättyä lankaa, mutta joku pörröinenkin olisi kyllä tosi kiva. Hmm... täytyy käydä katsomassa, mitä valikoimista löytyy.

      Tulisipa tänä vuonna valkea kunnon talvi. Pari viimeistä vuotta kun ovat olleet niin mustia ja ankeita, kun lunta ei olla tänne juurikaan saatu. Oikein hauskaa viikonloppua!

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥