perjantai 3. kesäkuuta 2016

Almandiinin ihanuudet + alekoodi

Kyllä puuvillan ompelu on sitten mukavaa! Ja varsinkin näiden Almandiinin laadukkaiden puuvilla- ja puuvilla-pellava -kankaiden. Tiina lähetti minulle heti hiihtoloman jälkeen ison kasan Almandiinin uutuuskankaita. Melkein heti oli visiot valmiina mitä mistäkin kankaasta ompelisin, mutta toteutus ja kuvaaminen on vain ottanut oman aikansa tässä kaiken kiireen keskellä. Almandiinin kankaat tulevat Japanista ja niitä voit tilata Almandiinin verkkokaupasta. Tiinan ja Almandiinin kauniit kankaat voi myös bongata useilta Suomen käsityömessuilla. Olen aikaisemminkin ommellut Almandiinin kankaista. Aikaisemmat postaukset löydät täältä, täältä, täältä, täältä, täältä ja täältä. Seuraavan viikon ajaksi Almandiini tarjoaa edun blogini lukijoille. Koodilla: blogi saatte -15% alennuksen tilauksistanne Almandiinin verkkokaupasta. Mutta katsotaanpa sitten mitä kaikkea sain kankaista aikaiseksi.

Tämä suloinen lilapohjainen kangas on nimeltään Ompelukoneet. Materiaaliltaan 80% puuvillaa, 20% pellavaa. Kangas on kuviointinsa takia kuin tehty käsityöihmiselle ja jotain kässäaiheista siitä oli tietysti ommeltava. Ompelin aiemmin keväällä itselleni projektipussukan keskeneräisiä käsitöitä varten. Tuolloin lupasin itselleni, että ompelen pussukoita lisää ja eri kokoisina. Sellaisia siis työn alle. Minulla oli jemmassa työkaverilta saamaani brodyyriä, jonka sävy sopi täydellisesti kankaan väriin. Tein siitä pienen yksityiskohdan pussukoihin. Harmaan ja beigen sävyiset vuorikankaat Eurokankaasta. Näihin pussukoihin mahtuu hyvin sukan, pipon, tumppujen ja huivinkin tekeleet.

 
 

Seuraava kangas on nimeltään Croissant ja se on niin ikään puuvillan ja pellavan sekoitetta. Ensin tästä oli tulossa verho keittiön ikkunaan, mutta kankaan leveys ei aivan riittänyt. En halunnut saumaa rikkomaan kuviota, joten päätinkin saksia kankaan muutamaksi keittiöpyyhkeeksi ja leivinliinaksi. Pyyhkeisiin ompelin ripustuskoukut Eurokankaan mustasta pilkkupuuvillasta. Minusta näistä tuli aika söpöt ja tällainen setti olisi kiva viedä vaikka viemisinä kyläpaikkaankin. Helppoa ja nopeaa ommeltavaa. Tykkään tosi paljon tämän kankaan kuvioinnista ja värimaailmasta. Ehkä vielä joskus teen ne verhotkin tästä kankaasta keittiön ikkunaan. Lämpimäisinä liinan alta pilkistävät kaurateeleivät, joita tykkään usein leipoa. Helppoja ja nopeita valmistaa, vatsaystävällisiä ja kevyitäkin vielä.

 


Meidän kuopus on innokas leipuri. Hän myös aina pukeutuu asianmukaisesti leipoessaan. Leipurinhattu täytyy olla ja tietysti essu. Edellinen essu oli jäänyt vähän pieneksi, joten ompelin pojalle ihan oman uuden esiliinan tästä värikkäästä Ketut ja Karhut puuvillasta. Kankaassa on ihana turkoosi pohjaväri ja värikkäitä eläimiä. Leikkelin essun vanhoja essuja mallina käyttäen ja kanttasin reunat Eurokankaan oranssilla kukallisella vinonauhalla. Tästä kankaasta saisi vaikka mitä hauskaa lastenhuoneeseen, leikkimökkiin jne. Uutta essua piti tietysti päästä kokeilemaan, joten pullataikina nousemaan, uuni lämpiämään ja pullantaita viettämään. Nam!

 
 
 
Samainen kuopus aloittaa ensi syksynä viskariryhmässä ja päiväkotiympäristö vaihtuu kouluun. Viskarit majailevat tällä hetkellä koulun tiloissa ja tätä kautta saavat käyttöönsä musiikkiluokan, kirjaston ja liikuntasalin. Viskarin jumppatuokioita varten ompelin pojalle jumppapussin tästä mainiosta Volkkarit ja pallot puuvillasta. Kangas on jotenkin ihanan nostalginen ja nämä sävyt meidän mieleen. Olen käyttänyt kuopuksella paljon turkoosia väriä, kun se hänelle niin hyvin sopii. Hyvät ohjeet jumppapussin ompelemiseen löytyvät Lydian blogista. Tällainen olikin tosi helppo ja nopea surauttaa ja isosisko tilasikin heti myös omansa. Kangasta jäi vielä jonkin verran ja ajattelin ommella siitä auton istuimiin takapenkkiläisiä varten säilyttimet, jonka taskuihin saa matkan ajaksi laittaa tavaroita. Sellaiset meiltä puuttuu ja tämä kangashan sopisi siihen tarkoitukseen ihan täydellisesti. Varsinkin kun Volkkarilla ajellaan :)


 

Tämä turkoosipohjainen Ruusut ja pallot puuvilla on aivan ihanan vintage henkinen ja niin kaunis. Kankaan nähdessään esikoinen tilasi siitä heti itselleen mekon. Ihan mekkomittaista en kankaasta saanut, mutta tunikan kylläkin. Ja voi miten ihanan sellaisen! Pinterestistä olin bongannut tuollaisen yksityiskohdan miehustaan ja halusin sellaista kokeilla. Tähänkin yhdistin työkaverilta saamaani brodyyriä. Laskostin brodyyrin ja ompelin käsin miehustaan ennen ompelua. Muutamaan kertaan sain purkaa, ennen kuin työn jälki oli kelvollista. Ihan täydellinen se ei nytkään ole, mutta olen tähän silti hurjan tyytväinen. Löysin Merlettosta vielä aivan täydelliset napitkin viimeistelemään ihanuuden. Tyttö tosin ihmetteli mekkoa sovittaessaan, että miksi olen ommellut siihen ruokalapun :) Kaava on sama, kuin viime vuonna ompelemassani pitsikaulusmekossa (SK 10/2013). Takana piilovetskari, pääntie ja kädentiet huoliteltu alavaroilla. Tämä tunika puetaan huomenna päälle, kun lähdetään viettämään eskarin kevätjuhlaa.


 
 
Annoin Tiinalle vapaat kädet valita kankaat valikoimistaan ja kylläpä hän osasikin valita meille mieleiset ja juuri meidän värisetkin kankaat. Kaksi Tiinan lähettämistä kankaista on vielä ompelematta. Toisesta on tulossa jotain kivaa syksyllä ekaluokan aloittavalle. Palataan siihen myöhemmin, kun saan valmista aikaiseksi. Tämä yhteistyö on ollut taas todella inspiroiva ja mieluisa minulle. Kiireistä huolimatta on ollut ihana istua ja rauhoittua aina välillä ompelukoneen ääreen ja saada aikaan jotain valmista ja kaunista. Lämmin kiitos Almandiinille tästä yhteistyöstä ♥ Helmoja ja hepeneitä blogin Krista ompeli aikaisemmin keväällä Almandiinin uutuuskankaista myös kaikkea suloista. Kristan ompeluksia kannattaa käydä kurkkaamassa täällä. Muistuttelen vielä, että alekoodilla: blogi saatte seuraavan viikon ajan Almandiinin kankaista -15% alennuksen.

Kesäkuussa ollaan ja lasten loma on alkamaisillaan. Minä jatkan vielä töissä muutaman viikon, mutta kiireet alkavat jo helpottaa. Ihanaa kesäviikonloppua kaikille teille lukijoilleni ja kiitos kaikista kauniista kommenteistanne ♥

(Kankaat saatu Almandiinilta)

24 kommenttia:

  1. Ihania, varsinkin nuo keittiöpyyhkeet ja reppu! <3 Eikä muissakaan ompeluksissa mitään vikaa ole! Almandiinin maahantuomat kankaat on kyllä todella kauniita ja palvelu putiikissa erinomaista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Almandiinin kankaat tosiaan ovat ihania ulkonäöltään, laadukkaita ommeltavia ja palvelukin on ihan huippua :)

      Poista
  2. Nämä on kyllä kaikki kerrassan upeita! Kyllä on varmasti Tiinakin ollut aivan ihastuksissaan :). Mekko taitaa kuitenkin olla suosikkini, ihan jo tuosta "ruokalapusta" johtuen, on niin kaunis yksityiskohta. Aika paljon nauratti kyllä tuo lapsen kommentti :D. Essu on myös aivan ihanan reipas. Sinun työkaverilla on kyllä ollut upeita pitsejä, onnentyttö, kun sait ne käyttöösi! Noihin kässäpussukoihinkin sopii kuin nenä päähän. Hei, seuraavalla kerralla kun toivottavasti nähdään, niin me rouvat voidaankin ottaa kässäpussukat mukaan ja turista samalla mukavia ja lapset saavat sitten leikkiä ;). Kiva kuulla, että pääset pian kesälomalle, olet sen kyllä niin ansainnutkin kaiken ahkeran ahertamisen jälkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ehdottomasti meidän täytyy ens kerralla ottaa kässäpussukat sisältöineen mukaan, kun nähdään! :D Onneksi kaivelin kaappeja sen verran, että silmään osui nuo työkaverilta saadut pitsit. Väreiltään sopivat ihan täydellisesti noihin kankaisiin. Kyllä minuakin huvitti tuo lapsen kommentti ruokalapusta :) Onneksi kelpasi kuitenkin hyvin päälle! On kyllä ihanaa, että koulukiireet alkavat hiljalleen helpottaa. Vielä pari lopputehtävän palautusta, niin pääsen lomalle siltä osin. Tosin sain hervottoman kesäflunssan viime viikolla, allergiaoireet siihen yhdistettynä... Mutta kunhan tästä toivun, niin ehkä se kesämieli sieltä tulee :) Mukavaa viikkoa <3

      Poista
  3. Ihania! Erityisesti tykkään jumpparepusta. Sellainen on itsekin pitänyt jo kauan ommella, Täytyypä kurkata linkkaamaasi ohjetta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos naurispelto! Jumppapusseja tarvitaan meillekin ehdottomasti lisää. Kannattaa tsekata tuo ohje, niin säästyy narujen pujottelemisen pähkäilemiseltä :)

      Poista
  4. Kuolalappu.. :D Kaikkea lapsille mieleen tuleekin.. Ihania ompeluita olet tehnyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä siinä minulla leuka loksahti, kun tuo kommentti lapselta tuli! :D Kiitos sinulle Raisa P!

      Poista
  5. Ihania ompeluja!
    Mukavaa viikonloppua teille! <3

    VastaaPoista
  6. VAu, mitä ompeluksia <3 <3 .
    Ja kauniita kuviakin jälleen. Upeista töistä on hyvä ottaa kuvia!

    Iloista kesää teille <3 Ja hyvää lomaa lomalaisille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauniista kankaista on hyvä ommella kauniita töitäkin :) Ja lisäksi ottaa paljon kuvia :) Kiitos sinulle Arkinen ja aurinkoa teidän kesään ♥

      Poista
  7. Wau, postaus pullollaan ihanuusjuttuja! Hieno juttu, että kiireistä huolimatta olet päässyt välillä hetkeksi istahtamaan ompelukoneen ääreen rentoutumaan ja upeita ompeluitahan siellä on syntynyt:) Aivan ihastuttava tuo mekko rekko kauluksineen, vai koristekauluksineen, vai ruokalappukauluksineen vai miksi sitä nyt kutsutaankaan:) Ruusut ja pallot -kangas suorastaan huutaa pääsyä mekoksi:) Kristan kanssa olette keksineet kyllä vaikka sun mitä noista Almandiinin upeista kankaista. Soveltuvat niin monenlaiseen ompeluun. Täällä on edessä vielä monta työviikkoa ennen lomaa, mutta kyllä se heinäkuu alkaa jo häämöttää:) Mukavaa kesää sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä onkin tehnyt hyvää päästä välillä tyhjentämään päätä ja ompelemaan sauma silloin tällöin :) Ruusut ja pallot -kangas on tosiaan aivan ihana ja taipuisi vaikka miten suloisiksi mekoiksi! Tsemppiä sinnekin jäljellä oleviin työviikkoihin. Heinäkuussa ollaan ennen kuin huomataankaan :) Kiitos Villa Pipo ♥

      Poista
  8. Aivan ihania ompeluksia siellä valmistunut <3 Tunika on niin kaunis! Tuo etukoriste tuo ripauksen vanhanaikaista henkeä tunikaan ja passaa tosi hyvin ruusukuosiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tuosta koristeesta tuli mukavan vanhahtava ja satuin löytämään napitkin, jotka sopivat samaan henkeen. Vähän työläs toteutettava tuo miehustan yksityiskohta oli, mutta käsin harsimalla ja sovittelemalla tuli kuitenkin valmista. Kiitos sinulle Eerika ♥

      Poista
  9. Onpa ihania kankaita! Varsinkin tuo ruusuinen mistä teit nuo pussukat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu :) Tuo ruusukangas on oikein ompelijan unelma :) Kaunis kuosi ja ihana väri.

      Poista
  10. Minä en osaa näitä eritellä sen kummemmin, kun kaikki näyttävät niin ihanille :)! Upea tunika, kaunis väri ja niin herttainen pääntien yksityiskohta. Projektipussukoille olisi edelleen käyttöä minullakin, sinä oletkin saanut monta kivaa uutta pussukkaa aikaiseksi. Ja essu, jumppapussi sekä leivinliinat kanssa ovat oikeita herkkuja! Mahtavaa, että teillä tykätään leipoa. Meilläkin poika pyysi, että leipoisimme ensi viikolla kakun yhdessä hänen isälleen, kun palaa pitkiltä reissuiltaan vihdoin kotiin :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna :) Projektipussukat ovat päässeet jo tositoimiin ja niissä on kuljeteltu erinäisiä keskeneräisiä virkkaus- ja neuletöitä :) Ihan hauskaa, että lapset tykkäävät leipomisesta. Hyvä syy tehdä aina välillä jotain hyvää herkuteltavaa :) Hauskaa viikonloppua teille!

      Poista
  11. Olipas upeita käsitöitä.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aurinkokujalla! Täytyypä käydä kurkkaamassa :)

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥