perjantai 8. huhtikuuta 2016

Ei kahta ilman kolmatta

Se oli heti joulun pyhien jälkeen, kun Namin näköinen -blogin Sanna postasi aivan ihanan neulomansa huivin. Tuosta suuresta laskeutuvasta huivista leveine palkkiraitoineen en vain päässyt yli, joten kysyin Sannalta vähän osviittaa langan menekkiin ja säntäsin nettiin etsiskelemään sopivaa lankaa. Sanna oli neulonut omansa Isagerin Alpaca 2:sta, mutta minä en löytänyt sen hetkisistä sävyistä omia värejäni. Mikä tahansa lanka ei minun superherkälle hipiälleni sovi, mutta löysin viimein Dropsilta ihanan Baby Alpacan ja Mulberry Silkin sekoitteen aivan täydellisissä sävyissä. Ei ehkä niissä ihan omimmissani, mutta niin kauniin keväisissä. Minulla oli siinä sopivasti monta päivää koulutusta, seminaaria ja junassa istumista ja neule etenkin joutuisasti. Kun sitten sain huivin valmiiksi, niin lopputulos ei ollutkaan yhtään sellainen, kuin olin kuvitellut. Huivi neulotaan tasona ja koska mallineule on sileää, neulotaan tietysti oikealla oikeaa ja nurjalla nurjaa. Olen kuvitellut, että käsialani olisi jo tähän päivään mennessä harjaantunut suhteellisen tasalaatuiseksi, mutta kattia kanssa. Neulejälki näytti aivan kamalan epätasaiselta ja Sannan huivista poiketen tekemäni ainaoikein reunuskin kupruili ihan säädyttömästi. Ilmeisesti tuo langan koostumus on suhteellisen ronkelia epätasaisuuksille tai sitten kurja nurja käsialani todellakin oli vain ihan hirveää. Tiedän, että viimeistelyllä olisi varmasti saanut pelastettua paljon, mutta yhden yön nukuttuani ja pahimmasta pettymyksestä toivuttuani nyppäisin langanpäästä kiinni ja purin hela hoidon. Säädin puikkokokoa puolikkaan pienemmäksi (3,5mm), vaihdoin sileän neuleen ainaoikeaan ja päästelin jo tutuksi tulleella Nurmilinnun ohjeella (ilman pitsejä) kolmannen Nurmilintuni. Aikaisemmat löytyvät täältä ja täältä. Kyllä tästä huivista ihan kiva tuli näinkin, vaikka vieläkin kismittää, etten saanut ihan sitä haluamaani. Ainakin huivissa on ihanat värit, lanka on suloisen pehmoista ja sain niitä leveitä raitojakin. Jos muuten haluatte ihailla todella taidokkaita neuletöitä ja superkauniita kuvia, niin suosittelen käymään Sannan ihanassa blogissa. Olkaapa te näppärämpiä ja neulokaapa itsellenne tuo ihana huivi! Ehkä minäkin joku päivä vielä sisuunnun ja pistän huivin uudelleen puikoille :)
  
 
 
 

26 kommenttia:

  1. Vitsi tuo ON KAUNIS KAUNIS!! Harmi kun aloin tekeen just yhtä huiva, mulla olis ollut muuten noita Dropsin lankojakin ollut jemmassa... Ainaoikein on kiva, kivempi kuin siloinen. Ja jos oikein helmen haluais niin tekis helmineuleella :)
    Mutta siis aivan upea ja ihana väritys!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nipsu ♥ Heh, helmineuleella sais tosiaan ihan tosihelmen :) Huivejahan ei voi koskaan olla liikaa, joten sitten seuraavaksi huiviksi niistä sun Dropseista tällainen! :)

      Poista
  2. Oih, just sellanen kuin itse voisin haluta <3 ! Ja kauniit värit. Sointuvat kauniisti yhteen. Olet aikamoinen, jos purit ensimmäisen version. Tämä huivi on aivan upea. Kelpaa kevään tulla ! Iloista kevättä <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näihin väreihin minäkin ihastuin! Näin murrettuja sävyjä en kyllä yleensä käytä, mutta halusin nyt kuitenkin kokeilla. Silkki on huivissa siitä kiva, että kylmällä se lämmittää ja kuumalla viilentää. Ajattelin, että tätä voisi käyttää aika pitkälle kevääseen. Kiitos sinulle Arkinen ja oikein ihanaa kevättä myös sinulle ♥

      Poista
  3. Tosi kaunis huivi! Kiva idea soveltaa Nurmilintua näin, ihan omanlaisensa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia! Tykkään kovasti Nurmilintu -huivin muodosta ja ajattelin, että leveät raidat voisivat näyttää kivalta tässä mallissa. Ja ihan kivaltahan ne tosiaan näyttävätkin :)

      Poista
  4. Tykkään ainaoikean rouheudesta. Nuo värit myös sointuvat nätisti toisiinsa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka tällä kertaa olisinkin halunnut sielää neuletta, niin tykkään silti kovasti ainaoikeasta pinnasta. Onneksi epäonnistumisten jälkeen sain kuitenkin ihan käyttökelpoisen huivin :) Kiitos sinulle Piia H!

      Poista
  5. Kaunis huivi, ihastuttavat värit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna ♥ Huivi tosiaan muutti vähän muotoaan sen jälkeen, kun viimeksi nähtiin :)

      Poista
  6. Dropsin Baby alpaca ON ronkelia neulottavaa! Muutamaan kertaa jouduin vauvan villatakin aloittamaan ennen kuin löytyi sopiva pintaneule, missä ei epätasaisuudet näkyneet....
    MK

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onpa lohdullista kuulla, etten vain sössinyt käsialani kanssa, vaan lanka oikeasti on vähän kimuranttia neulottavaa. Minulle jäi aika paljon jämiä langasta. Täytyy miettiä tarkaan, mitä niistä lähtee neulomaan, ettei mene taas purkuhommiksi :) Kiitos sinulle!

      Poista
  7. Kaunis huivi, ihanat värit! :) Harmi, ettei eka versio onnistunut..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! Värit tässä huivissa ovat minustakin kaikkein parasta. Työkaverit nauroivat, ettei minulta ainakaan tekeminen lopu, kun neulon saman työn aina kahteen kertaan :)

      Poista
  8. Mitä sinä höpötät, tämä on aivan ihana huivi! Mahtava idea muuntaa Nurmilintu tuollain ilman niitä pitsejä, voisin ihan itsekin kokeilla. Ja sävyt on kyllä ihan nappiin valittu.

    Niin, ja kiitos kauniista sanoistasi. Yhtä lailla minä täällä ihailen sinun töitäsi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllähän tästä ihan hyvä tuli näinkin, mutta et usko miten harmitti, kun ensimmäinen versio meni ihan mönkään! :) Minä viihdyn paremmin ilman pitsejä, niin saivat pitsit jäädä pois. Eivätkä ne kyllä tähän raitaversioon olis oikein sopinutkaan. Kiitos sinulle inspiraatiosta! Sinulla on todella ihana blogi ♥

      Poista
  9. Tämä on huikaisevan kaunis! Melkein kateellisena täällä katselen ja huokailen, kun en itse osaa tehdä tuollaisia huiveja :). Jos matkan varrella olikin ongelmia niin ei niistä tässä toisessa versiossa ole tietoakaan! Aivan ihana lopputulos ja olet sinä kyllä melkoisen sinnikäs nainen, ihailuni <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä huivi on ihan tosi helppo neuloa. Osaisit ihan varmasti! Ainoa haastavuus on siinä, että jaksaa tikutella riittävän pitkään pelkkää ainaoikeaa :) Minä olen sellainen jästipää, että jos lopputulos ei onnistu, niin puran ja väännän niin kauan, että saan mieleistäni. Ja olen huomannut, että varsinkin lankatöiden kanssa tätä perfektionistin vikaa minussa esiintyy. Kiitos sinulle Krista taas niin kauniista kommentistasi ♥

      Poista
  10. Apua, on muuten todella kaunis huivi! Nämä sävyt kelpaisivat minullekin. Minulla on sama ongelma sileässä neuleessa, nurja jää kamalan löysäksi. Olen juuri neulomassa vähän isompaa työtä sileänä ja toivon todella, että saan pingoituksella tasoittumaan. Muuten tulee itku. Oma huivi on edelleen tekemättä, ehkä eläkkeellä ehtii ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Sileä neule ei ole vahvuuksiani, mutta joissakin langoissa käsiala tasoittuu nätimmin. Tämän huivin kastelin ja liotin ihan kunnolla ennen pingotusta ja jälki tasoittui paljon. Kiva nähdä mitä sinulla on siellä valmistumassa :)

      Poista
  11. Kaunis huivi, ihanan harmoniset värit. Minulla on neulominen jäänyt nyt kevään tullen ihan kokonaan, pitäisi ainakin kaikki keskeneräiset saada tikutettua valmiiksi vaikka väkisin. Ehkä sitten syksyllä joku tällainen huivi puikoille :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huivi onkin ollut valmistumisesta lähtien tosi ahkerassa käytössä. Olen tykännyt erityisesti siitä, että tämä huivi laskeutuu tosi nätisti. Syksy tullen on sitten taas aika kaivaa puikot naftaliinista ja kääriytyä sohvan nurkkaan neulomaan. Huivia sitten puikoille! :) Kiitos Manda!

      Poista
  12. Vastaukset
    1. Yllättävän hyvin olen kotiutunut näihin itselleni vähän oudompiin väreihin. Ihanan keväiset värit ovat minustakin :) Kiitos sinulle Tiina ♥

      Poista
  13. Upean kaunis, näyttää myös niin unelmanpehmoiselle! Mielelläni kiepauttaisin harteilleni tuon huivin:) Ja varmasti se ensimmäinenkin versio on ollut kaunis:) Mutta ymmärrän kyllä..ainakin jos itseäni häiritsee omissa töissä jokin asia, niin lähden purkamaan aika herkästi ja niin monta kertaa, että olen tarpeeksi tyytyväinen lopputulokseen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen huomannut sun töistäsi, että perfektionistin "vikaa" taitaa löytyä sinustakin :) Käsitöitä tehdessä ja varsinkin neuloessa sitä käyttää niin paljon aikaa ja tekee ison työn, että sitten myös haluaa lopputuloksen olevan kaiken vaivan arvoinen. Joskus kyllä mietin, että onko tämä purkaminen nyt ihan viisasta. Mutta minkäs sitä itselleen mahtaa :) Kiitos Hanna ♥

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥