perjantai 26. helmikuuta 2016

Pussukoita

Tuli yhtäkkinen hinku ommella jotain pientä. Kaivelin puuvillakangaspinojani, jotka notkuvat uhkaavasti ja valitsin sieltä muutamia kivoja kuoseja pussukkaompeluihini. Syntyi projektipussukka tällä ohjeella kettukankaasta, jonka alkuperää en muista. Projektipussukasta tuli ensin liian iso ja sitten pienensin sitä liikaa. Tähän siis mahtuu vain pienet projektit. Isommille pitää ommella sitten isompia. Kuljetan aika usein neule- ja virkkaustöitä mukanani ja tällaisille pussukoille on siksi kovasti tarvetta.

Pastellisävyisistä pöllökankaista ompelin lapsille pikkuiset rahapussukat. Tämänkään kankaan alkuperää en muista, mutta vuorin pilkkupuuvilla on Eurokankaasta. Rahapussien mallin piirtelin itse. Edellisestä Almandiinin kangassatsista, jonka Tiina minulle lähetti, jäi jäljelle tuota ihanaa vihreää pöllökangasta. Ompelin siitä jo syksyllä työkaverini pöllöfanille tyttärelle kynäpenaalin. Kuva vilahti silloin instassa, mutta blogissa sitä ei ole vielä näkynyt. Kun samaa kangasta oli vielä jäljellä sai työkaverini siitä pienen meikkipussin tässä taannoin itselleen. Meikkipussin ompelin Hipun ohjeella. Semmoisia pikkuompeluksia tällä kertaa. Kevät kun lähestyy, niin alkaa vähitellen ompelutkin kiinnostaa. Nyt on kuitenkin vielä mukavan lumiset kelit, joten toivotan hauskaa talvista viikonloppua teille kaikille!






24 kommenttia:

  1. Voi, miten ihania. Myytkö muuten tuotteitasi jossakin?

    pienet.suloisuudet

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Monesti olen kyllä haaveillut pienimuotoisesta tuotemyynnistäkin, mutta toistaiseksi minulla ei ole ollut riittävästi aikaa siihen.

      Poista
  2. Pikkuompelut on kivoja. Ja kyllä niissä pienemmissäkin jutuissa montaa vaihetta on.. Ihania pussukoita. Noita samankokoisia pikkukukkaroita mullakin on vino pino valmiiksi leikattuna, mutta kun vetskarit loppui silloin niitä tehdessä kesken, koko pussukkaprojekti on jäänyt kesken.. Tykkään pöllökuoseista, mutta näistä tuo vihreä pöllökangas on oikein erityisen ihana! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minultakin loppuivat sopivat vetskarit kesken. Juuri kun olin vasta vauhtiin päässyt :) Tuo vihreä pöllökuosi on tosiaan ihan erityisen ihana ja niin raikkaan värinen. Kiitos sinulle Raisa P!

      Poista
  3. Aivan ihania pussukoita! Tuollaiselle projektipussukalle olisi käyttöä minullakin, kun välistä tulee kuletettua just lankatöitä mukana ja ainakin puikot tuppaavat tulemaan muovipusseista läpi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika! Minulle on käynyt ihan samoin. Viime aikoina olen kuljetellut käsitöitä kangaskasseissa, mutta tällainen pussukka on siitä näppärä, että kaikki saa vetskarin taakse piiloon. Neuloessa/virkatessa langan voi jättää pussukkaan ja jättää vetskarin vain vähän auki, jolloin lanka juoksee kätevästi kerältä :)

      Poista
  4. Hurjan somat pussukat ja ihanan värikkäät kankaat:) Tällaisillehan löytyy kyllä aina käyttöä:) Nytkin olisi tarvetta pienelle pussukalle tyttären hiuspompuloille ja isompi pussukka lasten värikynille. Kukkaronkehyksiäkin löytyisi useampaa sorttia, että nyt puuttuu vaan se inspis tehdä, ja pikkusen enemmän aikaa..:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä pussukoita olisi saanut tehtailla vielä ison läjän lisää, sillä käyttöä tällaisille tosiaan löytyy. Kunhan ehdin taas vetskarikaupoille, niin täytyy pistää uudelleen pussukkatehdas pystyyn :) Kukkaronkehyksiä olen minäkin monesti halunnut testata, mutta en ole saanut aikaiseksi. Aika taitaa olla täälläkin se isoin ongelma, joka käsitöiden tekemistä hidastaa! :)

      Poista
  5. Nämä on kyllä suloisia ja värikkäitä, keväisin tekee mieli tuollaisia kirkkaita sävyjä. Tiedätkö mitä, minullakin on suunnitelmissa ommella projektipussukka automatkoja varten, sellainen, mihin mahtuisi vaikka jokin kirjontatyö, sakset ja mitä pientä nyt milloinkin on mukana ;). Tällä viikolla en ole saanut oikein mitään käsitöitä kauheasti eteenpäin, on ollut sellainen kommellusviikko! Itseäkin ompeluttaisi nyt jo kovasti, toivottavasti huomenna pääsen koneen kimppuun :). Aurinkoista viikonloppua sinne suuntaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan saman huomaan minäkin, että keväisin tällaiset värit houkuttavat. Autossa tällainen pussukka olisikin varsin näppärä! Minullakin on kovin hitaasti kaikki keskeneräiset käsityöt valmistuneet. Usein aikapula ja kiire hidastavat, mutta välillä iskee vain väsymys kaiken kiireen keskellä, eikä saa sen takia mitään aikaiseksi. Toivottavasti teidän tuleva viikko on vähemmän täynnä kommelluksia. Oikein mukavaa viikonloppua teillekin! :)

      Poista
  6. Kivan näköisiä pussukoita! Ihanan värikästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle Unelmallinen! Nämä värikkäät kankaat tuntuvat ihanan piristäviltä kevättä odotellessa :)

      Poista
  7. Voi, miten suloisia pussukoita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! :) Nyt pitäis vaan saada vähän isompiakin pussukoita aikaiseksi, että mahtuu isommatkin työt.

      Poista
  8. Tarvisin ehdottomasti tällaisen projektipussukan. Pitääpä kurkata tuo ohje ja toivoa ompeluinspiraatiota:-). Lapsilla alkoi hiihtoloma, että ulkoilua ainakin pitää koittaa harrastaa, mutta eiköhän jossain vaiheessa ehdi ommellakin. Mukavaa viikkoa sinulle :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Toivotaan, että lomaviikolla löytyisi pieni hetki ja inspis vaikkapa projektipussukan ompeluun :) Mukavaa lomaa!

      Poista
  9. Oi, niin söpöjä ja ihanan värikkäitä pussukoita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Katariina! Pirteät pussukat ehkä piristävät aina vähän päivääkin :)

      Poista
  10. Ihanan raikkaita pussukoita! Projektipussille olisi minullakin tarvetta. Olen jo monta vuotta suunnitellut sen ompelemista, mutta aina se matka käsityö sujahtaa samaan kangaskassiin. Kyllä näistä sinun kuvistasi tuli taas iloinen mieli :). Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan sama juttu minullakin, että monta kertaa on tällaisen ompelu ollut mielessä, mutta en ole saanut aikaiseksi. Eipä tuon ompelemisessa kauaa mennyt, että pitäisi heti laittaa uusia paininjalan alle. Kiitos Hanna Mi!

      Poista
  11. Näissä on niin pirteä ja ihana kuosi, että en voi kuin ihailla. Tosi kivoja pussukoita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jani! :) Tosi kiva kun löysit tänne. Tervetuloa mukaan!

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥