lauantai 7. marraskuuta 2015

Pystyraitasukat [Upright striped socks]

Etsiskelin netistä vinkkejä kirjoneuleeseen ja törmäsin Taimitarha -blogissa näihin ihaniin ruutusukkiin. Oli ihan pakko kokeilla. Tämä tekniikka on nimeltään kerrosrivinousu ja todella helppo neulottava. Joka toisella kerroksella (värillisellä) neuloin kaikki silmukat oikein ja joka toisella (yksivärisellä) nostin neulomatta joka neljännen silmukan. Näitä kahta kerrosta vuorottelemalla muodostuvat nuo pystyraidat. Taimitarha oli tehnyt omansa ruudullisena, mutta minä tein pelkkää pystyraitaa, kun tämä pätkävärjätty lanka tällä silmukkamäärällä ei oikein vaihtanut väriä nätisti jos olisin ruuduttanutkin. Lankana sukissa on Novitan 7 Veljestä luonnonvalkoisena ja sateenkaariraitana. Sukat neuloin 3,5 mm puikoilla ja varressa silmukoita on 44. Tuli sopivat 6-vuotiaalle ja olipa muuten tosi mukavat neulottavat. Ehkä sitten seuraavaksi jotain ihan oikeaa kirjoneuletta. Toivottelen teille oikein mukavaa isänpäiväviikonloppua!

I wanted to do some coloured knitting. When searching ideas I found these beautiful socks made by Taimitarha and I absolutely wanted to try this technique. It's very easy to make. You just knit the coloured stripes normally and on white rows knit three and slip one. I used 3,5 mm needles and had 11 loops on a needle. The size is perfect for my 6-year-old.  I wish you a very nice weekend and happy Father's Day!


 

26 kommenttia:

  1. Oikein onnistuneet ja hauskalla tavalla erikoiset sukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maija N! Pienellä vaivalla ja helposti saa kivan näköistä pintaa :)

      Poista
  2. Onpas kivannäköiset! Tänä syksynä ei olekaan tullut sukkia tehtyä, mutta nyt iski inspis :)

    VastaaPoista
  3. OOH! Nämä mäkin haluan joskus tehdä. En ole oikein käyttänyt liukuvärjättyjä tai raitalankoja, mutta tänä vuonna joulun jälkeen meinaan kokeilla. Ihanat sukkaset, kerrassaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen vähän vierastanut noita liuku- ja pätkävärjättyjä, kun ei oikein koskaan tiedä miten nätisti ne millekin silmukkamäärälle istuvat. Mutta näistä tuli kyllä kivat. Kiitos sinulle <3

      Poista
  4. Voi miten hauskat sukat, ihan täydelliset tuosta raitalangasta neulottuina! :)

    Ihanaa syksyn jatkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari! Tätä sateenkaarilankaa olen tänä syksynä käyttänyt jo useampaan juttuun, mutta näistä sukista tuli hauskan erilaiset. Kiitos Mari ja mukavaa syksyä sinullekin! :)

      Poista
  5. Huisin kauniit. Tällaiset piiiitkinä polvisukkina, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein pitkinä sukkina olis kyllä ihanat :) Tämä neulos muuten ei ole sitten niin joustavaa, kuin pelkkä sileä oikea, joten kannattaa huomioida se silmukkamäärissä. Kiitos sinulla MiunMaun!

      Poista
  6. Melkoiset karkit, kerrassaan suloiset ja silti pirteät! Pitääpä laittaa ohje muistiin, jos vaikka jossakin vaiheessa innostuisi :). Ensin täytyisi kyllä neuloa keskeneräiset loppuun ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! Minustakin tuo valkoinen kivasti raikastaa tätä karkkilankaa. Näitä oli niin kiva neuloa, että tekisi melkein mieli laittaa heti toiset tulemaan samaan syssyyn :) Sukkatilanne on kyllä nyt ihan hyvä talvea varten, joten täytyisi ehkä aloittaa neuletakkiprojektia seuraavaksi.

      Poista
  7. Mahdottoman hauskat sukat :) Hyvin sopii sateenkaarilanka noihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika! Sateenkaarilanka on niin ihanan pirteää ja sopii tosiaan kivasti tähän malliin :)

      Poista
  8. Ihanuus, mitkä sukat ❤ ! Niin raikkaat ja pirteät, tuovat piristystä syksyn harmauteen. Mun on kyllä kokeiltava vastaavia, olisi hieman helpommat verrattuna niihin kirjoneulesukkiin millä aloitin kirjoneule kokeiluni :D. Purkuhommiksi nimittäin meni ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi ❤ No voihan nenä, että meni purkuun sinun kokeilusi. Kirjoneuleet ovat minustakin aika hankalia ja turhan vähän on tullut niitä harjoiteltua. Kokeile sinäkin välipalana tätä tekniikkaa. Minäkin pääsin pahimmasta kirjoneulevimmasta nämä neulomalla :)

      Poista
  9. Niin kaunit sukat, ihana kuviointi :) Sopii nätisti kenkien kanssa. Tulee varsi niin nätisti esille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Aika kivasti tosiaan sopii näin rennosti tennareidenkin kanssa. Mukavaa viikonloppua :)

      Poista
  10. Huiput sukat! Täytypä kokeilla tätä tekniikkaa! Kiitos ideasta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Caorann! Kokeile ihmeessä! Melkein uskallan taata, että ihastut tähän tekniikkaan :)

      Poista
  11. Aah, voi tuska miten hienot! Nää on varmaan pakko apinoida....!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos -P-! Pistä sinäkin puikoille tällaiset, mutta varoitan - nämä koukuttavat! :)

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥