perjantai 20. marraskuuta 2015

Messuviikonlopun ostokset

Viime viikonloppuna minä ja 43 830 muuta kävimme vierailemassa Suomen Kädentaidot messuilla. Minun vierailupäiväkseni valikoitui lauantai, jolloin olin sopinut treffaavani muutamia kässäbloggaajia messuhulinoissa. Tapasin messuilla Helmoja ja Hepeneitä -blogin Kristan, Hanna Mi -blogin Hannan sekä Villa Pipo -blogin Hannan. Oli ihana tavata nämä naiset ihan livenä! Kiitos teille mahtavasta messuseurasta! Lisäksi törmäsin blogistien käyttöön varatussa kahvilassa muutamaan ennestään tuttuun ja pariin ihan uuteen bloggaajatuttavuuteen.

Messut eivät tänäkään vuonna pettäneet, sillä näkemistä ja kokemista riitti. Paikalla oli sankka ja monipuolinen näytteilleasettajien joukko, paljon mielenkiintoisia tapahtumia ja esityksiä, näyttelyitä, työpajoja ym. Kaikkea sitä, mitä käsityöihminen toivoa saattaa. Minun strategiani tänäkin vuonna oli perinteinen: kiertely ensin, ostokset sitten. Ostoksia tein maltillisesti, mutta kaiken löysin, mitä ostoslistalleni olin kirjoittanut. Almandiinin osastolta mukaan tarttui taas ihanaa japanilaista puuvillaa ja Lentävän Lapasen valikoimista ostin Handun käsinvärjäämää pinkkiä sukkalankaa. Jouluaskarteluja varten hankin Charlottasta lasihimmelitarvikkeita ja diy paketteja lasienkeleihin. Lisäksi tilasin itselleni Suuren Käsityölehden huippuhyvään messuhintaan.

Koska Tampereen Lankamaailmassa oli myös messuviikonlopun kunniaksi tuntuvat alennukset ajelin sunnuntaina sinne ostoksille. Löysin Onionin Tussah Silk lankaa ihanassa sävyssä esikoisen pipoa varten ja Hjertegarnin kauan kuolaamaani tiikerilankaa. Ostin myös Knit Pron hiilikuituiset pyöröpuikot, sillä aion vihdoin opetella neulomaan sukat pyöröpuikoilla kaksi kerrallaan varpaista varteen. Kyllä nyt kelpaa taas vuosi fiilistellä näitä messumuistoja ja odotella seuraavia! Kiitos Suomen Kädentaidot!


18 kommenttia:

  1. Minäkin olin hullaantumassa messuilla kahden päivän taktiikalla ja shoppailu taisi vähän karata käsistä :D Mutta ihan parhaat messut ja jo nyt odotan seuraavia vuoden päästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä sitä helposti hullaantuu, kun on niin paljon shoppailtavaa! :) Kyllä nämä messut ovat käsityöläiselle ihan toinen joulu!

      Poista
  2. Minä vierailin ensi kertaa käsityömessuilla, eikä varmasti jäänyt viimeiseksi kerraksi! :) Kivoja ostoksia olet tehnyt. Minäkin olin tuota nallekangasta ostamassa, vaan korttipääte ei silloin toiminut ja pikkuneidin hermostuessa en viitsinyt lähteä automaatille ja takaisin. Ehkä kuitenkin pärjään niillä kaikilla muilla mukaan tarttuneilla kangasihanuuksilla.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän kyllä hyvin, että pieni messuseuralainen asettaa vähän rajoituksia messukiertelyyn! Harmi, että korttipääte reistaili. Onneksi nettikaupat palvelee messujen ulkopuolellakin! :)

      Poista
  3. Ihanat ostokset :) . Ja oli kyllä todella mukava tavata sinut ihan livenä ❤ . Päivä meni nopeasti mukavassa seurassa.

    VastaaPoista
  4. Kaikenlaista mukavaa ja pehmeää on sinullakin tarttunut mukaan. Täälläkin on messukankaat pesty niin josko niiden kimppuun vaikka ensi viikolla jo pääsisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla vasta tuo pipolanka pääsi puikoille ja sitä olenkin tässä ahkerasti purkanut ja neulonut vuoron perään ;) Taas ollaan alkupisteessä, mutta josko vaikka seuraavilla silmukkamäärillä tulisi oikean kokoista - huh huh! :)

      Poista
  5. Sieltähän olisi löytänyt vaikka ja mitä… <3 :) Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tosiaan löytyi ja olisi löytynyt paljon lisääkin ;) Harmitus, kun en sinua nähnyt, vaikka kovasti suunnittelin piipahtavani osastolla. No, ensi kerralla sitten!

      Poista
  6. Ihania löytöjä! Mulla tarttui messuilta mukaan lähinnä trikoita ja muutamia askarteluvärkkejä, kuten valkoista heijastinkangasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, olispa ollut mukava nähdä sinutkin! Muutamia tuttuja blogikasvoja messuväen joukosta bongailinkin, mutta sinua en joko nähnyt tai sitten en tunnistanut :)

      Poista
    2. Samat sanat :) Mutta eihän sitä tiedä jos joku kerta siellä nähtäisiinkin, sen verran oli hyvä kokemus, että varmaan tulee mentyä uudelleenkin jos vaan siihen on mahdollisuus! Lähdettiin silloin muutaman ystävän kanssa viettämään vapaapäivää ja päätettiin suunnistaa messuille kun koko poppoo on käsityönystäviä. Minäkin muuten yritin bongailla sieltä tuttuja naamoja, mutta heikoin tuloksin ja ei ihme, sillä väkeähän siellä riitti :)

      Poista
    3. Ihan helppo nakki ei ole siellä väentungoksessa tuttuja bongailla! ;)

      Poista
  7. Voi kun kivoja löytöjä olet tehnyt. Onhan tuollaiset messut käsityöläisten aarrepaikkoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta tosiaan! On kyllä mahtavaa, että saman katon alla on kaikki herkut saatavilla :)

      Poista
  8. Mahtavat messut tosiaan oli, nähtävää ja ihmeteltävää riitti:) Oli kyllä mukava yllätys törmätä sinuun ja jutustella ihan kasvotusten:) Nämä olikin minulle ensimmäiset kässämessut, joissa olen päässyt käymään. Ensi vuonna on pakko päästä uudestaan! Tuo "kaksi sukkaa kerrallaan" neulonta kuulostaa tosi mielenkiintoiselle, aika tehokasta sanoisin:D Ei ole sitä vaaraa, että jäisi toinen sukka tekemättä. Jos tässä joku päivä innostun neulomisesta, niin tuota pitää kyllä kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi kiva tavata! :) Sen jälkeen kun ekan kerran messuilla kävin, niin ei ole tainnut yhtään vuotta jäädä välistä. Joka vuosi on uudelleen päästävä. Saas nähdä, kuinka kahden sukan kerrallaan neulominen onnistuu ja varsinkin kun en ole vielä opetellut tuota varpaista varteen tekniikkaakaan. Netistä löytyy hyviä kuvallisia ohjeita, kuinka sukat tuolla tekniikalla neulotaan, joten uskon, että niiden avulla onnistuu. Kunhan vain uskallan aloittaa niin ehkä ne haasteetkin tulee päihitettyä :)

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥