sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Himmeli

Minun on pitkään tehnyt mieli kokeilla himmelin tekemistä. Hauraiden olkien työstäminen on vähän mietityttänyt, mutta onneksi joku keksi, että himmelin voi rakentaa muustakin materiaalista. Käsityömessuilla näkyi selvästi, että nyt on meneillään varsinainen himmelibuumi ja vihdoin minäkin pääsin sellaisen tekemistä kokeilemaan. Tai eihän tämä varsinainen himmeli ole, vaan tällainen himmelin osista koottu jouluinen koriste. Tästä tuli niin kiva ja ajaton, että voin hyvin kuvitella pitäväni tätä esillä muulloinkin, kuin joulun aikaan. Himmelitarvikkeet ostin käsityömessuilta Charlottan osastolta ja nuo korstekivet hain Sinellistä. Ohjeita himmelin kokoamiseen löytyy netistä runsaasti. Minä käytin tätä Kotivinkin ohjetta. Himmelin tekeminen on todella kivaa ja rauhoittavaa puuhaa. Jäin ihan koukkuun tähän touhuun! Joulupukinkonttiin on lähdössä pari DIY -settiä tällaista samanlaista himmelikoristetta varten. Toivottavasti saajat nauttivat himmelin tekemisestä yhtä paljon, kuin minä. Ihanaa ensimmäistä adventtia! Toivottavasti aurinko paistaa teilläkin yhtä kauniisti, kuin täällä meillä.

 
 

22 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Hannariina! Minullakin oli ensin tarkoitus kokeilla pilleillä, mutta sitten löysinkin näitä lasiputkia ja nämä kiilasivat edelle :)

      Poista
  2. Ihana! Mulla pillit odottaa vielä kaupassa, mutta olisi tarkoitus sellaisista rakentaa jonkinlainen himmelinkuvatus.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa P! Vielä ehtii loistavasti jouluksi. Ja jos ei ehdi, niin himmeliä voi minusta ihan hyvin pitää esillä muulloinkin :)

      Poista
  3. Nopsaanhan sinä sait sen tehtyä ja kaunis on lopputulos! Kiva idea antaa tarvikkeet lahjaksi :). Meidän vuosi sitten kässäkerhossa kokeilemamme pillihimmelit odottavat edelleen jatkokäsittelyä. Tai värikäs himmeliviirinauhahan niistä vain piti viime kesäksi leikkimökkiin tehdäkin, mutta tekemättä on edelleen ;). Ehkä ensi kesäksi :D. Tunnelmallista ensimmäisen adventin iltaa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä olikin nopeampaa puuhaa, kuin luulinkaan! Nuo osaset tein yhtenä iltana ja eilen kiinnitin ne yhteen. Ihan parin tunnin juttu! Värikäs pillihimmeli viirinauha kuulostaa tosi ihanalta ja muistankin, kun esittelit niitä teidän tekemiä blogissasi. Sellainen tosi värikäs pillihimmeli olisi tosi hauska leikkimökkiin tai lastenhuoneeseen. Kiitos Krista :)

      Poista
  4. Ooh, miten kaunis! Nämä sopii sisustukseen muutenkin kuin jouluna. Oi että, meille sellainen kullanvärinen himmeli kattoon roikkumaan! Tai sitten kattolampulle himmelijatkopätkä..:) Himmeleitä en ole itse päässyt vielä tekemään, mutta muistan lapsuudesta, kun meillä oli kotona sellainen jättikokoinen olkihimmeli ja olkipukkeja:) Lämpöistä joulunodotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kullanvärinen himmeli olisikin aivan upea!! Vähän saman tyylinen, kuin perinteinen olkinen, mutta kullan kimalluksella - wau :) Näitä lasiputkia on muuten myytävänä myös kullanvärisinä. Kiitos Villa Pipo :) Toivottelen teillekin oikein ihanaa joulun odotusta!

      Poista
  5. Kaunis! Mitä nuo sinun "pillisi" ovat, tämä on niin paljon ylellisemmän näköinen kuin muut mitä olen blogeissa nähnyt. Tuoollaisen pienen sievän somisteen voisikin ehtiä vielä jouluksi näpertelemään. Meillä tosin roikkuu katossa jo ihan perinteinen olkihimmeli, anopin tekemä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Manda! Nämä "pillit" ovat lasiputkia. Löytyy esim. Charlottan nettisivuilta nimellä kierteinen lasiputki. Näitä on siellä hopean ja kullan värisinä. Minustakin nämä ovat kauniita ja siroja. Hyvin ehtii tällaisen jouluksi näpertelemään. Tuolla ohjeella hiffasin nopsasti miten kuvio kasataan ja koko juttuun aikaa meni ehkä parisen tuntia. Mukavia jouluaskarteluhetkiä!

      Poista
  6. Kaunis ja herkkä! Eihän tuota raaski joulun jälkeen ottaa ollenkaan pois. Tuollainen hopeanhohtoinen himmeli koristekivineen sopii niin hyvin kyllä talvikoristeeksikin. Kiva kun on tullut kaikkia uusia raikkaita variaatioita perinteisen olkihimmelin rinnalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika! Kyllä minä taidan roikottaa tätä paikoillaan vielä pitkälle joulun jälkeenkin. Nyt vain olisi hirveä hinku tehdä lisää näitä :)

      Poista
  7. Aivan upea koriste! Himmeleitä on kyllä nyt blogit pullollaan, mutta eka kerta kun näin siihen lisättävän noita "kristalleja". Ihan huippu idea, pakko apinoida se, koska himmelin tekemisestä haaveilen minäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos -P-! Kässämessujen ostoslistalla luki pillihimmelitarvikkeet, mutta sitten kun näin nämä lasiset versiot, niin visio vaihtui heti. Nyt pitäisi vain saada lisää materiaalia, että sais vääntää lisää :) Sellainen lasinen iso himmeli vaikka valaisimeen yhdistettynä olis aika huikea!

      Poista
  8. Wau, tyylikäs himmeli! Lasiputket ovat niin kauniita tässä, tuovat ihan erilaista hehkua ja ylellisyyttä. Minä otin vähän ison palasen tuikkuhimmelini kanssa, kyllä se valmistuu ajan kanssa :). Nämä osat on kyllä helppoja tehdä, mutta isommassa se kasaaminen on kyllä aikaa vievää puuhaa (puhumattakaan niistä tuikkujen leikkuusta :D). Olisinpa ollut viisas ja aloittanut suosiolla näillä kauniilla lasisilla! Ihanaa alkanutta joulukuuta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hana Mi :) Tuikkuhimmelin tekoon saa varmasti käytettyä aikaa ihan toisella tavalla, kuin tähän valmiista materiaaleista valmistettuun. Luulin kyllä, että kokoamiseen menisi enemmän aikaa, mutta se olikin tosi nopsaa puuhaa. Ja niin kivaa! Ihanaa joulun odotusta sinullekin ♥

      Poista
  9. Minullakin on ollut lasiputkia jo vuoden ajan marinoitumassa laatikossa...kristalleja olisi myös hajamalleja...hmmm,saisinkohan aikaiseksi himmelin:D?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Pari kynttilää, lasi glögiä vähän joulumusiikkia ja himmeli syntyy ihan itsestään :) Kiitos sinulle Mamma A! :)

      Poista
  10. Todella hieno! En ole ikinä pitänyt himmeleistä, kun pelkään että ne hajoavat oljet ovat kohta joka paikassa. Mehupilleistä olen nähnyt mahtavia versioita ja innostunut. Vielä en ole kokeilemaan päässyt. Vaatii liikaa kai keskittymistä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Himmeli siinä perinteisessä oljen sävyssä ei vuosiin ole ollut ehkä se trendikkäin joulu- tai sisustusjuttu, mutta nyt on kyllä semmoinen himmelibuumi päällä. Ja materiaalivaihtoehtoja löytyy! Minäkin luulin, että vaatii hirmuisesti keskittymistä ja pitkäjänteisyyttä, mutta eipäs pitänytkään paikkaansa. Osia syntyi ihan tuossa tuokiossa tupsahtelemalla. Kokeile rohkeasti vaan! Kiitos kommentistasi Koivurinteen rouva! :)

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥