maanantai 12. lokakuuta 2015

Toinenkin Nurmilintu

Kuukausi sitten tarvitsin junaneuleen Helsingin työreissua varten. Olen jo pitkään ihastellut Novitan Huurre -langan kauniita sävyjä ja nappasin sitten edellisenä päivänä ruokatunnilla sitä liilan sävyisenä. Malliksi valitsin Heidi Alanderin Nurmilinnun, jonka neuloin ensimmäisen kerran viime keväänä. Tällä kertaa neuloin ohjeen kauniit pitsineuleosuudetkin. Ainaoikein osio valmistui yhdessä hujauksessa junamatkoilla ja koulutuksessa istuessa, mutta ensimmäisen pitsiraidan kohdalla alkoi takkuaminen. Ohjeessahan ei ole mitään ihmeellistä tai vaikeaa, mutta miten voikin ihminen sählätä niin, että joka kerroksella jää vähintään yksi langankierto välistä ja silmukkaluvut ei sitten tietenkään täsmää. Onneksi loput kaksi pitsineuleraitaa meni sitten jo helpommin ja parissa viikossa verkkaisella tahdilla neulottuna huivi oli valmis. Ohjeesta poiketen neuloin huivin vitosen pyöröillä ja lankaa kului lähes täsmälleen yksi kerä. Jäljelle vain muutama metri.

Minulla oli hieno visio kuvata huivi kuuran peittämässä metsässä aamuauringossa, mutta viikko sitten saamani syysflunssa sotki suunnitelmat. Kuvauspaikalle jaksoin yhtenä iltana nuhanenäni ja päänsärkyni kanssa raahautua kävelylle, mutta kuurasta ja aamuauringosta ei ollut silloin tietoakaan. Huivin sävyt eivät tässä valossa toistu ihan oikein, sillä valo on turhan sininen tuohon aikaan illasta. Huivista tuli ihanan kevyt ja pehmeä. Siitä tuli myös tarpeeksi iso, jotta siihen on kiva kääriytyä talven tullen. Tämä huivi ei jää minulle, vaan meinaan paketoida sen joululahjaksi. Tämä onkin vuoden ensimmäinen joulupukinkonttiin valmistunut neule. Luulen, että kovin montaa itsetehtyä lahjaa ei tänä vuonna minun käsissäni valmistukaan, sillä kiirettä tulee riittämään. Aloitin nimittäin tänä syksynä opiskelut työn ohessa. Kivalta tuntuu, mutta jännittää miten saan ajan riittämään kaikkeen ja oppiiko tässä iässä enää mitään uutta. Edessä on tiukka vuosi, mutta toivon, että lopputulos on kaiken vaivan arvoinen. Minä lähden tästä hörppimään kuumaa, jotta saan itseni kuntoon. Yrittäkäähän pysyä terveenä!







24 kommenttia:

  1. OjOj, mitkä kauniit sävyt ja tosi kaunis malli!!
    Minäkin ihastelen huurteita, mutta kun en ole keksinyt, mihin sitä laittaisin... Scarf could be a great idea!
    Koitahan tervehtyä, flunssa on sieltä ja syvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huurre langoissa on niin nätit sävyt ja just mun makuuni. Tekisi mieli tehdä itsellekin huivi, mutta voisin kyllä keksiä jonkun toisen mallin vaihteeksi. Pistä sinäkin huivia puikoille! :) Kiitos Nipsu!

      Poista
  2. Ihanan värinen huivi ja malli on tosi kaunis. Ihana pitsikuvio!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa P! Tykkään kovasti tämän huivin epäsymmetrisestä muodosta. Asettuu tosi nätisti kaulaan ja voi pitää myös hartioilla lämmikkeenä. Tuo pitsikuvio on kyllä kaunis!

      Poista
  3. Kaunis huivi! Pitsineule on kaunista, mutta sen tekeminen tuskastuttavaa. Minulla on tekeillä pitsisukat ja vähän väliä olen saanut purkaa, kun silmukat eivät täsmää.
    Pikaista paranemista! Täälläkin niiskutellaan (joka vuosi se iskee juuri ennen syyslomaa), mutta pahin alkaa olla ohitse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano Manda! Siitä onkin aikaa, kun olen viimeksi pitsineuletta tehnyt ja ohjeenlukutaito/keskittymiskyky taisi olla aika ruosteessa. Purkaa sai moneen kertaan, mutta sinni riitti ja huivi tuli valmiiksi. Pitsisukat kuulostaa ihanalta! Nyt kun on vauhtiin päässyt, niin voisin minäkin laittaa vielä jonkun toisen pitsineuleen puikoille :) Hyvää syyslomaa teille ja toivottavasti nuhanenät paranevat pian!

      Poista
  4. Kaunis huivi. Taas yksi neuleohje mun jonon jatkoksi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Tämä Heidin huivimalli on tosi kaunis ja lisäksi mukavaa neulottavaa - pienistä sähläilyistä huolimatta... Laita ihmeessä jonon jatkoksi! :)

      Poista
  5. Kaunis noin raitalangasta tehtynä. Oma nurmilintuni on ollut jo puoli vuotta tekeillä, eikä taida kuoriutua ikinä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, toivottavasti saat vielä kipinän neulaista huivin loppuun. Yllätyin itsekin, että lanka raidoittui noin nätisti ja sopii mielestäni oikein hyvin tähän malliin. Kiitos Sude!

      Poista
  6. Oijoi! On hieno ja kuvat kivat. Tämä malli voisi olla joskus kiva tehdä. Huurre lanka onkin aivan uusi tuttavuus. Pitääpi tutustua joskus. Tuolla minullakin odottelisi kuvausta Titanium...mutta en oikein vielä ole saanut aikaseksi. Paranehan pian ja tsemppiä uusiin haasteisiin ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Arkinen ❤ Minulla taas on Titanium kokeilematta ja olen sitä monessa blogissa ihaillut. Odottelen sinun kuviasi siitä. Jos sitten seuraavaksi huiviksi se :)

      Poista
  7. Voi sitä onnellista, joka tämän kauneuden saa aattona lahjapaketista! Upea sävy, sopii ihan täydellisesti tulevaan talveen. Toivottavasti olo on jo siellä kohentunut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! Tykkään tosi paljon tämän langan sävyistä. Tekisi tosiaan mieli neuloa jotain itsellekin, mutta en osaa päättää mistä sävystä :)

      Poista
  8. Wau, todella upea huivi ja kauniin syksyinen tunnelma kuvissa. Kerrassaan upeat nuo pitsit. Luulempa että en itsekään ehdi paljon joululahjoja ommella, koska edessä olisi opiskeluissa loppurutistus ja tietysti samalla käydä töissä..Näiden ja perheen arjen yhdistäminen on välillä tuntunut rankalta, mutta jotenkin ne asiat vaan saa järjestymään:) Tsemppiä sinulle opiskeluun ja paranemisia!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkään olen pohtinut tätä opiskelukuviota ja nyt sitten uskaltauduin aloittamaan. Paljon se tulee varmasti vaatimaan ajankäytöllisesti, mutta kun motivaatio on kohdillaan, niin toivottavasti saa enemmän aikaiseksikin. Kiitos sinulle Villa Pipo!

      Poista
  9. Valtavan kaunis huivi, pitsikuviot ja kaikki <3 Voisin ottaa tuollaisen vaikka heti itselle. Pitäisi siis itse yrittää tehdä, mutta luulenpa, että siitä tulisi ikuisuusprojekti. Tällä hetkellä yritän saada tolkkua elämäni ekoista kirjoneulesukista ja voin paljastaa, että kyllä on langat solmussa ;) Ja olipa muuten tutun kuullosta tuo visio kuvista... Itselläkin on usein hienoja kuvitelmia, mutta jotenkin ne tahtoo välistä lyssähtää milloin mihinkin. Visiosta huolimatta huivi istuu kyllä oikein hyvin tuohon kuurattomaan maisemaankin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika! Minulla aina lähtee mielikuvitus laukkaamaan kun suunnittelen kuvia blogiin ja usein on sitten tyytyminen vähän muuhun, kuin oli suunnitellut :) Minunkin tekisi mieli aloittaa joku kirjoneule, mutta taidan ensin tikutella edellisen homman loppuun. Olen ihan varma, että hienot sukat sieltä sinun puikoiltasi loppujen lopuksi tipahtavat :) Kuvia odotellessa :)

      Poista
  10. Upea huivi, niin kauniin harmoniset sävyt. Tuttuja nuo kuvaussuunnitelmat suhteessa toteutukseen. Sinun kuvissa kylläkin on aina niin ihanaa tunnelmaa, että hämmästelen vain mitä sieltä olisi tullutkaan, jos olisit alkuperäisen suunnitelman saanut toteutettua ;). Toivottavasti flunssa on jo poissa! Tsemppiä uudenlaiseen arkeen. Itsekin muistan miten se otti oman aikansa, kun opiskelin töiden ohella. Kyllä siinä aika luovasti sai käyttää aikaa, että sai sen riittämään kaikkeen. Villakoirat saivat rauhassa vilistää lattioilla, ja opin olemaan armollisempi itselleni, kun ei kaikkeen aika riittänyt. Hyvin selvisi vähemmälläkin siivoamisella ja touhuamisella :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna taas ihanasta kommentistasi ♥ Nuo kuvausasiat taitaa olla meille molemmille kovin tärkeitä. Aika usein lopputulos ei minulla täsmää suunnitelman kanssa, mutta saattaa silti olla jopa mieluisampi. Onhan se kiva, että kuvissa näkyy oma kädenjälki, eikä haittaa vaikka kuva ei teknisesti olisikaan niin täydellinen. Opiskeluasiat jännittää kovasti! Opinnot ovat vielä ihan alussa ja tahti vasta kiihtymässä. Tänään selkisi taas yksi asia opintojen toteutumisen kanssa, mutta monta juttua on vielä auki. Pikkuhiljaa tässä kuitenkin yritän päästä vauhtiin ja pitää mielen avoimena. Tuo on varmasti hyvä ohje, että pyhittää aikaa suosiolla tärkeämpien asioiden hoitamiseen. Pyykätä ja siivota ehtii varmasti vielä tarpeeksi opiskelujen jälkeenkin :) Mukavaa viikkoa sinulle!

      Poista
  11. Nytpä tiedänkin mitä teen kaapissa vuosia lojuneesta Huurteesta! Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huippua! Mä tulenkin sitten kurkkimaan millaiseen muotoon sun Huurteesi pääsi :)

      Poista
  12. Onpa se kaunis <3 ja ihana liukuväri langassa, sopii hyvin. Oma Nurmilintuni on edelleen puikolla, kun päätinkin jatkaa sitä hieman isommaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maija! Lanka raidoittui tosiaan kauniisti. Huivin koon kasvaessa viimeiset kerrokset syntyivät minullakin vähän nihkeästi. Toivottavasti saat tsempattua vielä viimeiset kerrokset, niin pääset talveksi kääriytymään omaan Nurmilintuusi :)

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥