keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Eripäheet treenipöksyt

Esikoinen aloitti tänä syksynä koriksen. Nyt kun jumppavaatteita tarvitaan korisharkkojen lisäksi harva se päivä eskarissa ja iltiksessäkin huomasin, että meille tarvitaan treenivaatteita pikaisesti lisää. Aloitettiin pöksyistä. Eurokankaasta löytyi niin pähee pöksykangas, että oksat pois! Leveydestä saatiin Ottobren Hopsis kaavalla juuri ja juuri kahdet pökät. Näistä housuista spesiaalit tekee se, että tytär ompeli ne itse. Minä tietysti autoin, mutta itse hän huristeli saumurilla ja ompelukoneella. Ensimmäinen itselle ommeltu vaate ♥ Lahkeensuiden ja vyötärön tikkaamiseen testattiin kaksoisneulan sijaan kahta erilaista Husqvarnani jousto-ommelta. Toiset housut tikattiin tummansinisellä ja toiset liilalla langalla. Noissa alemmissa kuvissa näkyy kankaan hieno suomumainen pinta. Näistä tuli niin coolit, että minäkin tahtoisin samanlaiset!





36 kommenttia:

  1. No on pähee kangas. Varmaan tuo lisää puhtia koipiin. Hienoa, että lapsi itse sai ja osasi ommella housut. Ties vaikka äidin jalan jäljissä astelis upean harrastuksen pariin ❤ . Iloisia yhteisiä hetkiä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyytyväinen oli tyttö, kun sai itse tehdä :) Ainakin nyt näyttäisi siltä, että kiinnostus kädentaitoihin on periytynyt/tarttunut, joten yritän jatkaa taitoa eteenpäin. Eilen oli meno treeneissä kova uudet pöksyt jalassa! Kiitos Arkinen ❤

      Poista
  2. Vähänkös hienot! Menis vaikka juoksutrikoonakin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana! No niin menis ja itselleni tällaisia juuri siihen käyttöön haaveilinkin. Tosin ostin näitä housuja varten viimeiset sentit pakalta, joten tästä lähimyymälästä tämä on nyt loppu. Täytyy ajella vähän kauemmas katsomaan josko tätä vielä löytyisi :)

      Poista
  3. No jo onkin päheet! Saa olla tyttö ylpeä itsestään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Unelmallinen! Näytän illalla kotona hänelle nämä blogikommentit, niin menee kehut oikeaan osoitteeseen :)

      Poista
  4. Upeat on ja hauskaa, että tytär pääsi itse ompelemaan ne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Olin suunnitellut jotain helppoa ompelutyötä hänelle ja sopivasti tuli sitten tämä kangas vastaan. Leggareista on helppo aloittaa!

      Poista
  5. No yes, onpa tosiaan housut! Just parhaat tuomaan koriskentälle vauhtia, varmaan monet kaveritkin tahtois samanlaiset :). Ja kaverien äidit ;). Täytykin seuraavalla Ek reissulla vilkasta onko täällä tuollaista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vilkaise sinäkin seuraavalla EK reissulla löytyiskö teillekin tätä. Näytti olevan muitakin saman tyyppisiä kivoja kankaita nyt tarjolla. Teidänkin tytöille saisit samasta leveydestä helposti kahdet. Ainakin eilisissä harkoissa vauhtia riitti :) Kiitos Krista!

      Poista
  6. Hienot ja taitava tyttö! Kyllä noilla kelpaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piia! Tyttö oli itse kovin tyytyväinen ja äiti tietysti hirmu ylpeä :)

      Poista
  7. Aivan huippariviileet pöksyt ja niin täydellinen kuosi!!! Voi, mäkin haluisin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano! Minäkin haluaisin heti samanlaiset. Täytyy varmaan lähteä metsästämään lisää kangasta :)

      Poista
  8. Vaude, onpa tosiaan päheet pökät! Mahtava kangas, onko tuo jotain scuban tapaista? Leggingseistä on varmasti hyvä ompelu-ura aloittaa, niissä on niin selkeät suorat saumat. Meidänkin isompi neiti on nukenhousujen sivusaumoja ommellut ja on ollut puhetta, että joskus saisi kokeilla omiinkin housuihin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Manda! Legginseistä on tosiaan helppo aloittaa. Tällaisissa sivusaumattomissa ei turhan monta saumaa ole ommeltavana, joten valmistakin tulee nopeasti. Itse ehdin jo hukata tuotelapun, mutta kyselin EK:sta ja kangas on Eläin Pique, joka on 100% polyesteriä ja hinta taisi olla 15,90/m.

      Poista
  9. No huh, kyllä on päheet treenipökät tosiaan, wautsi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari! Tällaiset kun saisi itselleenkin, niin tuliskohan sitä puhtia lenkeille! :)

      Poista
  10. No on kyllä todella hienot! Nyt täytyy kyllä harkita, josko itsekin käväisisi Eurokankaassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Käy ihmeessä ja surauta itsellesikin tällaiset treenipöksyt :)

      Poista
  11. On kyllä makeet treenipöksyt! Meillä viime vuonna tokaluokkalainen poika ompeli itselleen housut pienellä avustuksella.. On se niin mukavaa kun lapsetkin on kiinostuneita käsitöistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy nyt jatkaa näitä ompeluharjoituksia. Voisin nostaa vanhan ompelukoneen keittiön ja antaa lasten sillä harjoitella ohjaamista. Siinä kun on vähemmän vipstaakeja, niin on vähän helpompi käyttää :) Kiitos Raisa P!

      Poista
  12. Vau,miten hienot!! Onpa hän hienosti saanut tehtyä itselleen housut ja jälkikin on yhtä siistiä kuin äidilläkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Muistelen, että juuri sinun blogistasi sain ajatuksen, että ensimmäiseksi ompelutyöksi sopii hyvin leggarit. Teidän tyttö kun joskus ompeli myös itselleen sellaiset :)

      Poista
  13. Mageet housut! Taitava tyttö, kiva kun olet saanut hänet innostumaan ompelusta:) Seuraavaksi sitten paitaa ja..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä me seuraavaksi harjoitellaan vielä vähän sitä ohjaamista. Nyt kaasun polkeminen sujuu kyllä oikein reippaasti ja jo melko tasaisestikin, mutta ohjaamista täytyy kyllä vielä treenata. Seuraavaa ompelutyötä sitten vain työn alle :) Kiitos Villa Pipo!

      Poista
  14. Hienot pöksyt! Kiva, että tyttärellä on intoa saman harrastuksen pariin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mandariinimania! Toivotaan, että innostus säilyy :) Kiva olisi yhdessä harrastaa!

      Poista
  15. Onpa hienot! Tosi hienoa, että on äiti joka haluaa ja osaa opettaa tällaisia kädentaitoja. Kaiken kukkuraksi kivaa yhdessä tekemistä hienoin tuloksin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon MiunMaun! Yhdessä tekeminen on ihan parasta tässä! Ja tietysti pikku-ompelija oli kovin tyytyväinen aikaansaannoksiinsa :)

      Poista
  16. Taitava tyttö sinulla! Tosi coolit housut, kyllä nämä jalassa saa lisä annoksen virtaa liikuntaan. Yhdessä puuhaaminen on aina palkitsevaa, ja ne hetket varmasti säilyvät muistoissa aikuisuuteen saakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi! Toivon, että saataisiin vielä monet kerrat yhdessä kässäillä ja että niistä hetkistä jäisi hyviä muistoja :)

      Poista
  17. Upeat. Noilla voittaa kaikki pelit 💚 on todella hienoa, kun olet saanut tyttäresi innostumaan ompelemisesta. Yhdessä tekemisen iloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Kyllä hän onkin venynyt sellaisiin urheilusuorituksiin, että ylpeä saa olla! Nyt vaan keksimään seuraavaa yhteistä projektia :)

      Poista
  18. Vitsi kun hienot housut. Ihanat.
    Kiitos kangasvinkistä.
    Sinulla on kaunis blogi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon TiinaN ja tosi kiva, kun jätit viestin käynnistäsi! :)

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥