sunnuntai 16. elokuuta 2015

Hahtuva-hihatin + ohje

Elokuun ilta-aurinko ja päivänkakkaraniitty. Pehmoinen ja pörröinen hihatin mekkojen päällä pidettäväksi. Tämän helpompaa hihatinta ei ole olemassakaan! Neuloin sen Schoppel Wollen Merino Lace langasta, jonka ostin Tampereen Lankamaailmasta. Hihatin neulotaan hihansuusta toiseen. Loin sukkapuikoille nro 3,5 40s ja neuloin sileää oikeaa neuletta noin kyynärpäähän saakka. Sen jälkeen lisäsin 3 x 4s = 52s sopivin välimatkoin (minä tein 10 kerroksen välein) kunnes hiha oli sopivan mittainen. Siirsin työn pyöröpuikolle ja neuloin tasona selkäosuuden. Selkäosaan voi lisätä halutessaan muutamia silmukoita. Minä lisäsin kainalon jälkeen molemmissa reunoissa 2 x 2s = 56s. Selkäosuuden jälkeen neulotaan toinen hiha samanpituiseksi ja kavennellaan vastaavissa kohdissa, kuin ensimmäisessä lisättiin. Tämä on ehkä kokoa 134cm ja yksi 50g kerä riitti heittämällä. On kuulemma ihana päällä.

 
 

22 kommenttia:

  1. Oi, mikä pehmeys ja ihanuus, näyttää kuvissakin todella pehmoiselta! Kaunis mekkokin muuten neitosella, kiinnitin heti huomion noihin ruusukkeisiin :). Mukavaa viikkoa teille, nythän on luvassa lämmintä - jee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista :) Tämä lanka on todella pehmeää, eikä ollenkaan kutita. Ihana oli vaihteeksi neuloa ja tämän hetkiseen kiireiseen elämänmenoon sopii parhaiten tällainen yksinkertainen työ, jossa saa päästellä pelkkää oikeaa sen kummemmin ajattelematta :) Tämä ohuesta farkkupuuvillasta ommeltu mekko on Prisman tätien valmistama ja mahtuu vielä juuri ja juuri. Olen kyllä katsellut minäkin noita laskoksia ja ruusukkeita sillä silmällä, että mekosta voisi ottaa mallia ja surauttaa samantapaisen version isommassa koossa!

      Poista
  2. Voi kauneus miten ihana. Niin pehmeän näköinen ja sopii sinisen mekon kanssa loistavasti. Kuvat ovat todella kauniita. Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Minulla oli tarkka visio siitä millaisia kuvia haluaisin ja sääkin oli eilen illalla siihen tarkoitukseen juuri sopiva. No, malli ei olisi oikein jaksanut poseerata ja kuvistakaan ei ihan sellaisia tullut, kuin olin suunnitellut, mutta kivoja kuitenkin. Ihana lämmin kesä niissä ainakin näkyy :) Mukavaa aurinkoista viikkoa myös sinulle!

      Poista
  3. Tosi kaunis hihatin, pehmeys välittyy kuvista tänne ruudun taakse. Tämä olisi tosi kiva myös vaikka talven juhliin, yritänpä muistaa tämän ohjeen sitten. :) Ihanat, herkät kuvat! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No minäkin ajattelin, että tämä olisi kiva syksyllä ja talvella. Tämän kanssa voi vielä kylmän tullen käyttää hihattomia ja lyhythihaisia mekkoja. Se sinun tekemäsi bolero oli tosi kiva myös ja löysin muuten kirjastosta ohjeenkin :) Ehkä sellainen pitäisi vielä neuloa. Kiitos Manda!

      Poista
  4. Kuvia katsellessa tuli sellainen unelmatunnelma:) Hihatin niin suloinen ja pehmoinen!

    VastaaPoista
  5. Oi, tässä onkin se unelman pehmeä lanka nyt valmiina neuleena! Kaunis hihatin, ja ohje vaikuttaa helpolta. En voi sille mitään, että edelleen ihailen sinun kuvaajan taitojasi. Neuleen pehmeys ja keveys ovat käsinkosketeltavissa, kuvien tunnelma on ihan omaa luokkaansa. Kaunista <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Hanna <3 On kyllä palkitsevaa kuulla noin ihania sanoja omista kuvistaan. Olisin halunnut vielä pehmeämmän valon kuviin, mutta olimme vähän liian aikaisin liikkeellä. Lisäksi kuvien rajaaminen asetti vähän ehtoja, kun muut ulkonaliikkujan piti ottaa huomioon enkä saanut kuvakulmia valon kannalta niin kuin olin ajatellut. Tosi kivoja näistä tuli kyllä minunkin mielestäni kaikesta huolimatta. Vielä kun olisi saatu enemmän hymykuvia ihan omaan käyttöön pikku mallistani, mutta kuumuus kai vei vähän voimia. Tosin, eihän sitä aina tarvitse kuvissa hymyillä! :) Aurinkoa viikkoosi!

      Poista
  6. Ihana hihatin - ja ihanat kuvat! :)

    VastaaPoista
  7. Hihatin on ollut mulla pitkään "pakko saada sellainen"-listalla. Jos löytäisin helpon, kauniin ja vielä nopean ohjeen voisin sellaisen kutoakin. Mutta koska ohjetta ei ole vielä eteen tullut tyydyn ihailemaan näitä. Tämäkin on ihana, niin pehmoinen, niin lämpöinen... :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tätä tehdessä alkoi tehdä mieli samanlaista myös itselleni, joten on ehkä tikuteltava toinenkin :) Novitan lehdissä on joskus ollut hihattimen ohjeita, mutta muistaakseni useampia vuosia sitten ja olivat vähän väljemmän mallisia. Luulen, että sovellan tätä samaa ohjetta jos teen itselleni ja lisään vain silmukkamääriä sopivasti.

      Poista
  8. Tosi kaunis! Ihanan utuinen fiilis tuossa langassa. En ole kutonut vuosikausiin ja aiemmin kaikki tuntui jäävän kesken. Oiskohan tämä riittävän helppo ja nopea, jos vaikka innostuisi pitkästä aikaa? Neulominen on kuitenkin niin kivan kodikasta ja paljon sosiaalisempaa kuin ompelu. Voisi olla kivaa vaihtelua ja mieskin saisi seuraa sohvan nurkkaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vakuutan, että tämä on helppo ja vaikka kohtuullisen pienillä puikoilla tämän tikutin, niin valmistui siltikin nopeasti. Lanka on niin valtavan pehmoista, ettei sitä raaskinut käsistään laskea. Ja tämä on todellakin hyvä seurusteluneule, kun saa vain suoraa sileää posottaa, eikä tarvi laskea mitään. Mieskin varmasti tykkäis :) Kiitos Sanna!

      Poista
  9. onpa kiva! Tämä on todella kätevän näköinen, ja menee varmaan pieneen tilaan just lapsen reppuun tms. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Veera! :) Lanka on tosi kevyttä ja ilmavaa, eikä valmis hihatinkaan paina kuin ehkä 30-40g (pitäispä muuten ihan punnita). Menee tosi pieneen sykkyrään jos haluaa sujauttaa kassiin mukaan otettavaksi :)

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Kiitos Anskuli ja kiva kun kävit kylässä :) Kävin blogissasi kurkkimassa ja aivan ihania juttuja sinulla siellä!

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥