torstai 23. heinäkuuta 2015

Kesäisiä ompeluksia + alekoodi

Japanilaisia kankaita maahantuovan Almandiinin Tiina lähetti minulle kesän alussa aivan ihanan kangaslähetyksen. ISO kiitos Tiinalle! Paketista paljastui erilaisia pellava-, puuvilla- ja puuvilla-pellavakankaita ja siitä alkoi hurja suunnittelu mitä kaikkea ihanaa näistä kankaista voisikaan ommella. Ompelukset ovat valmistuneet vähitellen ja loma on vähän hidastanut tuotantotahtia, mutta nyt alkaa olla valmista ja on aika esitellä mitä olen saanut aikaiseksi. Tiina tarjoaa blogini lukijoille -20% alennuksen Almandiinin verkkokauppaan kolmen päivän ajaksi 23.-25.7. koodilla: blogi. Olen myös jakanut valmistuneet ompelukset kolmeen eri postaukseen, kolmelle peräkkäiselle päivälle. Toivottavasti saatte näistä kuvista inspiraatiota, mitä kaikkea Almandiinin suloisista kankaista voisikaan ommella. Olen aikaisemminkin tehnyt yhteistyötä Almandiinin kanssa. Aikaisempia tuotoksia pääset näkemään tästä, tästä ja tästä.

Ensimmäisenä vuorossa Tytöt-puuvillakangas. Ruskealla pohjalla rivissä värikkäitä pikkutyttösiä kuviollisissa mekoissaan. Ihan mielettömän suloinen kangas! Tästä kankaasta halusin ommella jotain syksyllä eskarin aloittavalle isosiskolle. Yhdistin kuviolliseen kankaaseen Eurokankaan violettia pilkkupuuvillaa ja kaavaksi valitsin Mekkotehtaan Riinen. Tein kaavaan pieniä muutoksia. Lyhensin mekon tunikamittaiseksi ja kavensin helmaosaa hiukan. Takaosan napituksen tein niin, että takakappaleet menevät limittäin. Hihat tein kaksinkertaisena. Tunikaa voi käyttää toki näin helleasunakin (niistä helteistä nyt ei tosin ole tietoakaan), mutta ajattelin tämän kyllä sinne syksylle eskarikäyttöön niin, että alle voi pukea yksivärisen trikoopaidan. Tykästyin tähän yhdistelmään tosi kovasti ja myös tytär oli tästä ihastuksissaan.





Toisena kankaana esittelyvuorossa on niin ikään puuvillainen Pöllöt-kangas. Kankaan pohjaväri on aivan mielettömän upea vihreä ja pöllöt ovat paitsi suloisia myös ihanan värikkäitä. Pikkuveljellä oli hellehatun mentävä kolo ja päätin ommella tästä kankaasta hänelle uuden hatun. Kaavaksi valitsin Ottobren ilmaiskaavan ja muokkasin vain lierin tarpeeksi leveäksi, jotta se suojaisi kunnolla korvat, niskan ja silmätkin auringolta. Nämä kankaat ovat niin tukevia ja laadukkaita, että niitä on superhelppo ommella ja lopputuloksesta tulee ihanan siisti. Lierin sisään silitin kuitenkin tukikankaan ja tikkasin lierin, jotta se asettuu jämäkästi. Tämä hattu on päässyt jo kovaan käyttöön, vaikka auringonpaistetta onkin saatu kovin säästeliäästi. Hattu on niin pirteä ja iloinen, että se kyllä piristää pilvisenkin päivän. Myös leppäkerttu tykkäsi siitä :) Lisää valmistuneita ompeluksia luvassa siis huomenna, joten pysykäähän kuulolla!




 

16 kommenttia:

  1. Tällaisia kankaat pitäisi olla lasten vaatteissa. Ovat justiin niin piirteitä mitä lapsetkin pääasiassa ovat:-) . Varmasti aivan ihana ommella. Kyllä on sievä väriyhdistelmä tytön tunikassa. Kaunis vaate eskarikäyttöön.
    Pojan lakki on niin suloinen ja ihana kun leppäkerttukin on istahtanut siihen :-) . Lakki on muuten hyvänmallinen.
    Kiva nähdä lisää näitä ihanuuksia:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta! Nämä sopivat kyllä justiinsa eikä melkein lasten vaatteisiin :) Ainakin omat lapset tykkäävät tällaisista värikkäistä ja iloisista kankaista ja pukevat mielellään niistä ommeltuja vaatteita päälleen. Tänään kävimme ulkona syömässä ja tytär valitsikin heti uuden tunikan päällepantavaksi. Paras palkinto äidille <3 Kiitos Kanneli!

      Poista
  2. Suloisia ompeluksia ja ihanan värikkäitä! Muistankin nuo sinun aikaisemmat ompelukset juuri niiden herkullisten kuosien takia :) Riine jaksaa aina kerta toisensa jälkeen ihastuttaa! Se kun on mun lempparimekko Mekkotehtaasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika! Mekkotehtaan Riine on minunkin mielestäni kaunis ja niin ajaton. Olikohan tämä kolmas samalla mallilla ommeltu mekko ja luulen, ettei jää viimeiseksi :)

      Poista
  3. Hurjan suloiset kuosit ja ihanat tuotokset. Jäänkin seurailemaan jatkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit tänne ja tervetuloa uudelleenkin! Kiitos paljon viestistäsi :)

      Poista
  4. Ihanat kankaat ja kauniit ompelukset!
    -sirpa-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa! Nämä kankaat ovat niin kauniita, että niitä on kyllä ilo ommella. Oikein sellaisia hyvän mielen kankaita :)

      Poista
  5. Voi että tykkään tämän tunikamekkosen väreistä! Todella kauniisti sointuu tuo violetti tuohon tyttökankaaseen. Sopii hyvin tulevaan syksyyn :). Ja hattu on hauska myös! Kiva nähdä mitä muuta olet surautellut siellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mallasin kauan Eurokankaan puuvillapakkojen vieressä ja pähkäsin, että minkä värin valitsen. Tämä violetti vei kuitenkin voiton - onneksi. Jotenkin tästä yhdistelmästä tuli sellainen sopivan syksyinen, kun ajattelin ensin, että nuo perhoshihat tekevät tunikasta helposti liian hellemekkomaisen. Huomenna sitten lisää ompeluksia :) Kiitos Krista!

      Poista
  6. Todella kauniita molemmat! Violetti pilkkukangas on kyllä upea valinta tytöt-kankaan seuraksi. Mekosta tulee jo vähän syksy mieleen:) mielenkiinnolla odotan mitä muita ihanuuksia olet ommellut:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo! Tunikan väriyhdistelmästä tuli tosiaankin sopivan syksyinen. Tosi kiva, sillä ajattelin ensisijaisesti sen eskarikäyttöön nyt syksylle. Luulen, että tunika näyttää kivalta jonkun värikkään yksivärisen pitkähihaisen trikoopuseron kanssakin. Jätin kädentiet aika väljiksi juuri sen takia, että alle mahtuu kunnolla toinen pusero. Tämä on ollut kyllä tosi kiva ompeluprojekti, kun muuten olen niin olemattoman vähän ommellut koko vuoden aikana. Huomenna lisää pikkuompeluksia :)

      Poista
  7. Ihanat kankaat taipuivat suloisiksi vaatteiksi! Sinulla on niin hyvä värisilmä, yhdistelmä mekossa on loistava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Kankaat ovat tosiaankin suloisia. Olen todella iloinen, että sain mahdollisuuden tällaiseen projektiin. Mekon väriyhdistelmästä tuli kivan toimiva ja toivottavasti meidän eskarilainen tykkää tätä kovasti käyttää :)

      Poista

Lämmin kiitos, kun ilahdutit viestilläsi ♥